Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mě na U-Turn zaujalo, byla atmosféra arizonského zapadákova, geniální soundtrack ze známých a skvělých písní, ale také melodií od Ennia Morriconeho, jenž svou hudbou dodává scénám další rozměr (nejen v tomto filmu). Na výsledném - a velmi pozitivním - dojmu se však podepsaly také vynikající herecké výkony Seana Penna a Nicka Nolteho, přičemž i Jennifer Lopez příjemně potěšila. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Natural Born Killers skončili a mnozí diváci plakali, že prý chtějí další dávku jejich ujetosti. I zželezola se strejdovi Oliverovi plačících diváků, vzal do rukou scénář zavánějšícíc noirovou černotou, na záda si hodil skvělého kamerana Richarda Richardsona a stvořil U-Turn - film, který již tolik netančí na tenké hranici mezi osobitou uměleckou výpovědí a kýčem, jako Natural born Killers, ale noirový námět přetavuje na groteskní přehlídku karikaristických postaviček a bizarních režisérských nápadů. U-turn je netradiční, svojský, úlétový a byl by i geniální, kdyby byl natočen púodle odpovídajícího scénáře. Tím neukazuji výhružným prstem na (přiznávám, diskutabilní) scénaristické kvality U-trunu, nýbrž na fakt, že scénarista dal dohromady uričtý příběh, kterému by slušelo adekvátní zpracování a ne Stoneovo otočení o 180 stupňu (anglicky U turn :-) ). Stejně postupoval Stone právě už u Natural born killers a i tam se mu to podle mne vymstilo. I když John Ridley nenadával na Stonea jako kdysi Tarantino, rozpačité působení na diváka zůstavé nezměněno. 3,5 hvězdičky - zakrouhluji proti matematickým pravdilům směrem dolů, jako trest za Stoneovu nepoučitelnost :-) PS: Sean Penn skvělý a Jennifer Lopez...Je prostě sakramentsky žhavá :-) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Noirový námět, avšak černohumorné zpracování, nepřejícný osud zatraceného hrdiny se tak mění v tragikomičnost, člověk najednou neví, co mu vlastně přát - držet mu palce, nebo se bavit nad jeho smůlou? Tyto zvláštnosti spolu s výbornou režií (kamerové přechody, prostřihy) vytahují z jinak poměrně pitomého děje to nejlepší, co je za daných okolností možné. Stylovost a ujetost, jež si Stone uchoval z Takových normálních zabijáků, zamaskovává stupidní momenty a přináší prostou a zároveň prostě fungující zábavu. Škoda, že se s prvkem noiru nepracovalo alespoň s nějakou okázalostí a škoda, že film není "chytřejší", neboť potenciál v zamotných potřebách a motivech postav na to má... 7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nápaditá a bizarná krimi alias "Deň, ktorý nechceš zažiť" v podaní mimoriadneho Seana Penna. Dokonca i mrcha (?) Jennifer Lopez tu nebola len kvôli svojej kráse, rola jej výborne sadla. Výborné zvraty, všade samý podivín a Penn zúfalý každých 5 minút. Hlavne jeho výkriky ako: "Sú v tomto meste všetci na drogách?" alebo "V tomto meste snáď šuká každý s každým?" sú presným odrazom absurdnosti celého príbehu, ktorý nenudí od začiatku až do konca. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborný film, v ktorom som nespoznal dielo Olivera Stonea. Film pripomínajúci pocity muchy, ktorá sa lapila do pavúčej siete a my dve hodiny sledujeme jej beznádejné, ale vytrvalé pokusy o únik. Film s vynikajúcou atmosférou, hudbou, ktorú vybral a zložil majster, hercami, ktorí svojimi perfektnými výkonmi zakryli časť z toho, čo spáchal scenárista, ktorý do dvojhodinového filmu nahustil toľko osôb, vzťahov a udalostí, ako keby išlo o kratší seriál. Málokedy tiež vnímam tak zreteľne podiel režiséra na konečnom výsledku, ako v tomto filme. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Bobby Cooper (Sean Penn) nosí hodinky značky Movado Museum. (dyfur)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. srpna 1997 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Ve filmu se objevuje druh supa, který v Americe vůbec nežije. (Cheeker)

Reklama

Reklama