Reklama

Reklama

Kriminální drama, které brilantně splétá historická fakta s fikcí, vypráví příběh třech přátel, kteří se ocitnou uprostřed jednoho z nejvíce šokujících spiknutí v americké historii. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (112)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Skvělý herec se může vzepřít špatnému scénáři, ale film samotný to nedokáže. Připadalo mi, jako kdyby David O. Russell vzal námět na lehce zamotanou kriminálku, rozepsal ho do hodinu a půl dlouhého filmu, a pak do děje nacpal další hodinu různých nesouvisejících nápadů. V průběhu zmateného příběhu se řeší snad úplně všechny motivy které kdy kinematografie zmínila - kromě nebezpečí umělé inteligence. Ale možná autor nakousl i tohle, protože se přiznám, že poslední čtvrtinu už jsem moc nevnímal. To už jsem dávno vzdal bláhovou naději, že na své čím dál urputněji pokládané otázky dostanu smysluplnou odpověd. Pochopitelně že jsem ji nedostal. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho prvotřídních herců v působivé retroatmosféře, kde je celkový styl filmu snad 100x zajímavější než samotný příběh. Rozhodně tím nechci říct, že by bylo samo o sobě špatné mít ve filmu tolik hereckých es, jenže taky musíte umět využít jejich potenciál a podpořit to alespoň elementárně celistvým scénářem. David O. Russell formálně i narativně navazuje na předchozí Špinavý trik, ovšem tentokrát je to už opravdu jen otravná nastavovaná kaše, které ten rádoby satirický a místy až sebeparodický přístup spíš jen škodí. A ty neustálé dějové odbočky a podzápletky se fakt skoro nedaly vydržet. Typická ukázka stavu, kdy se jinak originální a zajímavý tvůrce chytil do vlastní pasti. [45%] ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Naprosto zasloužený propadák! Přetlak exkluzivních hereckých hvězd ve filmu, co nemá dějový řád, rezignoval na gradaci a chybí mu zásadní žánrové ukotvení. A celý film vlastně vůbec nebaví. Ničím. Christian Bale, který je lékař, a John David Washington, který je právník, jsou dva nerozluční veteráni z první světové války, kteří jsou na začátku třicátých let obviněni ze zločinu vraždy, který se odehrál přímo před jejich zraky na setmělé ulici. Taylor Swift zkrátka přejelo a rozdrtilo nákladní auto, když jen pár hodin předtím se jí cosi nepozdávalo na náhlém skonu jejího otce, který byl shodou okolností v kdysi zuřící válce velícím důstojníkem našich dvou  nešťastníků. A zbývá dodat, že se obrátila na služby našich hrdinů, kteří touží očistit svá jména. Nekoná se ale žádný velký úprk před nebo za spravedlností. Namísto toho se přesuneme o několik let zpět do válečného období, abychom se dozvěděli, jak ti dva výtečníci přišli k Margot Robbie. Ta dělala na ošetřovně zdravotní sestru, vydávala se za Francouzsku (nepochopil jsem účel tohoto jednání) a s oběma zraněnými muži se začala kamarádit. Postelově i vycházkově. Kdo čeká pikantní milostné scény, bude zklamán. Margot ukáže akorát tak obnažená ramena. A tradiční pohyby při koitu se také vynechaly. V té době film tolik nenudil. To utahané nudné nic teprve přišlo. Poznávacím znamením je nástup Roberta De Nira na scénu. Velkou nejasnost film představoval také v tom, jaký žánr reprezentuje. Jednu chvíli to vypadalo, že dostaneme krimi a budeme mysteriózně pátrat po příčinách nevyjasněných úmrtí. Něco v tom duchu se i dostavilo, ovšem naprosto se to míjelo s požadavky na plnohodnotnou detektivku. Spíše to vypadalo, že jsme se ocitli v jakési nevydařené komedii/parodii na dobové detektivky. A ke všemu bylo poměrně jasné, kdo zločin spáchal, kdo za ním stojí a že se z toho posléze vyloupne velké spiknutí už nepřekvapilo vůbec nikoho. Nemalé náznaky také hlásilo vztahové drama mezi ústřední trojicí přátel. Nechápu že režisér David O. Russell byl přesvědčen o kvalitě a příčetnosti svého konání a zdlouhavě se s tím lopotil. Naprosto vyhozených osmdesát melounů. Vzešla z toho otřesně zdlouhavá slátanina s plejádou hereckých hvězd na čele s okouzlující Margot Robbie a sympaticky šíleným Christianem Balem s umělým okem. Kvalitní položku ještě představuje výprava a kostýmy. Ve filmu se za celé dvě hodiny stane pramálo, vydatně se kecá prostřednictvím úděsných dialogů, celé je to divně a nezajímavě pojato a závěrečné rozuzlení je naprosto k smíchu, i když je smrtelně vážně míněno. Tohle je luxusní propadák, jak má být. 2/10 ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Občas to dokázalo být vizuálně atraktivní, ale scénáristicky je to natolik zmršený, že jsem se tím bez jakéhokoliv zaujetí pronudil. Skáče to mezi žánry, ale nefunguje to ani v jednom. Nebyl jsem pobaven, napjat ani zvědavý, oč tam vlastně jde. Přehuštěný (a přesto nezajímavý) děj se ve své uspěchanosti a zmatenosti za doprovodu hromady blbých keců od známých tváří doklopítá k závěru, kterému chybí jakákoliv gradace a celé to vyčpí do prázdna. Díky za 130 minut promarněného času. Těžkej fail. Nechápu, proč do toho všechna ta herecká esa šla. Po právu propadák, který mi opět ukazuje, že nefunkční scénář nelze vyvážit ničím. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ani spousta hvězd nemusí vždy udělat zářivou oblohu. A že jich tu je, ale to, čeho se účastní, je nemastná neslaná konverzačka, která z traileru působila jako dějem a vynalézavostí nabitá jízda, ale zatímco Babylon tomu opravdu dostál, Amsterdam selhal. Náhlé stažení filmu z kin tésně před premiérou konečně chápu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tří přátel je smyšlený, ale odehrává se na pozadí skutečné události, tzv. Obchodního spiknutí. V roce 1933 proběhl ve Spojených státech pokus svrhnout vládu prezidenta Franklina D. Roosevelta a dosadit Smedleyho Butlera (postava generála Dillenbaecka – Robert De Niro) jako diktátora. Ten ovšem celou záležitost vynesl na světlo a přestože se nakonec nepodařilo nikoho usvědčit, zabránil tím vzniku fašistické organizace v USA. Generálmajor námořní pěchoty ve výslužbě Smedley Butler tvrdil, že bohatí obchodníci plánují vytvořit organizaci fašistických veteránů a s ním v jejich čele provést státní převrat a svržení Roosevelta. (Martrix)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Kalifornie na místech Los Angeles, Pasadena a Santa Clarita. (noelcoward73)

Související novinky

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Reklama

Reklama