Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (588)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson si ve "Skleněné cibuli" podobně jako v jedničce pohrává se žánrovými očekáváními, zároveň ale zůstává věrný klasickým christiovským whodunnit příběhům. Odbydu-li hned ze začátku výtky, tak bych film zkrátil - zejména v rozvláčnějším intru, které i tak mile parodovalo různé CSI a degradovalo hledání clues, ale i v závěru snímku, který mi po odhalení zločince přišel už moc natažený. Nicméně samotné vyšetřování (včetně zásadního flashbacku a počínaje úžasně vygradovanou sekvencí před vraždou) mě zcela upoutalo a zaměstnalo mé (zrezivělé) "šedé buňky mozkové" až do finálního rozuzlení. Johnson ani ve druhé detektivce, která mj. nestydatě laškuje s Knoxovým pravidlem č. 10, rozhodně neztrácí dech a nabízí další napínavý a nepředvídatelný krimipříběh se spoustou nápaditých momentů (ať už šlo o "obsazení" Angely Lansbury, postavu Derola, Da Vinciho veledílo či všudypřítomné "gong"). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka nie je zlá, ale jednotka je oveľa lepšia. Prišlo mi to dosť pomalé zo začiatku a trvalo dlho, kým sa to rozbehlo a predstaví sa príbeh, pretože minimálne prvú pol hodinu, viac menej neviete o čom to vlastne je. Nakoniec som sa chytil na návnadu (flashbacky a vysvetľovanie), ktorú scenárista a režisér Rian Johnson hodil do hry a tak som sa bavil až do konca. Strih je naozaj výborný a jednotlivé scény zapadajú do seba ako skladačka. Po nemastnom a neslanom úvode som sa nakoniec aj začal baviť a užíval som si ďalšie Craigové vyšetrovanie, no záver ma zas trošku sklamal, čakal som viac, prišlo mi to trošku odbité, takže tu štvrtú hviezdičku dávam s odretými ušami sa super strih, kameru, príbeh a zasadenie diania na ostrov. A Casting je tiež trošku sklamanie potom, čo sme videli v prvom diely. Zhrnuté a podčiarknuté, slabšie ako jednotka, stále však pekne a zaujímavo natočené. 75% - 4* ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl se mi více než líbil, tak tenhle selhal hned na několika frontách. Zásadní problém mám s krajně debilním scénářem, který v sobě neskrývá jediné zrnko zajímavosti. Děj je nesnesitelná píčovina a je obrovský omyl, že něco takového bylo vůbec vypuštěno do světa. Postavy jsou napsané tak neuvěřitelně nezajímavým způsobem, že jsem měl obrovský problém tuhle píčovinu vůbec dokoukat. Bavil mě vyloženě jen Daniel Craig se svým luxusním přízvukem. Nikdo další mi nepřišel ani mikroskopicky zajímavý. Jedna nudnější postava než druhá. Stopáž byla zbytečně krajně přepálená. Tenhle blábol by se hravě vešel do 90 minut a každý divák by byl spokojenější. Totální ztráta času. Zejména první polovina je zcela nesnesitelná a věřím, že se přes ni spousta diváků vůbec nedostane. [10 %] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběhu jakoby se dotkla Agatha Christie, což beru jako plus. Ostrov, skupina lidí a jeden bude vrah. No, možná jich může být i více. O něco slabší než jednička, ale pořád slušná zábava. Retrospektiva opět napoví, jak se věci skutečně mají. A protože v Craigovi člověk pořád tak trochu vidí agenta, tak se nediví, že závěr je přímo bombasticky bondovský. A šikovné české ruce zde zanechaly výraznou stopu ve skleněných skulpturách, které nakonec vezmou za své... Slušné herecké výkony, spád, napětí, parádní kamera, skvělá hudba....to na mainstream není málo. 3,5* ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Zcela nesoudná stopáž, kterou nelze tolerovat ani Flixu. Rian Johnson sebevědomě představuje další Blancovo vyšetřování, které však už není tak záživné. Herci se snaží, seč mohou, ale jejich postavy skoro nemají co hrát. Společný jmenovatel celé grupy je podivný, vtipy nefungují a některé running jokes (Mona Lisa) smrdí scenáristickou bezradností. Blancův jižanský přízvuk je otravný, ale hlavně už nechci Craiga nikdy vidět ve vaně. 55 %. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Účast Ethana Hawkea (Efektivní muž) nebyla předem naplánovaná, ale Hawke byl náhodou poblíž v Budapešti při natáčení seriálu Moon Knight (od r. 2022) a přijel na jeden den do Řecka, aby natočil svou scénu. (alook)
  • Film sa natáčal v Grécku a Belehrade (Srbsko) od 28. júna do 13. septembra 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama