Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si asi po 10 letech zopakoval Spielbergovu variaci na dobrodružství Petera Pana a musím uznat, že zub času se na filmu dost podepsal. Pořád má ještě něco do sebe ale na druhou stranu je až moc dětinská a doslova přetéká moralizováním. Dnes bych tomu dal tak 3* ale z nostalgie tam přihodím i tu čtvrtou. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Co vyzdvihnout? Půvabnou Williamsovu hudbu a Hoffmanova Hooka (evidentně ho role bavila a je naprosto k nepoznání), zbytek nestál za nic, Spielberga jsem nějak nepoznávala. Film je zdlouhavý a závěrečné morality typu "nezabíjej ho, prostě mu chybí maminka" mi lezly na nervy, dabing mi taky vůbec neseděl. Slabé 3 hvězdičky. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co Spielberga přimělo k tak pitvořivé stylizaci, která v hrozných aťasových kulisách působí jak Vodní svět pro dětské publikum. Spielbergův rukopis je znát v úvodní půlhodině, ale jakmile se Peter ocitá v zemi Nezemi, jako by se jeho schopnost citlivé režie úplně vypařila. Určitě jedno z mistrových největších zklamání. 4/10 ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie zavede diváky do pohádkového světa Země nezemě. Peter Pan se kdysi dávno vzdal svého věčného dětství, zamiloval se a na pohádku zapomněl. Jeho věčný nepřítel Hook ovšem stále chce svou válku, a tak se Pan musí znovu naučit létat, bít a krákat, aby zachránil své děti. Nejzábavnější jsou scény se samotným Robinem Williamsem, Hook už spíše nudí a závěrečná bitva je vyloženě nepoutavá. Pěkná je typicky vánoční atmosféra. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Spielberga jsem nikdy neadoroval a asi ani nadále nebudu. Hook je naprosto přepískle pitvořivej, až to bolí. Pořád někdo musí někam padat, pořád musí někdo někam běhat a přiblble se u toho usmívat. Veškeré triky zestárly až do smíchového období a navíc se tam neustále hrůzně hyhňá Hoffman, což mě téměř zničilo. Tenhle film by asi mělo hodnotit mladší publikum, které to všechno vstřebá a nebo starší ze svých vzpomínek, protože já trochu hynul a říkal jsem si, jestli Spielberg vážně seděl v kanceláři a říkal "Jo a teď bude Williams běhat jako blbec dokola a kolem budou padat pánvičky". ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama