Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (252)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste obeznámeni s dánským originálem a nalákal vás Jake, tak si to nejspíš užijete. Pro znalé původního filmu je to naprostá zbytečnost, která až na úplné (a pro děj totálně nevýznamné) výjimky jen tupě kopíruje výborný originál. Jake Gyllenhaal chvílemi bohužel až přehrává a zdaleka nedosahuje svých nejvyšších hereckých kvalit jako třeba v Prisoners nebo v Zodiacovi. [55%] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento americký remake jsem se podíval zhruba den po dánském originálu a musím souhlasit s těmi, kteří tvrdí, že je minimálně o třídu horší než původní kousek. A to po všech stránkách. Nepomohl tomu ani zbytečně afektovaný Jake Gyllenhaal ani to, že tvůrci lehce pozměnili samotnou zápletku – zvláště pak závěr – který svým způsobem postrádal logiku (jak dlouho že ten malý synek ležel rozřezaný u nich doma, zatímco policie a tísňová linka pátrali po matce a dodávce…?). Ať jdou amíci do prdele, takhle rozjebat solidní komorní drama vlastní fantasmagorií…A ty genderové hajzlíky na konci?… ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nemusím remaky, keď som po chvíli zistil o čo ide, do konca som vydržal už len kvôli Gyllenthalovi. Film - ma dosť nudil, nepomohol ani Gyllenthal, zbytočné dramatické vsuvky z osobného života a "udalostí okolo neho". Naviac  vyčítam zbytočne nosenie osobnej zbrane pripevnenej na opasku policistovi, čo celu noc sedí v ústredni pri tiesňovej linke, a mal ju ešte aj v závere filmu, keď grcal do záchodu ,  psychicky sa vyrovnávajúc so svojim stavom. pche !!!! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Kdo je oběť a kdo viník? To je hlavní otázka tohoto filmu. V sevřené atmosféře se nám zde odkrývá případ "únosu" a souběžně s tím i okolnosti a minulost hlavní postavy - telefonního operátora Joa. Je to napínavé a klaustrofobní a zároveň geniálně vystavěné až k vrcholnému "prozření". Přiznám se, že dánskou předlohu neznám, ale i kdyby tento film jen kopíroval to, co vymysleli a vytvořili dánové, je to natolik mistrně provedené a hlavně zahrané ("bravo!" patří Gyllenhaalovi, kteří držel to šílené napětí po celou dobu), že mi přijde nefér dát filmu méně než 4 hvězdy. Tohle je film, který si zaručeně zasouží "červené" hodnocení. Jen těžko věřit, že zde na ČSFD spadá do pouhého průměru. ~(4,4)~ ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Okopírovaný film od Dánů. V podstatě úplně to samé, akorát přidané asi 2 záběry přímo z terénu policie, který tam být ani nemusely. Američané zkrátka nechtěli nechat fantazii na divákovi, ale objasnili víc děj filmu a dokončili ho přesně tak jak jsem si já domyslel u původního filmu. Takže kdybych si měl vybrat, raději se podruhé podívám na původní snímek, ale i ten americký se mi líbil, protože byl prostě stejný. 85% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Děj filmu se odehrává v pouhých 4 místnostech. O zbytku pouze slyšíme nebo vidíme na monitorech. (Zix.)
  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)
  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama