Reklama

Reklama

Special Ops: Lioness

(seriál)
  • USA Lioness (pracovní název)
Trailer 1

Epizody(8)

Pracovní skupina tajných agentek CIA operuje na hranici mezi tím, co je nutné a co je legální, aby udržela svět v bezpečí. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Sicario meets Homeland meets Jack Ryan. Metodické dávkování akce, dramatu i vztahů, jasně načrtnutý příběh, uvěřitelné postavy, svět, politika, chladnokrevně a přesto poutavě realizovaný military rámec a nakonec chirurgicky přesné finále v tom co bylo zadáno, a co bylo splněno. Není to úplný top, rozjezd je pomalejší, vynikající Zoe Saldana by si zasloužila ještě o něco víc prostoru, a bojuju s tím, že nutně potřebuju vidět něco jako "a co se stalo pak", ale jinak poctivých silných 8/10. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Sakra, nová sheridanovka mi málem proletělo pod radarem.. asi stárnu nebo co. Aktuálně jsme tady v modrých (68%), přestože jde o jednu z nejlepších příspěvků do Sheridanovského"univerza". Jasný, hlavní postavy jsou barevné ženské co k sobě mají v jednu chvíli zatraceně blízko a tak to zákonitě musí vytočit každého přecitlivělého antiwokera, který absolutně nepochopil, že Sheridan má tyhle pravolevě extrémistické škatulky úplně u prdele a v jeho militantně středovém vidění světa jde čistě jen o to jestli jsi stand-up guy/girl nebo zbabělá mrdka schovávající se za výmluvy, ideologie, ignorantsví a chamtivost. Tenhle životní postoj je hlavním motivem všeho co Sheridan produkuje a Lioness nejsou vyjímkou. Zase tady máme charaktery vystavené extrémnímu, dlouhodobému a mnohovrstevnatému tlaku, které musí vzít všechen rozum i roky zkušeností do hrsti, zkrotit emoce deroucí se na povrch a soustředit se na jakýsi cíl který je vyšší a důležitější než oni. A protože svět není ideální, tak ani ten cíl nemusí být nutně vznešený a černobíle dobrý... Protože je Sheridan ideově tak unikátní charakter, kvalita jeho produkce je přímo závislá na tom jestli scénář píše celý sám, nebo mu s tím někdo pomáhá. 1883, první série Mayor of Kingstown a Yellowstone, nebo tady Lioness jsou naprostá špička soudobé TV tvorby. Když se mu v tom začne někdo vrtat (a jen jaksi rozepisuje Sheridanem nahozenou kostru) jako Tulsa King, další a další série Yellowstone, druhá série MoK, už se tam vytrácí ten nekompromisní postoj a mnohdy je to pak taková více či méně zoufalá Sheridanovka z Wishe. Zdaleka nejslabší jsou díky tomu bezesporu Tulsa King a třetí série Yellowstone. U Parádně napsaného 1923 je problém s tím, že to místy kazí slabší režie... PS: Kidmanová vypadá hrozně. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jeden z nejelpší akčních seriálů poslední doby. Ano netflix i prime toho také dost produkují a ve vysoké kvalitě, ale tohle bylo kurevsky dobrý. Hlavní "hrdinky" tady nejsou za největší drsňáky na světě a ani si nemyslím, že někdo výjma filmů existuje. Seriál je syrový, akční, brutální, nápaditý a velice koukatelný. Jestli mohu doporučit něco po 13 hodin v benghazi, tak je to tento skvost. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech to není vůbec špatný. Ale ani nijak geniální. Je to hodně pomalý a o postavách. To je největší plu, protože nikdo neumí ženský hrdinky tak dobře jako Sheridan.  Tak i po konci jsem so so spokojený někam mezi 6 až 7 z deseti. Sheridan umí ženské hrdinky jako nikdo a docela imituje Camerona i v chemii ústřední vojenský partičky. Docela překvapí, že není Saldana hlavní postava, ale je to moc hezká ženská, záporka z Locke & Key. Jenom to působilo místy trapně, když se snažil psát Sheridan teritorium Faudy nebo Teheránu. To prostě nefungovalo. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Čokoľvek s geopolitickým zameraním na Blízky východ s veľkou produkciou a rozpočtom potrebujem do žíl okamžite ako poctivú oravskú riedenú drogu. Najnovší seriálový počin z pera Taylora Sheridana som zjedol cez noc na šupu a s nesmiernou spokojnosťou z videného. Lioness je ďalšou, pre tvorcu nie úplne atypickou, zlátaninou mnohých elementov, v tomto prípade lesbická láska v špionážnom trileri premotaná rodinnou drámou. Načrtáva život ženy v arabskom svete a demonštruje jeho bezmocnosť. hoc akokoľvek nekomplexne. Okrem toho ponúka síce zriedkavú, no prvotriednu akciu, intenzita zásahov je vysoká a súboje majú grády. Do značnej miery som si užíval ústredné ženské trio (Cruz x Joe x Aaliyah) a prerušované rozprávanie jednotlivých príbehov išlo slušne dokopy a koniec-koncov nerušilo. Chýbal mi možno trochu viac technickejší operatívny lexikón (kvôli tomu si treba opäť dať 30 minút po polnoci) a hlavne pár dodatočných minút v závere, ktoré by ukázali dopad misie na postavy. Už len preto budem prosiť o druhú sériu. A komenty o tom, že má ísť o nejakú vojenskú a/alebo "gender/woke" propagandu netreba brať seriózne. Chaloši zrejme nedopozerali celé, alebo nepozerali pozorne... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v španielskej Malorke. Natáčalo sa aj v Paríži a v amerických mestách Washington D.C., Baltimore, Severn, Fort Richie a scény z pláže (v seriáli Hamptons) na Cape Henlopen v am. štáte Delaware. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama