Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až příliš infantilní příběh v přeplácaných kulisách a na můj vkus s velmi otravným dětským komparzem. Legrační je i Zvonilka Julie Roberts, která se víceméně celým dějem  jen prokření jako oddělený pozorovatel eskapád páně Petra. Poselství filmu pak jednoznačné, ale opakovat tuto jednoduchou myšlenku dvě a půl hodiny?  "Máme jen pár vzácných let, za chvíli už budeme my je žádat o pozornost"   To je ovšem pravda, minimálně tříhvězdičková. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tato Spielbergova taškařice je spolehlivým testem, nakolik jste infantilní: Odpad - zřejmě jste byli naklonováni a do života vstoupili jako třicátníci; * - pravděpodobně jste se narodili lidské matce, ale na své dětství už jste ve víru všedních starostí a povinností dokonale zapomněli; ** - jistě jste se narodili lidské matce, na dětství si ještě občas vzpomenete, což vás nijak nelimituje v racionálním uvažování; *** - jste infantilní, ovšem před okolím to většinou dokážete zamaskovat; **** - jsi dítě, mazej se vyčurat, vyčisti si zuby a přines žákajdu ke kontrole; ***** - blázen, blázen, hoďte na něj síť! V dětství se mi Hook docela líbil, nadšená jsem z něj však nebyla. Pár zahlédnutých minut v minulém týdnu mi přišlo otravně uječených... šlehnu sem teda kompromisní průměr a do Země Nezemě se nehodlám vrátit, dokud nebudu úplně senilní babka. 50% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už pěkně dlouho jsem neviděl poctivý rodinný film, kde vše jede podle šablony, kdy otec jen pracuje a děti mu musí připomenout, že na světě je toho mnohem víc. Ne, možná jsem jich pár viděl i minulý rok, nicméně si teď žádný nemůžu vybavit. Za to na tenhle film jen tak nezapomenu. Hook totiž ztělesňuje vše, co má rodinný fantasy film mít a ještě něco víc, když skončí, vy sami se cítíte, že jste opět malé děti, které nemají starosti a které si hrají v nekonečném světě plné vaší fantazie. A už za tenhle pocit prostě musím dát plný počet. Ani se k tomu nepotřebuju ohánět skvělým castingem či kouzelnou hudbou nebo precizní režií. Zkrátka a dobře, některé filmy si musíte k sobě pustit, aby vás okouzlily. Tenhle to svedl. 100 %. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě miluju. Dětské dobrodružství, se správně přidanou sentimentalitou, vtipem a vynikajícími výkony namíchané v jedinečný film. Nejvíce obdivuji scénu, ve které Peter přiletává postupně za Wendy a ona stárne. "Už s Tebou nemůžu letět, Petře. Jsem už stará. Už dávno mi není dvacet....." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, John Williams se zde již opakuje. Steven Spielberg je nesmírně patetický, jako vždy, ale to je prostě jedno, protože tady nejde o tyhle dva tvůrce, ale jde o tu neskutečnou radost z toho, že člověk zase na chvilku může být dítětem, že je možné zase vklouznout do toho zelného úboru a prostě létat. Jestli jsem v dětství nějaký film zbožňoval, byl to tenhle. A to kouzlo je zde pořád. Pořád jsem ze Země Nezemě nadšený a rád bych se s postavami proletěl a pojedl. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama