Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humor znamenal původně v latině šťávu, vlhkost, odvozené i slzy. Jestliže tedy slzíme nebo pláčeme při sledování veselohry, je to v pořádku. Televizní komedie Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka "Inzerát" nezklame očekáváni a jenom potvrdí předcházející slova... (oficiální text distributora)

Recenze (27)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slabší jednoaktovka. Sobotu sice udělal František Koudelka v Jáchymovi, tedy komika křtěného Ypsilonem a SeMaForem zformovala poetika Cimrmanů do dokonalosti, ale ve dvojici s Císlerem to jaksi nebylo ono. Scénář z c. a k. časů značky Smoljak + Svěrák je sice výborný, ale režijně tentokrát Smoljak z látky nevykřesal maximum a tak se jen půl hodinku recitovalo... škoda. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lidé, kteří nemohou Luďku Sobotovi přijít na jméno, spokojeni nejspíš nebudou, ale ti (my) ostatní už ano. Obzvlášť pokud mají rádi také pány Svěráka a Smoljaka. Inzerát je vlastně divadelní minihra, z jejíž první poloviny odehrávající se v c. a k. věznici dýchá milá cimrmanovská atmosféra plná slovních hříček a všelijakých verbálních přestřelek, a ze které se v polovině druhé stane nefalšovaná veselohra burianovského typu. Vlastně bych si dokázal dost dobře představit, že by tenhle film vznikl o nějakých padesát let dříve a Sobotovu roli by (pravděpodobně úplně stejným způsobem) hrál Vlasta Burian a Císlerova partu by se zhostil dejme tomu Jaroslav Marvan. Bylo to moc pěkné. Na historku s mlejnem asi nikdy nezapomenu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Výborný a vtipný námět totálně zkažený antiherectvím pitvořícího se Soboty. Tuhle parafrázi na komika vskutku nelze podezřívat z oduševnělosti. Inzerát může oslovit milovníky majorů Maixnerů a Troškových děl, milovníky Cimrmana otráví spolehlivěji než arzén. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto se zrovna nepovedlo. Zbytečně mnohomluvný a zdlouhavý úvod ve vězení. A hlavně pak, Luděk Sobota tu roli zloděje-hlupáka přece jen neúnosně přehnal. To nebyl inteligentní humor, na nějž jsme u Smoljaka zvyklí. Jinak všechny ostatní postavy bez námitek, Jiří Císler výborně! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový humor okoření občas nějaká jazyková hříčka. Od dvojice S+S a hrajících komiků bych očekával, že se u komedie zasměju... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

V téhle jednohubce funguje skvěle všechno, ovšem mimo jedné podstatné "maličkosti", v podobě naprosto šíleného a nevěrohodného Luďka Soboty. Geniálního neherce jediné jediné celoživotní role totálního blba. Ta se ovšem právě do tohoto příběhu vůbec nehodí... Celkový dojem: 60% ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Vždy, když vidím herecké mistrovství Luďka Soboty, připadám si jak sofistikovaný intelektuál ohrnující nos nad lidovou zábavou, leč nemohu si pomoci, připadá mi, že LS je jako herec takový blbec, že nedokáže zahrát ani toho blbce. Zde se mu podařilo naprosto zničit práci svých kolegů a potažmo i tento filmeček, který by bez jeho přihlouplého pitvoření byl vcelku milou komedií. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je takový neznámý host ve filmografii pánů Smoljáka a Svěráka. Už jsem toho o nich, hodně přečetl, ale o tomto filmu nikde ani zmínka. Zajímalo by mě, jestli tento malý televizní kousek dělali třeba na objednávku, nebo co. Nicméně jejich rukopis zde ani není moc znát. Film je totiž prakticky, jenom další Sobotova variace na nesmělého prosťáčka. Nejvíc tedy záleží na tom, jak moc je pro vás Sobotova komika snesitelná. Já s ní nemám problém. Pokuď ji nějaký režisér dokázal pohlídat a usměrnit, myslím si že Sobota dokázal předvést svůj talent.. Začátek ve vězení, je toho důkazem. Sobotovo vymýšlení různých podivných případu, mi připadalo zábavné a svěží. V okamžiku kdy příjdou na ten inzerát, už se ale Sobota moc rozjede a divák v hrsti prupovídek, nestíhá na sebe nechat humor působit. Přestože některé hlášky jsou kouzelné, vyzní malinko do ztracena. Asi tak, jako závěr, jehož pointa mi připadala laciná. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Bylo by to vtipný, kdyby Sobota na to tolik netlačil. Věřim, že někomu se to určitě hodně líbilo. Dějově to nebylo špatný. Scéna z vězení byla lepší, tam Sobota byl ještě tak trochu v klidu. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Pánové S+S potřebovali asi peníze na novou střechu :) Nejvíce zde vadí pitvořící se Sobotovo herectví. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pěkná krátká televizní komedie z dílny S+S o dvojici podvodníčků, kteří jsou propuštěni z vězení a hned jdou podle inzerátu k rodině, která hledá ženicha pro svou dceru s bohatým věnem. Sobota se vydává za lékaře, který potřebuje nějakou tu kačku na svou činnost, Císler za jeho přítele. Především úvodní část z vězení je hodně ubohá, ale po propuštění se to rozjede a co věta, to perla. Za druhou část filmu v hodnocení určitě mírný nadprůměr televizní produkce. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Sobota ve své klasické roli blba perlí "...Já jsem totiž sirotek z matčiny i otcovy strany!", na víc jak tři * to ale nevytáhne. Úmorný úvod z vězení zazdil pozdější - a zábavnější - scény z námluv potenciální nemluvné nevěsty. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Od dvojice Svěrák-Smoljak bych čekal nějakou vtipnou a inteligentní zápletku, ale tady v podstatě žádná zápletka není. Celé je to zaplácené nesmyslným blábolením Luďka Soboty s pokusy o slovní hříčky, které se ale v Sobotově podání dost ztrácejí. Sobotu mám sice v některých ohledech rád, ale ne tímto způsobem. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Chudak Karolina, tohle nemela zapotrebi...Jinak jde zrejme o nejake cviceni panu S+S, moc jsem duvod vzniku tohoto dila nepochopil. 3- ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Ludek Sobota nasel svou zivotni roli az temer na konci kariery v Okresnim preboru, kde je vynikajici. Ne, ze by mi driv vadil, casto jsem se tomu jeho blekotani zasmal, ale tady je toho i na me moc. Nejslabsi film z dilny genialni dvojice Smojlak - Sverak. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tahle kratinká, lehce úsměvná televizní inscenace, navzdory tomu že se na ní podíleli nejlepší filmový velikáni své doby, po zásluze zapadla. Úvodní scénka z krimu, kdy Sobota motá pátý přes devátý, když se pokouší něco vyprávět a Císler ho skrz to buzeruje, je poměrně dost rozvleklá a únavná. Očividně se tvůrci pokoušeli vytěžit něco z popularity Sobotovy pózy blba, ale nějak se jim to nepodařilo. Smoljak se Svěrákem se zase podle mýho vyžívali v tématice starýho Rakouska, tak jak jí znaj z Cimrmana, ale působilo to tak nějak nepovedeně. Největší slabinou byl ovšem statický Ilja Prachař, jehož přitroublý repliky, uznejte sami, byly fakt špatně napsaný. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Na Smoljakovy televizní filmy jsem se moc těšil, ale zatím nemůžu zapřít zklamaní. Mám dojem, že nejlepší je jeho prvotina Dveře (Tvrdý chléba taky není špatný). Inzerát je veliké zklamání. Když hrál Sobota nesmělého blba ( Jáchym), bylo to až Allenovsky roztomilé, tady ale hraje pouze blba. Čert ví, proč mistři inteligentího humoru (slavné SS duo) vsadili v tomto případě na humor doslova Troškovský. Ve filmu je spousta povedených vtípků a ostatní herci také nejsou špatní, ale postava blbečka Soboty mi celý film zkazila. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Já jsem šel na všecko prakticky teoreticky.“ Na Inzerát jsem se díval s poměrně vysokými nároky. Ostatně kombinace scénáře od dua Svěrák-Smojlak a zmateného Soboty slibovala legraci ve stylu Jáchyme, hoď ho do stroje! Vůbec mi nevadilo jednoduché televizní zpracování, ale hlavně asi nepřirozenost postav a jaksi nucené vtipy. Na typicky šíleného Sobotu totiž nikdo nijak zvlášť krom jeho parťáka nereaguje a celý děj je tak prostoupen spíš trapnými než vtipnými okamžiky. Ještě že se ve scénáři vyskytují typicky svěrákovské hlášky, které celek trochu zachraňují. ()

Reklama

Reklama