Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (592)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dějově řiďoučké a zejména pointa vyšuměla do ztracena, nicméně z výtvarného hlediska pozoruhodný film, který odkazuje na slavné filmy minulosti a navozuje atmosféru filmové a literární klasiky dobrodružných příběhů. Je v tom kousek Verna, kousek Trosky i tvůrců americké sci-fi 30. let. Celkový dojem: 65 %. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

4 a 1/2. Pitomoučký scénář? To se mi tedy nezdálo. Ne že by byl kdo ví jak složitý, ale k takovému unikátnímu filmu jaksi "staře" zrežírovanému se "starou" atmosférou až po příjemně starosvětskou hudbu by se snad ani jiný nehodil. Mé nadšení ze snímku se nepokrytě stupňovalo s dalším záběrem, zvratem a dialogem. Nejvíc se mi líbily dialogy - slovní přestřelky mezi kampitánem a reportérkou byly nepopsatelně legračí. Taky konec se mi líbil. Celý. MÁŠ TAM KRYTKU. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa SVET ZAJTRAJŠKA odohráva v prvej polovici 20. storočia, v uliciach New Yorku sa preháňajú aj čudnejšie veci, ako Lawova stíhačka. Mám rád filmy, ale niektoré by som nerád nakrúcal a tento patrí medzi ne. Pre diváka vizuálny skvost (Roklinka, King Kong), ale pre režiséra a jeho tím to musela byť vyčerpávajúca práca. Napriek tomu vidieť a cítiť, že to robili s každodennou láskou. Jackson a Lucas majú veľkú konkurenciu. Čo myslíte, na čo Polly minie posledný záber? ()

sepp 

všechny recenze uživatele

I presto, ze jsem od Svetu Zitrka cekal mozna trochu neco jineho, nemohu rici ze bych byl zklaman. Naopak, byl jsem prekvapen, ze se nejedna o takovou slabotu, jak prvni minuty tohoto pokusu o jakesi "comicsove retro-scifi" nasvedcovaly. Co se tyce pribehu se toho moc rozebirat neda, je snad plny vsech klise, ktere bychom si mohli vymyslet a jakztakz obstojne se mu tak dari naplnovat parodujici rovinu filmu a dokonce (az na par chvil) ani nenudi. Lepe jsou uz na tom herci, kteri svym smesnym vystupovanim navozuji onu retro atmosferu ze vseho nejvice, lepe i nez ten priserny filtr na kamere kterou to tocili ;) Nejde o zadne vykony na Oscara, chranbuh, ale jakztakz se vsichni snazi - v cele s Gwyneth. Po cely film je na ni videt jak je nejista, netusi co se presne od ni chce a vysledkem je naprosto zaporna role typicky snazivy samoliby bloncky, co akorat dokaze mektat (vsimli jste si, ze vzdycky zvladla akorat komentovat okoli stylem "Nikdo tu neni" kdyz nekam vstoupili) a znesnadnovat hrdinovi zivot - scenarista ji dal do vinku ony neustale remcy o fotaku a naproti ni psotavil zenskou jak vino v podani Angeliny s naaadhernym anglickym akcentem (ta byla tentokrat opravdu k sezrani ;)). Inu, po technicke strance je Svet Zitrka zvladnut take dobre, nejake spatne vymodelovane kostry, ktere dokazou vytrhnout z letargie Tsunami_Xe nemuzou normalniho divaka dojmout, a tak v celku prevladaji pozitivni dojmy z tohoto zajimaveho a shlednuti hodneho snimecku. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle mi připomnělo dávný letecký simulátor od Mrkvosfoftu - Crimson Skies. Také tam létaly letouny podobné těm z filmu (dokonce si pamatuji jejich názvy např. Medusa Kestrel nebo British Balmoral) a vzducholodě. Tam ale Britové neměli vnadnou komanderku Angelinu a vůbec tam šlo celkem o něco jiného. Ale v čem se film s hrou protnul je opravdu zajímavě zpracované artdecové prostředí. Design budov, raket, roboti, vzducholodě, auta.. vše respektuje módu třicátých let. Jude Law se po obloze prohání s Curtisem P40 a na základně mu parkují kromě ukotvených vzducholodí i B24 Liberátory... Mělo to šmak a zdánlivě nedokonalé animace na pozadí za hrdiny jen umocňovaly ten dojem. Jako by jste koukali na film z třicátých let, ale dodatečně okolorovaný. Jenže zůstalo jen u toho pocitu. Zápletka je vhodná tak pro školáka základní školy, který by snad mohl být i místy v napětí... Jenže mně už nejní 8 a tak si říkám, kdo byl cílová skupina tohoto filmu a co tím chtěl vlastně básník říci? Těžko soudit. Tři zkumavky, ale je to spíše za ten artdecový háv. * * * ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Kerry Conran nebyl v New Yorku během natáčení a dokonce ani nikdy předtím. Celé město vytvořil v počítačích podle starých fotografií. (imro)
  • Zobrazenie Laurenca Oliviera ako Totenkopfa bolo vytvorené na základe archívnych záberoch z BBC a následne digitálne upravené. Táto istá metóda sa použila o dva roky neskôr vo filme Superman sa vracia (2006), kde podobne zobrazili Marlona Branda. (Greenpeacak)
  • Dej filmu sa odohráva v 30. rokoch 20. storočia. (Greenpeacak)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama