Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Film má skoro třicet let za sebou a bohužel to trochu kazí celkový dojem. Kontrast ultramoderní letadlové lodi s japonským letectvem z 2. světové války, který jsem v kině tehdy obdivoval, z dnešního hlediska už vypadá jako souboj staré a ještě starší techniky. Hrátky s časem tehdy ještě nebyly obvyklé, k mariňákům mě to nenalákalo - já mám pro tajemnou záři prostě slabost. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak do Tajemné záře asi nikdy nedorostu, po mnoha letech repríza a byť jsem se patrně ošíval o něco méně, tak rozhodně nemůžu říct, že bych si z téhle technické vojenské přehlídky a oslavy US Army ucvrkával. Lidštější rozměr dodává jen  vylovený senátor se svou konku.. emancipovanou a ambiciozní sekretářkou  a adrenalin trochu zvedne  vzpoura zajatého japonského pilota, tahle epizoda pak trochu překvapí i svou brutalitou. A neurazí vlastně ani souboj amerických stíhačů s dvěma japončíky. Ve zbytku se žvaní o časových paradoxech, což zejména z úst zelených mozků zní velmi sofistikovaně a chce se tomu věřit , následuje ironizující smajlík a dvě sestřelená letadla... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Film je sice slušně koukatelný, ale když přijde na náměty, které by ho učinily opravdu zajímavým, tak zůstává jen na povrchu a hlouběji se nepouští. Témata jako časový paradox, vychýlení dějin apodobně jsou jen nastíněny, bohužel si s nimi scénáristé moc nepohráli. Film tak působí jako tuctová sci-fi povídka, kterou někdo roztáhnul do delšího scénáře. Jedna věc ale skutečně stojí za to a to letecké záběry stíhaček. Málokdy jsou k vidění tak dobré nedigitální letecké scény. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cestovanie casom bola a vzdy bude moja oblubena tema. V tomto filme presli hrdinovia casom priamo do 2. svetovej vojny tesne pred utokom na Pearl Harbor a tym padom by mohla moznost ovplyvnit alebo zmenit historiu. Celkom zaujimavy napad a dobry scenar s Kirkom Douglasom a Martinom Sheenom. V detskom veku ma skor zaujimali triky, ako scenar, ktorych tam bolo velmi malo, ale dnes sa na tento film divam inymi ocami a preto 4 *... 07.11.2008 ____ Kirk Douglas - (kapitán Matthew Yelland) +++ Martin Sheen - (Warren Lasky) +++ Katharine Ross - (Laurel Scott) +++ James Farentino - (velitel perute Richard T. Owens / Richard Tideman) +++ Charles Durning - (Samuel Chapman) +++ Hudba: Alan Howarth, John Scott +++ ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Do historie se nemá zasahovat a měnit ji. Bez minulosti by nebyla přítomnost a bez přítmnosti bodoucnost. Ale na druhou stranu, jak by vypadala budoucnost, kdyby moderní vojenská loď odvrátila útok na Pearl Harbor? Jsme postaveni před jednoduchou otázku, na kterou se hledá složitá odpověď. Možná, že ani tak složitá není. Prostě by tady nikdo z nás nebyl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Scény útoku na Pearl Harbor jsou do děje vloženy ze staršího filmu USA Tora! Tora! Tora! V daleko vetší míře jsou záběry ze zmíněného filmu vloženy do velkofilmu Bitva o Midway. (duklak2)
  • Čtyři z japonských letadlových lodí, které se zúčastnily přepadení Pearl Harboru na havajském ostrově Oahu, byly o pouhého půl roku později v bitvě u atolu Midway potopeny. Byly to Akagi. Kaga, Hirju a Sorju. (duklak2)
  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)

Reklama

Reklama