Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tak todle je fakt nic moc... Když se na začátku rozprskla hlava Arnolda Schwarzeneggera, říkal sem si, že by todle mohlo být zajímavý... nebylo... S původní povídkou to má společnýho asi tolik, co osamocenej jetel s tatarským biftekem (maximálně tak tu krávu), herecký výkony kohokoliv jsou naprosto nevýrazné, akce nezajímavá, a 3prsá děvka mi přišla vyloženě trapná. To množství mutantíků na konci mne skoro až znechutilo.. i když uznávám, že obludka spojená s člověkem v jeho hrudníku se stala zlomová pro filmovou trikařskou scénu. Proto taky ty dvě hvězdičky. Za obludku a za tu explodovanou hlavu v ůvodu... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neviem posúdiť aký bol Arnold Schwarzenegger politik. To ma moc nezaujímalo. Avšak jeho hereckú karieru sledujem prakticky od začiatku. No a musím skonštatovať, že Arnieho herecké kvality priamo závisia na kreatívnych a profesionálnych skúsenostiach režiséra, s ktorým spolupracuje. Napríklad, to čo z neho dostal James Cameron v "Terminátorovi" je úžastné. Tak isto mu zapasovala aj úloha drsného veliteľa špeciálnej, vojenskej jednotky v snímku "Predator". No mnoho krát sa objavil aj v projektoch, ktoré mu vyložene nesedeli. A čo "Total Recall"? Ten jednoznačne radím ku filmom, v ktorých je Schwarzenegger perfektný. Je to svižné, ale popri tom aj dostatočne temné, akčné sci-fi, ktoré som už videl nespočet krát a ešte stále si ho viem vychutnať. Ukončím tento komentár krátkym citátom amerického spisovateľa Raya Bradburyho: "Mars je nebo". **** ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale v Total Recallu se podařilo skvěle skloubit skvělou Dickovu předlohu s typickými Verhoevenovými filmovými "úchylkami" - velikou brutalitou, zdůrazňovanou sexualitou a dávku (na)prostého šílentsví :-) Příběh má spád, nečekané zvraty i vtip, akční scény jsou hutné, mnohé takřka nezapomenutelné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty nejsi ty, ty jsi já." Tak jak to je? Je Quaid skutečně dělník Quaid nebo snad agent Hauser? Je jeho manželka skutečně jeho manželka? Byl někdy na Marsu? A není to jedno? Mě to totiž hodně baví a mít doma pravou či falešnou paní Quiadovou, tak bych se na bolení hlavy vymlouval jen výjimečně a manželskej sex bych zanedbával jen natolik, abych tím byl zajímavej. Jinak ovšem, Quaide, stojím za tebou a kryju ti záda, protože tohle je virtuální realita. Kdyby to však náhodou byla skutečnost, tak ti držím palce z bezpečí domova. Drž se, chlape. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprostá akční sci-fi pecka, která bohužel postupem času dost zastarala a dnes už působí spíše trapně úsměvným dojmem. Scénář nebyl úplně hloupý, ale triky by notně potřebovaly renovaci a jestli jsem v pubertě Arnieho zbožňovala, pak v dospělosti nezbývá než přiznat: po herecké stránce to byl strašný dřevák:-). Ovšem nostalgie je mocná čarodějka... Začátkem devadesátých jasných 100%, momentálně maximálně 50%, zprůměrováno na solidních 75%. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama