Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co skrývá mlčící vesnice? Venkovská dvojice detektivů (O. Vlach a J. Zadražil) pátrá po vrazích starého Vodičky. Byl to nesympatický stařec, který se zřejmě kdysi stal svědkem kriminálního činu. Dvojice pomalu rozplétá nitky případu sahajícího hluboko do minulosti. Avšak staré události jsou již dávno překryté mlhou zapomnění a neochotou vesnice odhalovat tajemství, které se dotýká osobně každého z jejích obyvatel. Nakonec pomůže, jak to tak bývá, náhoda a nepřímým důkazem vraždy se stane obyčejný knoflík od košile… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a povedená kriminálka z dílny České televize. Povedený námět i děj. Nesourodá dvojice Vlach - Zadražil byla výborná. Líbilo se mi, že se zde objevil pan herec Jiří Holý a v epizodní roli soudního lékaře rovněž Karel Polišenský, který na můj vkus dostává málo prostoru ve filmu. Bylo rovněž příjemné po dlouhé době vidět ve filmu krále českého dabingu Petra Olivu a Jana Novotného. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice povedená televizní detektivka (ne kriminálka) z velmi blízkého českého prostředí. Malé městečko s obyvateli navzájem se všichni znajícími a kde se tím pádem nic neutají, začne zkušený vyšetřovatel a k němu nově přidělený čerstvý absolvent vyšetřovat zdánlivě banální případ začínající požárem, který nakonec vyvolá velice pochmurnou minulost. Příběh sleduje vyšetřování a pátrání krůček po krůčku, nikam se nespěchá a ukazuje starou poctivou českou detektivní tvorbu, jakou jsme kdysi tak dobře uměli. Při sledování jsem si z úctou vzpomněl na majora Kalaše, ke kterému má tento snímek hodně blízko. Je však ale daleko lidštější a to naše češství z toho vyloženě září. Scénář je napsán velice profesionálně. Tolik dějových obratů je doslova překvapením. Řekl bych, že závěrečnou scénu usvědčení knoflíkem je téměř jak od Colomba. Tvůrcům z ČT se tohle vskutku povedlo. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

I vesnice, kde si lidé, jak se říká, často vidí téměř až do talíře, může občas skrývat jistá tajemství. Příběh jedné "dokonalé vraždy" nabízí poměrně hutnou atmosféru temného lesa, kde se pohybují nejen pytláci. Oldřich Vlach sice s pomocí mladeho pomocníka osvětlí dávnou minulost související s vraždou vyděrače Vodičky, nakonec mu však v ruce jako důkaz zůstává jen "nepodepsaný knoflík". V tom závěru mě sice trošku zklamalo, jak Vlach s oním důkazem nedůkazem naložil, celkově jde ale o určitě nadprůměrnou detektivku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 7/10 Prostředí 4/10/// +Jan Zadražil, Jiří Holý, hodně dobrá hudba -zbytečně dlouhé, vyšetřovatelé se točí v kruhu, nebo možná divák v tom nemá jasno, vlažné dialogy, podprůměrný děj/// Když už jsem to načal, tak jsem to i dokoukal. Méně výrazné obsazení spolu se slabým scénářem dělají z tohoto filmu hodně podprůměrný televizní zážitek. Pár dobrých momentů se tu najde, za většinu z nich mohou známé (staré) tváře a napínavá hudba. Jinak nemá tahle moderní detektivka z vesnického prostředí co nabídnout./// Celkem 41%/// ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Sama nevím, jak je to možné, ale můj komentář zde do dneška chyběl. Přitom jsem si jistá, že jsem ho psala. Nepodepsaný knoflík pokračuje v tradici dobrých českých detektivek. Nehraje si na žádné akční kriminálky, plyne ve svém poklidném tempu, postupně odhaluje, ale nevyzrazuje předem. Oldřich Vlach je výborný a má k sobě spoustu dobrých přihavačů. Venkovská idylka se mísí s lidskou nevraživostí a skrytými emocemi. Byť vypadá obsazení starého zkušeného a mladého začínajícího policity jako otřepané klišé, vysledek tomu neodpovídá. Skvělá hospodská atmosféra, herectví bez přehrávání. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Když mladý kriminalista Jarda (Jan Zadražil) jde v Baronově domě za hlasy, které podle něj patří vrahům Barona, zjistí nakonec, že byla pouze puštěná televize a z ní tyto hlasy vycházely. V tu chvíli na obrazovce běží epizoda „Strach“ ze seriálu 30 případů majora Zemana (1974) a v záběru jsou právě Josef Vinklář a Oldřich Vízner. Ovšem hlasy, které Jarda slyšel, nepatřily těmto hercům. Ani textová pasáž, kterou Jarda z televize slyšel, v seriálu nikdy nezazněla. (navabaca)
  • Vůz výjezdové skupiny je UAZ-469. Jedná se o osobní terénní automobil vyráběný ruskou automobilkou UAZ. (sator)
  • Hlavní vyšetřovatel, kterého ztvárnil Oldřich Vlach, se jmenuje Wurst, což znamená v němčině „párek“. Je to příhodné jméno vzhledem k jeho stravovacím návykům. (Untentrauer)

Reklama

Reklama