Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

nevermore odpad!

všechny recenze uživatele

No... dlouho jsem si nedal odpad! Tady top bylo jednoduchý totální neumětel a neherec, kterýmu nevím, kdo ty firmy furt sponzoruje, ze sebe dělá učitele a hlavně je pořád v roli oběti celej film. Chudák, krajně nesympatickej, problematice soužití menšin nerozumí ani trochu a do filmu nasypal asi všechny stereotypy, co jsou. Mně by zajímalo, jak film hodnotí Romové, kteří proti takovým stereotypům bojují a nejsou to zrovna oni, kteří jsou v této srajdě prezentováni. Magnusku chyťte se s Obermaierovou kolem ramen a táhněte oba do propadliště dejin. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

As I walk through the valley of the shadow of fat, I take a look in my head and realize there's nothin' left... Ti, kdo tomuhle přitroublému, neumětelskému hovadu pořád financují jeho patotvorbu, která je od dvojky tohoto svinstva pravidelně peklotyčnou urážkou všech opravdových filmů i sebezapadlejších amatérských filmařů, patrně tímhle perou prachy za drogy a obchod s dětmi. Zhnisaný výtěr z análu té nejretardovanější bulvární žumpy se zde hravě snoubí s oligofrenní scenáristikou i downí režií, což je autenticky ještě podtrženo obsazením švidratého opohumanoida Karla Mentálního Výmolu, bytostně odporné, prkenné protekční sufraštětky a ČEZ rentiérky Natálie, ochrnutého Krampuse a padesátičlenné huhňající rodiny Žigových. Opravdu děsivá a bolestivá zkušenost, nade vši pochybnost způsobující demenci, karcinomy očí, bilaterální supurace a tinitus. Kina i platformy, které něco takového šíří, by se měly začít okamžitě vypalovat, jakož i hospitalizovat každý, kdo to pomiluje čímkoliv vyšším než žluklým odpadem. Počítám, že se pan retardované prase, egomaniakálně okouzlen svou tolik úspěšnou kariérní degradací, záhy v pětce vrátí i s kulkou v hlavě, aby definoval zcela nový žánr, a sice cigánsko lopatistický zombífekál. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zhubnutý Tomáš Magnusek se po letech vrátil ke své kontroverzní postavě pedagoga, který poté, co na třech mladých delikventech vykonal pomstu za svoji zabitou sestru, skončil na dlouhá léta ve vězení. Po výkonu trestu mu pomocnou ruku podá jeho romský spolužák ze základní školy, který mu poskytne azyl v romském ghettě. A na učitele Majera čeká nejedno překvapení. Ať už je to setkání s jeho bývalými žáky, kteří mezitím dospěli, tak i nemilé setkání s mafiánem (Jiří Krampol), který mu smrt svého vnuka nikdy neodpustil. A ve hře je také znovuotevření speciální základní školy, která dávno zanikla. Jak si autor projektu naordinoval dietu, tak se to promítlo i do scénáře, který je také značně dietní. Hlášky zcela vymizely, je jich opravdu mimořádně poskrovnu. Film se plácá ve své absolutní vážnosti. A je tradičně přehlídkou populárních tváří, ze kterých se režisér snaží vydolovat herecké výkony. Copak o to, Zdeněk Godla, Gabriela Gášpárová. Karlos Vémola a jim podobní jsou pro účely filmu celkem snesitelní. Jenže zrada v podobě techniky ozvučení je skutečně nemilosrdná, takže polovině replikám není vůbec rozumět. Určitě nikoho nepřekvapí, že i kamera tentokrát dostála lacinému vizuálu. A našla se i místa, kdy najatý nájemný zabiják na odstranění učitele už dosahoval parodických rozměrů. Kdo se chtěl kochat věznicí Bory, tak mu byl dopřán autentický zážitek. A nějaký ten erotický zážitek, jako s Bárou Mottlovou v posteli, také prospěl. Jen to chtělo více pohybu, razantnosti a života do znaveného pietního vzpomínání na minulost, nějakou zapamatovatelnou scénu a větší dějovou hutnost, aby se tenhle návrat nedostal do intencí těch nadbytečných. Tenhle pedagog má opravdu tuhý kořínek. 5/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Reparát skončil tam kam patrí, teda na Netflixe. Jedno však treba uznať, tak otrasné dialógy napíše málokto, na strane druhej odráža to rozumové schopnosti bohužiaľ už aj žiakov základných škôl, nielen špeciálnych. Kým prvá časť ešte stála zato a na naše pomery bola pomerne kontroverzná a relatívne dobre spracovaná od druhej série to bol prepad na dno kinematografie aj keď aspoň záver a hudba v niektorých momentoch vytiahla Reparát nad hranicu odpadu!, spolu s ružovými trenclami... ()

rzazeman odpad!

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s uživatelem xxmartinxx. Jen dodám, že jsem se u filmu asi dvakrát nebo třikrát pousmál, ale tím kvalitu filmu končí. Pokud chtěli ukázat herce z původní trilogie jak vypadají dnes, tak mohli udělat skupinové foto a ne film. Pan Magnusek si tu neskutečně honí ego. A ten konec? V průběhu filmu se objeví tajemná postava která má sejmout Majera. Je to snad ten hlavní zlý student, kterého máme celou dobu za mrtvého? Nebo někdo úplně nový? No to se samozřejmě nedozvíme, protože taky proč bychom měli my podřadní lidé. Jen doufám, že z toho nevzejde 5 díl. To už radši filmy od Neil Breena. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Ota Jirák neměl dobrý pocit z natáčení ve věznici v Plzni na Borech. Když mu navíc kostymérky přidělily vězeňský mundúr a mříž se zaklapla, nebylo mu právě dobře. Byl to pro něj nejhorší natáčecí den. (TomasSlach)
  • Petr Reif zde ztvárnil dvojroli. V čase 6:03 je vidět jako člen vězeňské ostrahy a poté v čase 51:43, kde je jedním z bodyguardů šéfa mafie Viléma Dostála (Jiří Krampol). V čase 01:11:54 je zpětné okénko v průběhu výkonu trestu Tomáše Majera (Tomáš Magnusek), kde jej ještě jednou spatříme. (Arnyfe)

Reklama

Reklama