Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"EVERYTHING IS EVERYTHING AND EVERYTHING IS NOTHING TOO." ------------- Geniálna kamera, strih, púštne prostredie amerického buranova v Arizone, Dr. Pepper, zaujímavé postavy a perfektný výkon by Sean Penn. Občas pri tých všetkých Oliverových dokumentoch zabudneš, že robí aj poriadne filmy. --- (4.7.2021) Netuším, aký matroš som pred rokmi fetoval, keď som povedal, že U Turn má uveriteľnejšie postavy ako Red Rock West, no musel byť kvalitný a neriedený. Keď sa na to dívam teraz, nie je tam ani jedna "normálna" postava a všetky prekyprujú až karikatúrnym presahom, a keď hovorím všetky, tak všetky. Stoneova vízia am. zapadákova je však zaujímavá, baví ma aj opakovane a o ostatné aspekty filmárskej stránky je starostlivo postarané. Príde mi teda fér radšej zvýšiť hviezdy z troch na štyri pri Dahlovom počine, než znižovať tomuto. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::: Skvělý film ve kterém ale mohl být o něco více vybroušenější scénář, ale i tak se film drží na špici. Skvělé herecké výkony, sexy Jennifer Lopez, sexy Sean Penn. Billyho Thorntona jsem vůbec nepoznal. Ještě musím pochválit soundtrack. Oliver je skvělý režisér, což mi ostatně dokázal už u The Doors a Natural born killers. ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia jako vyšitá. Jedného rána vstanete a zrazu sa to rozbehne. Zničujúci kolotoč udalostí, ktoré jednoducho nedokážete zastaviť. Príslovie o najlepšom druhu radosti nevzniklo len tak pre nič za nič a tak pohľad na další a ďalší malér Seana Penna bol len ďalšou kvapkou odkvicnutou z pokazeného vodovodu zvaného Superior. Dokonca som prežila aj Jennifer - jednoducho som ju brala iba jako jednu z mnohých katastrof - napriek tomu, že to bola asi jej životná rola. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu pro mě vévodí především zajímavá, úchvatná, detailní a velmi efektní kamera jistého Roberta Richardsona (jehož kameramanské umění má na svědomí např. Kill Billa, a jde to vidět), komediálně laděná, velmi rytmická a zvučná hudba, jak jsem si později povšimla geniálního Ennia Moriconeho a opět úžasný Sean Penn. On vůbec celý U-Turn lehce stojí na humorném pozadí. Jeden velký zapadákov, úporné a sálající suché horko, doslova výheň, nevyrovnané kšefty, naleštěný Mustang z "šestačtyřicátýho", svůdná J.Lo a nakonec a především, prasklá hadička. Ta se s ubíhajícím časem mnohdy kuriózními způsoby, zapříčiní o to, že Bobby Cooper zažije opravdu velmi parný a dusný den. Postupně se navršující neočekávané trable a skutečnosti postupně vyústí až k překvapivému závěru. Ten se však táhne až příliš dlouho, ale zato zcela poslední závěrečná scénka stojí za to. Svým zpracováním, námětem a za podpory, již výše zmiňované kamery, mi snímek místy připomínal tvorbu Tarantina. Takže pro mě rozhodně parádní film, kterému však k dokonalosti něco scházelo. Rovněž oceňuji perfektní dabing v podání Ivana Trojana a Vladimíra Brabce. Potlesk oběma. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se od 4. listopadu 1996 do 16. ledna 1997 ve státech USA – Arizona, Nevada a Kalifornie. (BMW12)
  • Ve filmu se objevuje druh supa, který v Americe vůbec nežije. (Cheeker)
  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)

Reklama

Reklama