Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Artran 

všechny recenze uživatele

Namazaný. Ne úplně, ale dost na to, abych si po letech pustil tento film. Únik před realitou. Ne úplně - sen může být totiž skutečný. Mezi dvěma světy. Ne úplně, protože v jednom lze nalézt opravdový domov. Agent a špión. Ne úplně, neboť se tu lze pídit v sobě samém. Vklíněný do dobrodružství. Ne úplně - protože jako divák do kulis, protože jako Verhoeven do Hollywoodu, ale jako malý kluk do Schwarzeneggerovy pěsti a jako snílek do obětí Sharon Stone. A ještě je tu ta rudá. Rudá planeta, rudý prach a rudě rozšklebené obličeje (ve filmu nebo nad filmem?). Výtrysky vzduchu z tajícího jádra. Nádech a výdech - noční můry o mutantech. Dětství a sci-fi, dětství a sny, dětství a vzpomínky. Vzpomínky na Total Recall. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Tomuto sci-fíčku som po dlhšom čase neodoprela druhú šancu, pretože podobné typy filmov jednoducho milujem, a keď sa v nich blisne akčná legenda Arnie, tak výsledný dojem musí byť prinajmenšom nadpriemerný. Možno mi nespočetné množstvo výbuchov alebo maximálna Verhoevenova odviazanosť pri prvom pozretí brnkala skôr na nervy, akoby ma mala potešiť. Čakala som hollywoodsku jednohubku a dostala som sofistikovaný scenár, v ktorom sú všetci každých 5 minút niekým iným a ktorý mi pripadá trochu neujasnený. Ale čo však na tom, super klasika, ktorá ani chvíľu nenudí a krásna Sharon Stone je kapitola sama o sebe. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Total Recall se mi jako mnoho jiných akčňáků z této doby dlouho úspěšně vyhýbal (možnost nostalgie tedy zcela odpadá), ale konečně došlo k našemu setkání. A popravdě řečeno, dost mě zklamal. Tuny krve a hromady mrtvol jsou ok, ostatně k Verhoevenovi to už patří. Nezničitelný Arnold (taky bych se chtěl po opakovaném nakopnutí do rozkroku jen bolestně ušklíbnout a jet dál jakoby nic :-D ) nikoho nepřekvapí. Ale příběh, i když jeho úvodní zápletka nevypadala marně, nestál ani za zlámanou grešli. Logika ustupuje až na hraniční mez, kdy ji neomlouvá ani žánr sci-fi. A tak jsem se ve výsledku sice dočkal dobrých triků a efektů, ale na druhé straně hlavně spousty klišé a nudy. P.S. Zrovna si čtu, že se připravuje nový remake s Farrellem v hlavní roli; že by se dal originál ještě víc "trumfnout"? :-D ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dobrých filmů, kde se vyskytuje AS. A opět to není jeho zásluhou: tolik potřebné ingredience v tomto filmu je zajímavá předloha, promyšlený děj, tradiční Verhoeven a teprve pak až to ostatní. Zpětně mám pocit, že je dobře, že snímky, kterými se nechávali unášet tehdy patnáctieltí kluci, si já vychutnal znovu a později. A změnil jsem názor. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Přestože s předlohou od Dicka to nemá moc společnýho, je to opravdu hodně dobrej film. I nějaký to zamyšlení a pointa tam na nás vykukuje, což je u Schwarzeneggerových filmů docela novinka. Jen bych ještě všem, kteří to viděli doporučil knížku od Pierse Anthonyho, kterou dávali u nás při premiéře k lístku zadara a která se jmenuje Záblesk paměti (stejná modrá obálka jako obal kazety), tam je to ještě mnohem líp vysvětlený a dotažený do konce. A podle té knížky to nevyznívá jako sen zaplacenej od Recallu. Naprosto dokonalá akce, zábavná, rychlá, v přitažlivých prostředích a s dobrým příběhem a nějakým tím mystériem na konec. Nehledě už k opravdu dobrýmu výkonu Arnoldovu a skvělýmu dabingu, kde Zdeněk Mahdal mluví aspoň dvacet osob a někdy i sám se sebou v dialogu. Ten novej ale nestojí za nic. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Při jedné akční scéně vznikl problém, protože podle scénáře měl Arnold Schwarzenegger (Quaid) popadnout za krk Sharon Stone (Lori), která ale začala šílet a křičet: „Nesahej na mě!“ Nejdřív si Schwarzenegger myslel, že se jenom bojí, a proto ji začal uklidňovat, ale později zjistili, že Stone měla jako malá úraz krční páteře, a proto tak vyváděla. (asdfasdf)
  • Začiatok skladby "The Dream", ktorá hrá v úvode filmu, je podobný, až identický ako začiatok skladby "Proloque - Anvil Of Crom" od skladateľa Basila Poledourisa z filmu Barbar Conan (1982). (rezanec1003)
  • Jedná se o jeden z posledních velkých hollywoodských trháků, který ve velkém měřítku využíval miniaturní modely namísto digitálních efektů. Byl to také jeden z prvních velkých hollywoodských trháků, který použil počítačové triky. Software, který měl naanimovat scénu, kdy postavy prochází rentgenem, nicméně nefungoval. Animátorům tak nezbylo nic jiného, než animaci vytvořit ručně. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno