Reklama

Reklama

Invaze obřích pavouků

  • USA The Giant Spider Invasion (více)
Trailer

Jeden z nejslavnějších pavoučích hororů všech dob! Teror pavouků nezastavíš. Před obřími pavouky není úniku! Poklidný život na farmě v Severním Wisconsinu naruší pád obřího meteoritu. Na místě dopadu nalezne farmář se svou ženou množství úlomků, obsahujících pravé diamanty. Radost z úžasného nálezu však kalí fakt, že meteorit také otevřel obří černou díru, kterou na naši planetu přišli obří patnáctimetroví pavouci. Ti začnou terorizovat celé město a je jen na odbornících z NASA, Dr. Vancem a Dr. Langové, aby zasáhli a pokusili se zabránit totální zkáze při invazi obřích pavouků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pokazené maslo. Tak pôsobili všetci aktéri zjavom i správaním. Kreatúry páchnúce potom, mastnými vlasmi a buranským humorom. V ničom nezaostával ani gigantický pavúk-plyšák vytiahnutý z nejakej nepodarenej jarmočnej atrakcie. Ulepený pocit z kamery, trikov i prostredia. Za normálnych okolností vyvažujú riedky dej a nedostatok peňazí oblažujúce hororové prídavky. Tu však dokonca aj nahota mala nádych trapnosti a z upatlaného drinku, ktorý si nadšene mixovala farmárka by som si nechlipol, ani keby som mal neviemaký absťák. Jeden dialóg zachránil túto záležitosť pred zatratením: "Videli ste ten film Čeľuste? Ten žralok vedľa tohto* vyzerá ako zlatá rybka." *) tohto - myslí sa tým ten plyšový blikajúci čierny nepodarok ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Invazi obřích pavouků jsem viděl poprvé asi tak před patnácti lety, kdy běžela pozdě v noci na jednom německém kanálu, tuším snad na RTL. Tehdy jako malej jsem to docela žral a pozor.... líbil se mi tam ten pavouk!! No jo, ale já dospěl a tenhle film jsem si znovu pustil teprve nedávno na svém dvd přehrávači. A ejhle, ona je to taková céčková ptákovinka s otřesnými triky, příšernou hudbou a ještě horšími herci. Mezi nima asi nejvíc vyčnívá postava šerifa, kterému nevadí, že se mu po městě prochází patnáctimetrová tarantule. Místo toho pořád sedí v kanceláři, zvedá telefon a dělá důležitýho. Potom, když stojí proti pavoukovi tváří v tvář, vystřílí do něj několik kulek. A když zjistí, že to je prd platný, pokusí se ho sešvihat koženym páskem! :) Všichni okolo mluví hrozně chytře, jak jeden meteorit zapříčinil otevření černé díry, odkud vylézají tyto obří potvory, ale kde na to tak rychle přišli...?? Ale co, hlavně že to rychle skončí, gumovej pavouk zavěšenej na provázcích sežere pár ukřičených lidí, a hlavní dvojka hrdinů ho neskutečně a bleskově rychle zlikviduje. Dvě hvězdy za malé sklípkany, protože pavouky já rád. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"The Giant Spider Invasion" - "Invázia obrích pavúkov". Podľa názvu som usúdil, že to môže byť celkom zábavný americký horror o vraždiacích pavúkoch. No keď som si ho pozrel, ostal som sklamaný. Je to starý, krátky, nízkorozpočtový film v ktorom sa skoro nič nedeje. Čakal som desivú inváziu gigantických pavúkov, čo budú ľudí trhať na kusy. No zhliadol som len nudný snímok s príšerne primitívnou, neohrabanou, plyšovou atrapou pavúka, ktorého pomaly posúvali na koliečkách. Nezvyknem kritizovať lacné efekty v béčkových horroroch, ale toto bolo už naozaj priveľa. * ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Sympatický starší pavoučí horor s nádechem scifi, který sice nevyděsí, ale dobře se na něj kouká. Děj nás zavede do malého městečka kdesi ve Státech, kde se po pádu meteoritu na zemském povrchu otevře černá díra, která chrlí patnáctimetrové pavouky. Místní doktorka Langová kontaktuje NASA a na pomoc přijíždí odborník doktor Vance. Společně s místním šerifem a mladým novinářem se snaží zastavit začínající pavoučí invazi. Celkem zajímavá je i vedlejší dějová linie, která nám přibližuje farmářskou rodinu nedaleko místa dopadu. Dočkáme se tupého farmáře, který jezdí za šlapkou, jeho ženy alkoholičky a její rozverné věčně polonahé sestřičky. Samotné ztvárnění pavouka není vůbec špatné a při požírání lidské oběti místy i uvěřitelné. Efekty s pavoučíma nohama jsou také celkem obstojné a masky pokousaných lidí taktéž. Herci jsou až na vyjímky zcela přirození a dočkáme se i pár pěkných explozí. Já se bavil na tři hvězdy. ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film by ste nemali brať vážne a vôbec nie ako horor. Od začiatku si to neudržiava atmosféru, tarantuly sú smiešne, efekty a triky lacné a trápne, obrovský pavúk ako z plyšu - no keď toto všetko zahodíme, vo finále z toho vznikne celkom vtipná vec, ktorej chýba označenie komédia (postava stvárnená hercom R. Eastonom bola naozaj vtipná a jej dialógy si celý film udržiavali na hladine). The Giant Spider Invasion je niečo ako novší Spiders z roku 2013, akurát s tým rozdielom čo tomu filmu chýbalo - vtip, tento film má a nerobí mu problém robiť si srandu sám zo seba. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku filmu hlásí pilot letadla, že vidí obřího pavouka. Hlas patřil skutečnému pilotovi Air Wisconsin-Guard Davidu Hoffovi. (Terva)
  • Ten obří pavouk byl automobil Volkswagen pokrytý kožešinou, zadní část vozu je přední část monstra a oči jsou zadní koncová světla auta. (Terva)
  • Film je natočen jako pocta snímkům padesátých let. (Terva)

Reklama

Reklama