Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (997)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po právu skvělý i doceněný snímek, kterému zub času vůbec neubližuje. Matta a Bena osvítila můza a světlo světa spatřilo výborné psychologické drama o jednom značně nadaném chlapci, kterého má dostat na dráhu života nikdo menší než v životní formě hrající Robin Williams. Snímek, který dle mého soudu obsahuje největší množství silných dialogových scén co jsem kdy ve filmu viděl. 100% ()

Je.n.n.y 

všechny recenze uživatele

Sean Maguire: Jsou to báječné věci, tyhle maličkosti. Jo. Po tom se mi stýská nejvíc. Vady na kráse, o kterých jsem věděl jen já. Proto jsem ji měl rád. Ona na tom byla podobně. Znala všechny moje drobné neřesti. Lidé tomu říkají nedostatky, ale právě tohle je na tom nejlepší. A proto si musíme vybrat, koho pustíme do svého světa.. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Jak skvěle to dvojice Ben Affleck a Matt Damon napsala, tak to i tak skvěle zahrála, obzvláště pak druhý jmenovaný. Velice kvalitní psychologické drama, které se nedrží šedých a nudných standardů, ale nechává diváka cítit vše, co se na plátně či obrazovce děje. Výtečně napsané dialogy, které se dost často hluboce vryjí do hlavy, doplňuje více než kvalitní hudba a režie. Na druhou stranu mi chyběl lehce větší nátlak a poutavější konec. /80%/ ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Další snímek, který jsem musel vidět vícekrát, než jsem si uvědimil, že není jen dobrý, nýbrž přímo výborný a opětovná shlédnutí ho zařadila mezi mé nejoblíbenější filmy vůbec. Z počátku jsem sice výhrady k prvním dvaceti minutám filmu, kdy inteligentní a sečtělý Will zahazuje svoje znalosti jako prací uklízeč, povahou povaleč a rváč, ale tento fungující kontrast je nezbytný pro uvěřitelnost dalšího děje - tedy návštěvy u psychologa. Mům názor, že Američané jsou se svými psychologickými poradnami poněkud trapní a směšní, zde vůbec neplatí, protože Dobrý Will Hunting je první film s "fungujícím" a ne-směšným psychologem (díky, Robine), a proto si ho tak vážím. Tento film mi poskytl i řadu rad do života (myslím to vážně) a to se povede málokterému kousku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že Ben Affleck a Matt Damon dokáží vytvořit takový příběh? Já rozhodně ne. Dobrý Will Hunting je parádní drama o nadaném člověku, jenž mrhá svým talentem a bez ambiciózního životního cíle proplouvá rvačkami a pijatikami. Charismatický Robin Williams je pravděpodobně jediný, kdo mu může pomoci udělat pořádek v životě. Snímek je plný skvělých dialogů a připočteme-li k tomu také výborné zpracování a hudbu, není důvod, proč nedát plné hodnocení. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (41)

  • Scéna, ve které Sean (Robin Williams) vypráví Willovi (Matt Damon) o své ženě a jejím prdění, musela být přemluvena znovu, protože se Matt Damon smál moc nahlas. Když se pozorně podíváte, lze postřehnout třesoucí se kameru. Pravděpodobně od toho, jak se smál i kameraman. (don corleone)
  • V úvodu filmu, kdy profesor vysvětluje studentům první příklad, mění tabule během záběrů svou pozici. (A.MacGyver)
  • Nejvýdělečnější film studia Miramax do doby, než jej překonalo Chicago (2002). (don corleone)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama