Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého se jedná o rozhodně nejslabší počin Stevena Spielberga. Jde o to, že už i příběh samotný je prázdná romatnická blbost. A když k tomu přidá Spielberg trochu té své, jinde fungující, podbízivosti, výsledkem je tak přeslazený romatnický film, až z toho hrozí cukrový šok. Zároveň však film ukazuje, v čem je Spielberg nejlepší. Efektní záběry lesního požáru a záchraná akce, napoívdají, jakých žánrů by se měl Spielberg držet. Ale takové scény, kdy například Holly Hunter "připravuje" večeři, kterými se nám snaží brutálně vnutit sympatie k hrdinům tohotot filmu, by si měl pro příště odpustit. Filmu se nijak nedaří aktivovat mojí emotivní strunu, chybí mu potřebná romanitcká chemie a tak se i špatně věří herckým výkonům jinde dobrých herců. Takhle tedy ne Steve. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborné drama od Spielberga s naprosto dokonalou hudbou Johna Williamse a nádhernou Spielbergovou vyizualizací. Nemám filmu moc co vytknout. Jistě není to S. S. nejlepší dílo, ale rozhodně dokáže diváka přikovat k židly a pak se na film kouká až do konce. Herci byly též výborný, Dreyfuss nádherně stvárnil ducha, a jeho scény byly na pomezí dramatu a grotesky. Výborný herecký výkon. To samé Holly Hunter či John Goodman. A nesmím opomenout Audrey Hepburn v roli "Dámy v bílém". Always není rozhodně pro každého, ale Spielberg dokázal z obyčejného námětu, udělat něco víc než jen obyčejný film. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čas od času si každý režisér potřebuje odpočinout a natočit si něco jen tak pro radost. Takto Spielberg určitě přistupoval právě k tomuto snímku. Při sledování jsem nebyl tak fascinován jako u jiných Spielbergových filmů ale přesto měl něco do sebe a hlavně první půlhodina je skvělá. Později film začne dost kýčovitět ale po celou dvouhodinovou stopáž jsem se slušně bavil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak už od začátku je jasné, na co tenhle film bude cílit. Na vaše emoce. Popravdě jsem před jeho zhlédnutím ani nevěděl, že Steven Spielberg něco takového natočil. Důvod je asi celkem prozaický. Tohle prostě není film, který by zásadně vynikal, i když scény ve vzduchu jsou dobré. Jako romance je to ale klasicky kýčovité a slzopudné. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Richard Dreyfuss - (Pete Sandich) +++ Holly Hunter - (Dorinda Durston) +++ Brad Johnson - (Ted Baker) +++ John Goodman - (Al Yackey) +++ Audrey Hepburn - (Hap) +++ Roberts Blossom - (Dave) +++ Marg Helgenberger - (Rachel) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Richard Dreyfuss, Holly Hunter a John Goodman dostali po dokončení filmu od Stevena Spielberga dárek. Každý z nich dostal auto Mazda Miata. (viperblade)
  • Scéna, kdy Dorinda neuhodne, že Ted imituje Jamese Stewarta, nebyla ve scénáři. Herečka opravdu nevěděla, kdo to má být a Spielbergovi se to tak zalíbilo, že scénu nakonec ve filmu ponechal. (viperblade)

Reklama

Reklama