Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

Morien 

všechny recenze uživatele

ASI SPOILERY. Alespoň jednou bych chtěla vidět Paranormal Activity film, kde by hlavní postava měla inteligenci Hermiony Grangerové a ne Rona Weasleyho. Přece to, že se obsesivně natáčejí, automaticky neznamená, že se budou v každé situaci chovat jako idioti. A přece to, že je to found footage, neznamená, že se filmaři rozhodnou nepsat scénář a nepromýšlet to a vůbec?! Škoda, že jednou z hlavních postav nebyl démon, protože ten se v tom málu, co jsme z něj viděli, choval proklatě cool a nejspíš i chytře. A mimochodem, kdo byl ten neviditelný/á xy, co bydlel/a na půdě a lehl/a si na postel nad hlavní "hrdinkou"? Jestli to někdy v průběhu vysvětlili, tak jsem to nějak nepostřehla. Ale navzdory tomu, že asi zním spíš negativně, jsem si film užila, a i když bylo celkem jasné, kdy co přijde, jsem se i bála. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem svýho komentáře musím upozornit, že nejsem fanouškem PA série. Nikdy mě to prostě nechytlo. S Paranormal Debility jsem skončil po třetím díle(druhej jsem ani nedokoukal). Když jsem se ale dozvěděl, že nový PA je úplně jiný a dle ohlasů s původní sérií nemá nic společnýho, dal jsem nakonec novýmu PA šanci(hlavně kvůli manželce). Někomu může vadit, že to se staršími díly nemá opravdu nic společnýho ale já jsem naopak rád. To co mi bylo předloženo je za mě 100krát lepší jakejkoliv starší díl. Začátek je sice nudnější ostatně jak už to bývá ale není to nic co by se nedalo přežít. S příjezdem k amišům to postupně začíná být zajímavější a zajímavější. Lekačky nesmí chybět a přichází i rádoby šokující rozzuzlení. Ve výsledku nejde sice o žádnou pecku ale nenudil jsem se a to je hlavní. Největším problémem filmu je, že si nese nálepku PA. Protože zarytí fanoušci starších dílů budou určitě zklamaní možná i nasraní. A naopak kdo nebyl fandou starých PA může být jen mile překvapen. Jednoznačně si ale myslím, že kdyby se film jmenoval jinak, měl by i lepší hodnocení. Já osobně jsem na vážkách jak hodnotit.  Kdyby to šlo dám 3,5 hvězdy. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Paranormálně aktivní série se po šesti letech probrala z kómatu a i když tentokrát operuje s něčím jako výprava a podíváme se tak i jinam než do garáže a nebo do koupelny,v jádru přichází opět s tím stejným.Hodinu se tu tak vlastně nic neděje,pak se dvacet minut objevuje co,že se to vlastně děje (i když je to poměrně zřejmé již od začátku) a lehce se buduje atmosféra a pak se cca 10 minut bubá přičemž je to samozřejmě zase found footage,takže je tam většinou prd vidět.I tak ale šestým aktivitám ty tři hvězdy dám,protože ten závěr je poměrně intenzivní a i když nepřichází s ničím novým,tak funguje plus mínus tak jak by měl.Jen je smůla,že strašně dlouho trvá než se k němu divák prokouše...60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Možná by to mohl být i slušný horor, byť nijak originální, což by až tak nevadilo, kdyby nebyl natočen přežitou formou FF. Sekta, nalákání (nejen Rituál), prokletí, kostel, tajemství. Satanské filmy jsou fajn a labyrint, připomínající Doupě bílého červa, sliboval hodně. Bohužel, tam se nepříjemný FF projevil naplno. Pokud byla z větší části filmu kamera obstojná, jelikož bez roztřeseného obrazu dnes umí točit i dítě, pak ten prasácký konec vše pohřbil. Alespoň v posledních minutách bych čekal normální formát, jelikož tam byl FF zcela neopodstatněný. Směšné pak u těchto filmů bývá, když postava s kamerou je v ohrožení života. Ve skutečnosti by kameru zahodila a utekla, jenže ona vše natáčí do poslední chvíle. No, to je ale hloupost. Nalákaly mne obstojné komenty, leč nelíbilo se mi. Jak píšu, téma by šlo, zpracování otřes. Asi už dám FF vale... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Po otrasných The Marked Ones alebo ešte biednejšej štvorke priam luxusný príspevok do dnes už prakticky mŕtvej Paranormal série, ktorý ju upgraduje z lacného found footage snímku na modernejší horor so zábermi dronov a podstatne zaujímavejšou výpravou. Bohužiaľ najväčší problém je to, že sa vlastne musí jednať o found footage, ktorý bol populárny tak pred desiatimi rokmi a dnes už je táto forma úplne vyčerpaná a nemá veľmi čo ponúknuť. Eubank je síce solídny hororový režisér a dokáže navodiť správne znepokojivú atmosféru (zostup do jaskyne v kostole), fajn pracovať s prostredím podivnej farmy kdesi v zasneženom lese, a občas sa pokúsiť v rámci série aj o niečo veľkolepejšie (záverečné inferno na farme), ale bohužiaľ naráža práve na mantinely found footage formy. V prvej polovici je tak Next of Kin skôr len typickým found footage s pomalými zábermi kamery, čakaním na to kde sa čo pohne a pár jednoduchými ľakačkami. V tej druhej mu zase podráža nohy príliš roztrasená kamera kvôli ktorej je množstvo potenciálne výborne natočených hororových scén useknutých po pár sekundových záberoch (práve spomínané inferno na farme), prepojenie medzi jednotlivými scénami je pomerne chaotické a celkovo to nakoniec neprináša absolútne nič iné čo sme vo found footage videli za posledné roky snáď tisíc krát.  V rámci Paranormal série sa to určite radí k tým lepším kúskom (čiže niekde za veľmi slušnú trojku), ale ono pri Next of Kin fakt zamrzí, že to vlastne musel byť iba ďalší zbytočný prírastok do Paranormal Activity série. Príbehovo s ňou totiž nemá takmer nič spoločné a bol tu omnoho väčší potenciál. CELKOVO: 6/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama