Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (552)

genetique 

všechny recenze uživatele

Extrémne vymakaná akcia a efekty, škoda, že scenárovo nebol tento film taq slušný ako jednotka a neudržal si svoju latku, pretože pár medzier tu bolo. Ale zato akciou to srší, hádam ako v žiadnom inom filme.Snipes je proste cool a neseviem si v tejto roli nikoho iného predstaviť. Dobré miesto zaujal aj Perlman. 80%. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Tady zbyly jenom a pouze akční až taneční hody umocňované nestravitelným střihem. Všechno, co dělá obvykle film filmem, se vytratilo kamsi do neznáma. Výsledek může být jenom jeden (vlastně jeden dvojjediný): pro první část diváků extra-super nabyté dvě hodiny tvrdé akce, pro tu druhou (doufám, že ne pro zbytek) pitomá, nesmyslná nuda hrající si na zábavu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když něco točí Del Toro, tak je jedna věc jasná, o akci není nouze a je výborně natočená a sestříhaná. To tenkrát prokázal i v druhém Bladovi, kterej se mi zdál trošku akčnější. Kvalitativně to podle mě stojí s prvním dílem na stejné úrovni. No a Wesley Snipes, je fakt perfektní, lepší než prve, kde víc machroval...80% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zatiaľčo Blade jednotka mne osobne priniesla kultového hrdinu aj pamätné "cool" scény (upíria diskotéka s krvavým dažďom, cedenie Bladea, rôzne súboje, atď.), nové upírske efekty aj nápady kombinované so známou klasikou, v dvojke ma neuspokojilo nič a nič si z nej nepamätám. Len sa rozmnožili rôzne klišé, všetko povinne stemnelo a zagresívnelo a vadí mi aj násilné začlenenie "nových, silnejších, brutálnejších a nezničiteľnejších" upírov, rovnako ako vzkriesenie mŕtveho pomocníka. Proste všetky zložky, ktoré potrebujete, aby ste sequel úplne skopali... pre mňa len ďalší dôkaz o tom, že dobrým filmom by sa nemali točiť pokračovania! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Blade II je oproti jedničce krvavější, s lepšími triky a větším šmrncem. Upíři už vlastně nejsou hlavními záporáky, tím je nový druh zvaný "Reapers" (v překladu smrťák, což zní strašně), který se z upírů vyvinul a teď je masakruje ve velkém. Snipes je ve své roli opět dokonalý, obzvlášť s krásnou Leonor Varela po boku a s partou cvičených upířích zabijáků za zády. Po Deaconu Frostovi se záporákem stal Jarrod Nomac, který je sice charakterem i vzhledem (tím hlavně) úplně jiný, ale o to víc je akční a pak má taky jednu speciální schopnost... Co se týče příběhu, tak tam nic nepřekvapí, ale akce i perfektně vybraný soundtrack všechno vynahradí. V akčnosti a zábavnosti v mnohém předčí první díl. A závěrem jedna perla českých titulků. (Po tom, co jeden člen upířího týmu najde během mlácení Whistlera feromony ve spreji, co tam Whistler nastražil, aby přilákal "smrťáky"). Čuchne si a prej: "Fuj! Chceš mě usmradit těmy prdy, dědku?" ()

Galerie (138)

Zajímavosti (54)

  • Ve scéně, kdy jde skupina upírů i s Bladem (Wesley Snipes) na upíří diskotéku, Whistler (Kris Kristofferson) je ze střechy pozoruje hledím pušky s termovizí, přičemž teplo vyzařuje jen Blade. Když poté ale v kanálech upír Chupa (Matt Schulze) Whistlera napadne, při pohledu z termohledí je vidět, že upír najednou vyzařuje teplo, přestože tomu tak dříve nebylo. (Pepy)
  • Když Smrťák kousne upíra Priesta (Tony Curran), promění se během několika minut. Když ale ve stejnou dobu pokousají i Lighthammera (Daz Crawford), tak se promění až o několik dní později. (Guilemot)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama