Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Luc Besson .. Zuřící pes Danny, jeho pán, drsný výběrčí výpalného Bart a slepý ladič pian Sam ve výborném příběhu scénáristy Luc Besson protkaném výtečnou akcí (choreografie Yuen Woo-Ping je místy dech beroucí) a zároveň emocemi na téma výchovy a rodiny. Ústřední herecké trio je bezchybné. Jet Li je málomluvný, ale výtečný bojovník a zabiják zato Bob Hoskins je tvrdý a surový drsňák. Ovšem úplně nejlahůdkovější je Morgan Freeman a byl pro mě velikým plusem! Cool režie obohacena několika málo triky, hodně profiltrovaná kamera a dokonalý hudební doprovod, ať už ten klavírní či elektronika od Massive Attack. Neskutečné překvapení!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Snímka s infarktovo jednoduchým scenárom sa dravo rúti naprieč dostihovou dráhou, z pusy jej fŕkajú sliny a len čo si myslíte, že to tvorcom nemá šancu vyjsť, vytasia sa s drsnými akčnými scénami, vďakabohu humoru zbaveným príbehom a drzým (ale fungujúcim) hereckým obsadením mrazivého Boba Hoskinsa a mentora Morgana Freemana, ktorých nejaký šialenec skombinoval s Jetom Li a najbizarnejšie na tom je, to funguje. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Oceňuji skutečnost, že v případě tohoto filmu vsadil režíser z velké části na dramatické prvky, tj. v poměru ku akci jsou zde tak půl napůl. Sice jsem tedy očekával zábavnou nepřetržitou akční mlátičku, ale když ta je přerušována smyslnými a dojemnými vážnějšími linkami, tak proč ne? Další s tímto faktem související plus se týká výborného Jeta Li, který, i když se ve filmu zrovna neukecal k smrti, podal velmi dobrý výkon. Teď si vzpomenu například na Keanu Reevese, ten občas také nepotřebuje k herectví slova, a divák mu naprosto rozumí (nepřekonanou hvězdou je ale v tomto směru Michael C. Hall). Tady platilo to samé, a slavná asijská hvězda se představuje v novém světle - ten kluk umí hrát. A nakonec Louis Leterrier si své místo mezi evropskou elitou filmařů zcela jistě zaslouží, a mě nezbývá nic jiného, než po zábavném Hulkovi čekat na další jeho pecku... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jet Li jede a Besson se vrací do dob své největší slávy. Akce je utržená z řetězu, ale najde se tu i prostor pro výborné budování vztahů, hledání lidskosti a zvýraznění hodnot přátelství a rodiny. V tom je tento film ještě o to více cennější a citlivější a proto (a postavu Freemana) musím dát plný počet. Tak obyčejný, přitom tak velký film ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Klasicky kvalitní, ale už ničím překvapující Jet-Li-ovský akční nátěr, chabě maskovaný vyšším poselstvím v podobě nezpochybnitelných myšlenek o potřebě přátelství, lásky a skutečnosti, že správná rodina je člověku vždy oporou. Zůstaje pouze u tohoto sdělení v čele se vždy skvělým Freemanem, byl by to skvělý film. Ale v kombinaci s křupáním všech možných končetin jde ve výsledku o další šunt Made by Besson na jedno shlédnutí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Pri autonehode je na podvozku auta možné vidieť pripevnený plech, ktorý slúži na prevrátenie auta pri nájazde na rampu. (zuzulatomas)
  • Sam (Morgan Freeman) nebyl původně slepý, ale herec přišel s tímto nápadem, neboť takto je pro jeho postavu lehčí "vidět" v Dannym (Jet Li) dítě, spíše než brutálního zabijáka. (imro)

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama