Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (143)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Hořkosladké komedie mám docela rád a protože jsem na tento film dostal tip, tak jsem ho hned zkusil, i když hodnocení není vysoké. Po zhlédnutí rozumím oběma stranám - těm kdo chválí i kritizují. Jsou totiž filmy, které nemají co říct, ale jsou dobře natočeny a tento je právě tím opakem, což možná mrzí ještě víc. Herecké obsazení slušné, i když někteří mi do svých rolí vyloženě nesedli a navíc dialogy byly bohužel často prkenné a vyumělkované. Takže jsem v rozpacích jak hodnotit a je to na hraně 2-3 hvězdiček. Přesto nakonec dám vyšší známku a příběhu budou asi víc rozumět starší diváci po bohatších životních zkušenostech, ke kterým už taky patřím. Asi by se měl Kolečko držet víc scénaristické profese, protože mu ta režisérská moc nejde.  [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

otík 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká pecka, ale jako česká komedie na sychravé večery obstojí. Film si překvapivě pro sebe neukradl Bartoška (vzhledem k roli to ani nešlo), ale zcela jej ovládla Zuzana Kronerová. Její postava Bartoškovy manželky je naprosto úžasná a zahraná je ještě líp. Všechny ostatní postavy včetně Chýlkové jsou jen do počtu. Díky Kronerové mám z filmu možná i větší radost, než si film zaslouží. ()

Reklama

janmanas 

všechny recenze uživatele

Naprosto super film jako komediální drama, které je ze života a takový příběh se může stát. Je ironií osudu, že každý mimomanželský vztah časem vypluje na povrch. Zajímavé bylo, že se tak stalo už na začátku. Velmi kvalitní český film opět kritizují zdejší “diskriminovaní” a zamindrákovaní chudáci z ČSFD, kteří musí přidat každý svůj blitek k co nejvíce filmům a už z podstaty to, co je české, musí automaticky hodnotit -20%. Ubohé ale pravdivé. Film můžu určitě doporučit. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá komedie : 4 - 4,5 * a 74 % . Nevím proč je srovnávaná s komedií Teorie tygra, jen proto, že tam taky hraje J.Bartoška ? To je dost laciné srovnání, jde o dva různé příběhy ....  .Vedle postav v Obsahu byli taky výborní taky Zdeňkova+Olžina dcera Zuzana(P.Hřebíčková), její milenec+kolega z orchestru Richard(Š.Kozub), sousedka Helena(T.Medvecká) a MUDr.Divecký(L.Melník). V malých roličkách: L.Zahradnická(mladá paní s nemocným synkem) a Z.Godla(automechanik, opravující auta Karlovi a Daně). Jsou tam vynikající hlášky : "Jak se může stolice ztratit? Tu přece vždycky najdeš... ". "... se na babičku tváří jak Sinatra na viagře " a další . Dvojník W.Matušky (Vladimír Walda Nerušil) byl tak trapný, až to bylo vtipný... . Hudbu mj. hrál Pražský metropolitní orchestr (Prague Metropolitan Orchestra),dirigent Jan Chaloupecký. Hudbu nahrál : smyčcový Unique quartet . Dialog v korejštině - koreanistka Jana Dukátová. Spolupracovala též Obchodní komora při Česko-korejské společnosti. Odborní(medicínští)poradci : prof.MUDr.Jan Martínek,PhD.,AGAF+MUDr.Kristína Hugová+MUDr.Martin Jerie. ***Natáčelo se během srpna a září 2020 v Praze a okolí . ***Do pondělí 29.1./nebo do úterý 30.1.2024 je přístupný v I-vysílání České televize. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Bartoška by ve svém věku už neměl být obsazován do rolí milovníků. Bartoškovi role dementa velice slušela. Kolečko dal námět i režii a čekal bych od něj víc. Od filmu jsem už předem čekal méně než málo, ale souhrou náhod jsem na něj "musel" jít. Den před tím jsem byl na "Deníčku moderního fotra", který byl horší, než to málo, které jsem čekal. Můj dojem z těchto dvou filmů byl tedy opačný, než očekávání, ale i než všeobecné hodnocení. "Zbožňovaný" není tak špatný film, jak je tu prezentováno. Komedie to je a humor je tu průběžně a víc než párkrát. Na druhou stranu to mohlo být lepší, kdyby Kolečko zvolil lepší podání, vhodné pro komedii. Mě osobně třeba vadila vážná hudba (převážně housle) v jakoby dramatických, ale k humoru patřících, pasážích. Rozbíjelo to celek a pohodový dojem. Je to humorné (i když jsou lepší české filmy), ale chtělo to víc a jinak. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ uvedl režisér a scenárista filmu Petr Kolečko. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama