Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl čtyři hvězdičky, kdy jsem zavzpomínal na premiéru v kinech před řádkou let. Nyní jsem se podíval znovu a přece jen už jsem se někam posunul a ta okatá béčkově popkornová prvoplánovitost mi už vadí. Film připomíná laciné mainstreamové dobrodružné komiksy se scifi náměty, které dodneška leží v mé knihovně a které v určité době formovaly můj vkus, nicméně dneska už čtu i sleduju něco jiného. S námětem klasika sci-fi P. K. Dicka Verhoevenova verze nemá moc společného, ale je přiměřeně rozpohybovaná, naplněná honičkami, střelbou a krvavými souboji, takže to divákovi, kterého nic nenutí přemýšlet, odsýpá jedna radost. Verhoven se tradičně nevyhýbá brutálním scénám, takže uřízlých rukou a roztřílených lidských těl a vyhřezlých vnitřností si fanoušek užije. Přesto jde o jeden z mála lepších filmů, kde se v hlavní roli objevuje Arnold Schwarzenegger. Ani tady není sice jeho výkon nijak skvostný, ale zároveň nesklouzává k trapnosti. Celkový dojem: 55 %. Kladem filmu je výprava, která ani po letech nepůsobí omšele a v době vzniku filmu byla špičková. Dobrodružná barvitá sci fi podívaná pro náctileté. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je rezba jako svine. Jeden z Arnieho nej filmu, i kdyz jeho herectvi se omezuje na kamenej xicht a nasranej xicht, tak tady to staci. Taky to je jeden z nej sci-fi devadesatejch let. Je tady vsechno co od vybornyho filmu ocekavam. Hlavni postava drsnak co nekoho zrube, hodi hlasku, nekoho zrube, nekolik vtipnejch momentu, par uchylaren a krvaren jak to umi jen Verhoeven a slusna zapletka. Navic je film pekne drsnej a temnejch sci-fi neni nikdy dost a delka je taky tak akorat. Navic samotnej pribeh dokaze parkrat cloveka zmast. Na tenhle film se vzdy rad kouknu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty nejsi ty, ty jsi já." Tak jak to je? Je Quaid skutečně dělník Quaid nebo snad agent Hauser? Je jeho manželka skutečně jeho manželka? Byl někdy na Marsu? A není to jedno? Mě to totiž hodně baví a mít doma pravou či falešnou paní Quiadovou, tak bych se na bolení hlavy vymlouval jen výjimečně a manželskej sex bych zanedbával jen natolik, abych tím byl zajímavej. Jinak ovšem, Quaide, stojím za tebou a kryju ti záda, protože tohle je virtuální realita. Kdyby to však náhodou byla skutečnost, tak ti držím palce z bezpečí domova. Drž se, chlape. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dobrých filmů, kde se vyskytuje AS. A opět to není jeho zásluhou: tolik potřebné ingredience v tomto filmu je zajímavá předloha, promyšlený děj, tradiční Verhoeven a teprve pak až to ostatní. Zpětně mám pocit, že je dobře, že snímky, kterými se nechávali unášet tehdy patnáctieltí kluci, si já vychutnal znovu a později. A změnil jsem názor. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Total Recall je pojem sám o sebe. Pre mňa to bol jeden z najlepších sci-fi filmov ešte zo starej školy, Schwarzenegger vo svojej najlepšej forme. Sharon Stone ešte stále diabolsky sexy. Pamätám si, že v detstve som sám túžil vyskúšať stroj, ktorý vám zaručí dovolenku vo vašej mysli a vy si môžete zvoliť, či budete niekto úplne obyčajný alebo napr. James Bond. Ešte si zvolíte či žena vašich snov bude blondína alebo bruneta, akú bude mať postavu a zábava môže začať. Kvalitný dej pri ktorom do záverečných titulkov neviete čo je sen a čo skutočnosť (a ani po nich), na svoju dobu vynikajúce efekty a kopa mŕtvol sú zárukou že vám tie necelé 2 hodiny ubehnú ako voda. PS: Tri kozy nemali chybu. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Film se během prvního víkendu dostal na první místo návštěvnosti a za první tři dny vydělal 28 milionů amerických dolarů. Do konce roku v USA pak 120 milionů dolarů. (asdfasdf)
  • Honička na eskalátorech byla natočena ve stanici metra Mexico City "Chabacano". Štáb na něm pouze vyměnil cedule s názvy stanic a směrové značení v angličtině. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama