foto

Marta Dancingerová

  • nar. 26.9.1991 (28 let)
    Znojmo, Československo

Biografie

Narodila se 26. 9. 1991 ve Znojmě. Studovala konzervatoř v Brně a v roce 2011 nastoupila na DAMU do ročníku Miroslavy Pleštilové, Michala Pavlaty a Milana Schejbala. Během studii hostovala v divadle J. K. Tyla v Plzni v roli Fébé v inscenaci Jak se vám líbí a v Městském divadle v Mladé Boleslavi v roli Paullet Goddard v inscenaci Chaplin. Během studií na DAMU se taky věnovala mnoha školním projektům a spolupracovala s FAMU a FAMO. Od dubna 2016 je v angažmá ve Švandově divadle (inscenace Trollové mezi námi, Kauza pražské kavárny, Obraz Doriana Graye, Zabít Johnnyho Glendenninga, Šoa a další).

Švandovo divadlo

Herecká filmografie

Filmy

2020 Chyby
2016 Slíbená princezna (TV film)
2014 Krásná neznámá (studentský film)
Limbo (studentský film)
2012 Martin a Venuše
2011 Westernstory

TV seriály

2019 Princip slasti (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 2 (E02)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nejbáječnější rodina (S14E44)
2018 Specialisté (TV seriál)
Na vlastní pěst (S03E01)
2015 Bez hranic (TV seriál)
Dragon (S03E03)
2014 Až po uši (TV seriál)
Nevinné lži (TV seriál)
Zrádce (S02E01)

Host

TV pořady

2013 Dé pětka (TV pořad)