Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (789)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jedna ruka netleská je podle nmě nejlepší český film dané pětiletky, už kvůli příjemně pološílenému scénáři, nebo dík přítomnosti mých hereckých oblíbenců (Trojan, Holub, Taclík..,), či snad díky vtipu v Čechách ojedinělému, zvrhlému a magořivému ("to je krásnej pejsek"). "Strome, kamaráde!" PS: Natočit tohle na severu, tak to má hodnocení o min. 10% vyšší. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když vše celkově nepůsobí tak uceleně jako Samotáři, jednotlivé vtípky a epizody jsou doslova geniální, nechybí výtečné herecké výkony a stylová atmosféra. Ke konci filmu malinkdo dochází dech, ale opravdu pouze malinko. Už se těším na třetí spolupráci Ondříček+Trojan+Macháček (snad se jí dočkáme)... ()

Reklama

Beast 

všechny recenze uživatele

Ohromné zklamání - film jde doslova od desíti k ... nule. Z nadějného filmu se pomalu ale jistě stává věc úrovně NOVY, a vtipů "Kameňáku", "Blbý a blbější" a "Majsnerovské trilogie" - Film bez jakéhokoli děje - slepenec skečů (někdy vtipných, jindy pouze vykradených a stokrát viděných v Samotářích) - Opravdu tento film je důkaz, že dobrý scénář je základ, a bez scénáristy to prostě nejde. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Skoro 20 let jsem žil v domnění, že tenhle film je nějaká strašná blbost, kterou opravdu nepotřebuju vidět, takže poprvé jsem film viděl až v roce 2022, když jsem na to úplně náhodou natrefil v televizi. A ono se mi to líbilo, což jsem teda nečekal. Neřikám, že je to nějaká bomba, ale jsou tam okamžiky, kdy jsem se opravdu nahlas zasmál. Třeba Trojanův proslov ve stylu Hitlera byl geniální. A dvojka Macháček s Taclíkem mě taky pobavila. Vytvořili takovou českou variaci na Blbý a blbější. Navíc ve filmu hraje docela velkou roli Renault Vel Satis, což je moje srdcová záležitost. A jelikož to auto umí mluvit, tak dokonce i řekne jednu hlášku. A ještě nemůžu zapomenout na písničku Moloko - Time is now. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Asi po dvanácti letech jsem si film znovu pustil, abych ho mohl patřičně okomentovat a nejvíc mě pobavilo, jak jsou v něm všichni nechutně mladí. Zjistil jsem, že si snímek překvapivě dobře pamatuji a znovu jsem si ho užil jako kdysi a znovu mi nejvíce vadila Třískova shakespeareovská pasáž, která mě vyloženě rušila. Všechno ostatní na mě naštěstí fungovalo, hláškovalo se naplno a já jsem se opět bavil jako před lety. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (29)

  • Jiří Macháček (Standa) scény, ve kterých má dlouhé vlasy, odehrál s parukou. Na fotce v občanském průkazu má ale Macháček své vlastní dlouhé vlasy, které v minulosti skutečně nosíval. (Šéfik)
  • Marek Taclík (Ondřej) scénu, kdy vyskočí z jedoucího auta, chtěl osobně natočit, ale Ondříček mu to zakázal a scénu natočil kaskadér. Režisér navíc po zhlednutí hotového záběru zjsitil, že scéna není efektní, a proto ji zkusil natočit způsobem, kdy kaskadér skočil do křoví z místa. Tento záběr byl nakonec použit i ve filmu. (Šéfik)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama