Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub nechce odpustit Tereze (M. Dancingerová) s Martinem (M. Adamczyk), že nemohl zůstat přes noc u Tomáše. Naštvaný je i Tomáš. Martin tlačí v Praze na své rodiče, ať stáhnou žalobu. Promluví si i s kolegyní Janou (A. Petřeková). Myslí si, že už ví, kdo vyměnil před šesti lety jejich děti, a pokouší se v tom vyznat. Těhotná Marcela (D. Barešová) přijede domů z nemocnice, ale všichni jsou jak na trní. Tesař (J. Dolanský) poštval obě rodiny znovu proti sobě. Schází se proto v kostele u farářky (H. Dvořáková) a snaží se vyřešit vztahy do budoucna. Jenže chvíli potom konečně vyjde pravda najevo… (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl dal celému seriálu tu správnou korunu a smysl. Teď už je jasné, proč David chodil po setkání s Terezou chlastat a hrát karty. Nebyla v tom nešťastná láska, ale připomínka oné události, o které v seriálu jde. Seriál je dobře uzavřen, zároveň je tu prostor pro další díly. Ano, tohle se scénáristovi povedlo. Velká jednička. ()

elma 

všechny recenze uživatele

Hezký seriál, hezká zápletka, z konce jsem trošku noo, zkrátka čekala jsem něco jiného. Ale je vidět, že o to více to bylo dobře zpracovatelné, nebylo to předvídatelné. Jediné co vytýkám a proč jsem měla problém vydržet u obrazovky, je herečka Marta Dancingerová - zase tak nehezký člověk. Já nevím, čí příbuzná to je, ale proboha, to nemáme hezkou herečku. Geislerová, Issová Marta, Dancingerová, Polívková. Není toho opravdu dost. Musíme pořád sahat na Slovensko. Proč nevyhodíte tu komisi, která přijímá na DAMU JAMU a já nevím kam. Ale je to katastrofa. Herecky ta dáma taky slabota. Zachránila to p. Remundová a vidíte, to není typická kráska, ale zase umí zaujmout herecky - je mistr!! Ta zkrátka nemusí být krásná. Stejně jako třeba Ta má obličej medově hezký, hladivý. Ale lady Geislerová a ostatní zmíněné to je typické vyloženě musí hrát, že hrajou, absolutně jim nikdy tu danou postavu nevěřím. Přestaňte tam obsazovat herečky se kterýma spíte, jelikož my musíme na to koukat!! Nechte si je jen pro ten pelech. ()

Reklama

dew 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný zvrat s Isteníkem, kterého jsem se obávala řadu předchozích dílů, se tedy ve velkém stylu naplnil. Bohužel v retrospektivě je Isteníkovo chování v celém seriálu k bratrově rodině a k Tereze ( do které je navíc hluboce zamilován) ještě více přitažené za vlasy. Stejně tak podivuhodný obrat vztahu Luboše a Marcely a Martinovo zcela povrchní a ještě špatně zahrané balancování ve vztahu k Tereze a milence. Souhlasím s Marcosem22. Luboš byl nejdřív úmyslný tvůrce všeho zla, jeho náhlá proměna působí až směšně. Již ted jsou těžce předvídatelné dějové linky druhé řady (mmj. vztah primářky s Rudolfem, Tereza s Davidem). Jasnými vítězi posledního dílu i celého seriálu jsou Novotný a Remundová, kteří mě vyloženě baví, ať už hrají cokoliv. Díky nim jsem vydržela do konce a jsem zvědavá i na 2. řadu. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu hodnotit předvídatelnost finálního rozuzlení, které je hodně individuální, nicméně se vyjádřím k několika linkám, kterými finále tvůrci totálně zazdili a víc než jednu hvězdu si tenhle díl nezaslouží. ❗SPOILER "Martin byl zpočátku vykreslován jako prima táta, který bojuje za rodinu, za "oba" syny, jenže hned v prvním slabším testosteronovém momentu, selhal. Ukázal, že mu je více potěšení než rodina, a správně vydedukoval, že Tereza s ním zůstane jen kvůli Jakubovi s Tomášem. To jako vážně? Takhle povrchní seriál jsem přeci 13 týdnů nesledoval, nebo snad ano? / Marcela byla celý seriál vykreslována jako velmi nezávislá žena, která se v klíčových životních momentech dokázala rozhodnout zcela sama, zvládla se o sebe postarat. V posledním díle, kde mj. svému bratrovi Tomášovi řekne že až takhle blbá není, hned vzápětí popře chování své postavy a podlehne Lubošovi. Tomu Lubošovi, který jejímu bratrovi Tomášovi prásknul, že není její pravý brácha, tomu Lubošovi, který ji ukradl peníze z kasy, tomu Lubošovi, který prásknul Hynkovi, že je těhotná, aby jí ublížil. Tak teď už si začínám vážně uvědomovat jak prostej seroš jsem vlastně sledoval. / Kamila byla celý seriál vykreslována jako postava, která sedm let toleruje jakoukoli nevěru svého manžela jen proto, že ho sama využívá jako nástroj pro otěhotnění. Ve finále mu to natřela takovým způsobem, že mu sdělila, že s ním teda zůstane pod jednou střechou, ale že zkusí otěhotnět s někým jiným, když s ním mu to nejde. WTF? Všechny postavy tak až na Olgu a matku Luboše byly vykresleny naprosto povrchně, negativně, a jste ve finále rádi, že takovou sebranku nemusíte už dál sledovat, což u seriálu není ten správný feeling."❗ 👎 (02.04.2021) ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec podle dektivního schématu - musí to být najednou někdo jiný, se kterým jste nepočítali. I když to najednou celé vypadá jako pitomost. Scénář se svou snahou o věrohodnost se docela míjí a dělá veletoče ala seriály americké provenience. Marcela tedy nakonec přilne ke klukovi, kterým deset dílů pohrdá a vůbec si ho neváží jen proto, že se jí zastal při hádce v kostele... Bylo by to na delší rozbor, ale už se chystá pokračování, takže to pojede jako Vyprávěj. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Epizodu sledovalo 1,56 milionu diváků (15+), šlo o nejlepší výsledek večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama