Humor znamenal původně v latině šťávu, vlhkost, odvozené i slzy. Jestliže tedy slzíme nebo pláčeme při sledování veselohry, je to v pořádku. Televizní komedie Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka "Inzerát" nezklame očekáváni a jenom potvrdí předcházející slova... (oficiální text distributora)
triatlet
Prvoplánový humor okoření občas nějaká jazyková hříčka. Od dvojice S+S a hrajících komiků bych očekával, že se u komedie zasměju...(11.2.2012)
Mariin
Myslím, že toto se zrovna nepovedlo. Zbytečně mnohomluvný a zdlouhavý úvod ve vězení. A hlavně pak Luděk Sobota tu roli zloděje-hlupáka přece jen neúnosně přehnal. To nebyl inteligentní humor, na nějž jsme u Smoljaka zvyklí. Jinak všechny ostatní postavy bez námitek, Jiří Císler výborně!(10.2.2012)
Fifer
Na Smoljakovy televizní filmy jsem se moc těšil, ale zatím nemůžu zapřít zklamaní. Mám dojem, že nejlepší je jeho prvotina Dveře (Tvrdý chléba taky není špatný). Inzerát je veliké zklamání. Když hrál Sobota nesmělého blba ( Jáchym), bylo to až Allenovsky roztomilé, tady ale hraje pouze blba. Čert ví proč mistři inteligentího humoru (slavné SS duo) vsadili v tomto případě na humor doslova Troškovský. Ve filme je spousta povedených vtípků a ostatní herci také nejsou špatní, ale postava blbečka Soboty mi celý film zkazila.(10.2.2012)