Reklama

Reklama

V roce 2035 jsou roboti součástí každé domácnosti a lidé jim důvěřují. Až na jednoho – trochu paranoidního detektiva Dela Spoonera (Will Smith). Ten je přesvědčený, že zločin, který právě vyšetřuje, spáchal robot. Vyšetřování ho přivede k odhalení děsivé hrozby pro lidskou rasu... Společně s psycholožkou Susan Calvenovou vyšetřují smrt doktora Milese Hogenmillera, vědce, který pracoval s roboty pro U. S. Robotics. Příčinou smrti byla sebevražda, ale Spooner je přesvědčený, že vědce zavraždil robot. Tři zákony robotiky však zaručují, že taková věc je nemožná… (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 074)

movie 

všechny recenze uživatele

Poslední film Proyase, GARAGE DAYS, byla blbost, ale teď se vytáh a I, ROBOT natočil přesně ve svém typickém potemělém stylu. Samo že je to malinko stříklý Hollywoodem, ale pořád velice dobré. Příběh je hodně zneklidňující, akce špičková a Will Smith cool a určitě ve své nejlepší roli, hrdina s temnou minulostí mu sekne nejvíc !!! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se zřejmě nestane sci-fi klasikou, na to je moc myšlenkově vykastrovaný a nemá přesah literární předlohy (o zákonech robotiky se zde hovoří vlastně jen okrajově), ale i tak se jedná o nadprůměrné, chytré sci-fi, sice na můj vkus s přemírou product placementu (třeba firmu Audi doslova nelze přehlédnout...) a hollywoodské podprahové vlezlosti, nicméně v ranku vědeckofantastických filmů patří k tomu nadprůměrnému, co v místních ateliérech a 3D počítačích za poslední léta vzniklo.. Bál jsem se i Willa Smitha v hlavní roli, ale nakonec mě docela mile překvapil, jeho retropostava byla věrohodná a korespondovala s obdobnými tendencemi v dnešní společnosti (a že takových staromilců i dnes je...). No a tomu podtextovému varovnému ukazováčku jsem také bez problémů uvěřil... ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Inteligentní SCI-Fi thriller, který předčil všechna má očekávání. Akční scény jsou opravdu akční a prostředí je geniálně vytvořené. Nejlepší herecký výkon pak předvádí robot sám a taková scéna, kdy kreslí se musí každému kdo SCI-FI fanouškovi vrýt do paměti, protože je jasné, že roboti již nikdy nemohou ani psát ani kreslit jiný způsobem. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

No já mám konečně dobrej den na filmy. Sci-fi jsem měl vždycky rád, ale film Já, robot ten chtíč mnohonásobně zvětšil. Můžeme vidět, že bez předchozích science fiction movies (Blade Runner, Matrix, Terminátor a mnoho dalších) by nemohl tento film vzniknout. Samozřejmě museli přidat něco navíc, nějákou specialitku a tím byl Will Smith a jeho extra vychytané hlášky. Líbí se mi i to, že se Alex Proyas nesoustředil přímo na přítomnost (myslím přítomnost v době dění filmu) a nechal tam kapku minulosti a špetku budoucnosti. A mě, pardon, nám zanechali 115 minut překrásně prožitých chvil v "naší" budoucnosti a někomu zanechal i více. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nejlepší sci-fi film, který byl natočen na počátku třetího tisíciletí. Dobře odvedená práce. Předvedl se jak režisér, tak všichni herci (snad až na Bridget Moynahanovou). Během filmu se nebudete nudit ani minutu a o to tvůrcům šlo především. Na škále od jedné do sta dávám 98. Já, Robot je zářícím klenotem poslední dobou průměrné Hollywoodské produkce. Je prostě perfektní. Will Smith je charakterní, výborný a zatraceně cool. Ostatní hrají to, na co mají. Naopak Bridget Moynahanová předvádí šílený výkon, který je hoden Zlaté Maliny. Nemůžu se dočkat, až si koupím DVD. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (40)

  • Během natáčení havaroval Will Smith na motorce v rychlosti 97 km za hodinu. (imro)
  • Motocykl, na kterém Spooner (Will Smith) jezdí, je jmenuje MV Agusta o objemu 750 ccm. Těchto motorek bylo vyrobeno jen 300 kusů. (Džejkop)
  • Podle scény v restauraci by měla být cena piva v USA roku 2035 23,25 amerických dolarů. (Pavlínka9)

Související novinky

Ocelové jeskyně míří do kin

Ocelové jeskyně míří do kin

28.07.2016

Isaac Asimov vymyslel tři zákony robotiky a napsal stovky knih, takže je docela fascinující, že se dočkal jen dvou hollywoodských filmů. Chris Columbus natočil Pozitronového muže (aka Andrew - člen… (více)

Jaime Lannister jako mstivý egyptský bůh?

Jaime Lannister jako mstivý egyptský bůh?

07.06.2013

Další urostlý blonďák v roli nebešťana, který sestoupí mezi smrtelníky a předvede jim, zač je toho kladivo? I když v tomto případě spíš kopí, bitevní palici nebo efektní dvojzubec. Nikolaj Coster… (více)

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

15.04.2012

Po rozsáhlých přípravách mu studio Warner na poslední chvíli zrušilo biblickou akční fantasy Paradise Lost. Tvůrce Vrány, Já, robot a Proroctví tudíž hledá náhradní projekt. Zřejmě se jím stane… (více)

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

23.08.2008

Tři značně odlišné projekty v dnešní novince spojuje fakt, že osobnosti, které za nimi stojí, nedávno spolupracovali na mysteriózním thrilleru Knowing. Především je tady režisér Alex Proyas, tvůrce… (více)

Reklama

Reklama