Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

František Hlavsa, pražský redaktor, odjede se svými dětmi – Olgou, Frantou, malým Milánkem a babičkou na venkovskou chalupu. Děti milují zvířata a moc by chtěly psa. I babička by brala hlídače, protože má s dětmi zůstat o prázdninách na chatě sama. František se brání, myslí si, že by dětem mohla stačit kočka. Celá záležitost se štěnětem mu poslouží alespoň jako námět na fejeton. Jenže ten má poněkud nečekaný ohlas… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější okamžik v životě jsem zažil během sledování komedie Táto, sežeň stěně. Dodnes si ho naprosto přesně vybavuji. Je mi 10 let, sedím v obyváku, mamka vedle mě a plete svetr. "Mami, když nemůžu mít bratříčka, tak aspoň takovýho malýho pejska. Slibuju, že ho budu každej den venčit, že se o něj budu starat." - "Ale to by tě za chvíli omrzelo. neměl bys na to čas." - "Ale mamí! Slibuju, že se o něj budu starat." - "No škoda, já myslela, že nám budeš pomáhat s tvým novým bratříčkem..." Tak to byl okamžik, kdy jsem se dozvěděl, že se mi splnil 10 let starý sen. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Je mi to moc líto, ale i po několika zhlédnutích nedokážu tento milý film hodnotit více hvězdičkami. Vošmikovy filmy mám rád a Miroslava Horníčka také. Nemůžu se však zbavit dojmu, že mu role tatínka tří dětí nějak nesedla. Nedokázal v ní rozvinout své komediální umění a popravdě řečeno mu to tato role ani neumožňovala. V tomto filmu zářil jen malý Milan. Děj se v podstatě vleče a nepřináší žádný propracovaný obsah ani promyšlené dialogy. Škoda přeškoda! ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je to film, který by hravě mohl mít nadčasový charakter. Děti chtějí psy i dnes a k chalupám rozhodně. Film mi ale nejvíc připomíná Na samotě u lesa dějově po pár letech, když děda Komárek odešel do nebe. Ten nejmenší špunt navíc zase připomíná toho nejmenšího v Ať žijí duchové. Vůbec nejvtipnější je ale babička Jiřina Šejbalová. Hlavně v redakci, ale i po přečtení inzerátu se snímek vydává cestou grotesky. Závěrečná píseň ale je chytlavá. A Miroslav Horníček coby ničemu se nedivící, ale přesto chápavý otec je také okouzlující. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Především první polovina filmu je výborně nahláškovaná a malí caparti mají jednu geniální hlášku za druhou. Jenže ve druhé polovině filmu dojde dech a divák už jen sleduje pachtění se každé filmové postavy za sehnáním psa. A konec už je naprostý zmar - jakoby tvůrci nevěděli, jak děj ukončit. I proto jen velmi průměrné hodnocení. ()

Hem.m odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film ve kterém o nic nejde. Není zde žádný vývoj postav, žádný příběh, takřka žádná zápletka a ani humor tu člověk nenajde, i když si třeba přečtete v popisku, že se jedná o komedii. Raději bych se podíval na 78 minutové mixování vody v mixéru, než abych musel tento paskvil zhlédnout znovu. Troufám si tvrdit, že tento film dokázal předčit filmařské schopnosti Zdeňka Trošky — přesněji v tom jak až může být film špatný.. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Velká část exteriérů byla natáčena v severočeských Kytlicích u České Kamenice, tedy v obci, kde Miroslav Horníček desítky let chalupařil a kde je i se svou ženou Bělou a synem Janem na místním hřbitově pár desítek metrů od své chalupy pohřben. (krabatt76)
  • Penzion Zátiší, který hraje ve filmu svou roli, nese jméno Penzion Zátiší Miroslava Horníčka a nachází se na adrese Kytlice čp. 12. (sator)

Reklama

Reklama