Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

movie 

všechny recenze uživatele

Hrubě podhodnocený díl, který zariskoval vyjetím z myersovských kolejí a místo slasheru nabídnul konspirační dušičkové mystérium. Je to celé hodně silný trip a jakýsi předchůdce meta-horroru, ve kterém se v tv promítá první díl HALLOWEEN a perverzní výrobce hraček Conal se snaží seškvařit mozky malých pišišvorů jako pomstu za znehodnocení tradic keltského mýtu. Masová manipulace pomocí výnikající halloweenské reklamy na masky připomene pozdější carpenterův opus THEY LIVE a kromě vynikající atmosféry si vychutnejte i jeden z nejlepších carpenterových soundtracků a vynikající kameru Deana Cundeyho. A nonstop vyhroceného Toma Atkinse. Jen to prosím neberte moc vážně. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Halloween bez Haddonfieldu, Myerse a jeho svědomí Loomise nemohl fungovat - a taky nefungoval. Vnímat tento film jako následníka H2, je to na odpad - jako samostatný film s jiným názvem by to bylo na slabší tři, je to vesměs blbina. Průměrem se dostaneme k dvěma hvězdám, když přičteme ještě několik bonbonků (o nichž dále). - Tolik k hodnocení. Film fungovat nemohl, když místo slasherové legendy divák dostal naservírovanej thriller jen jemně řízlej hororem. Hlavní hrdina, který jako kdyby z oka vypadl Tomu Selleckovi, hrál velice toporně a představení nezachránil, o hereckých výkonech ostatních se ani nedá mluvit, nejlíp se nakonec předvedli jen mlčenliví "muži v černém", protože jim scénář přikazoval nic nehrát. Problém spočívá i v hlavním padouchovi, keltskej rádobyčaroděj není ani děsivej, ani hrůzostrašnej...ale trapnej. Přesto tam pár zajímavých nápadů opravdu bylo, ať už odporně vlezlá reklama, promyšlenej závěr v továrně i potom na benzince, smrt (a někdy opravdová chuťovka) nesympatických postav... Zajímavé také je, že zatímco v H1 postavy koukají na klasickou The Thing a v H2 na Night of the Living Dead, tady běží v televizi upoutávky na první Carpenterův Halloween. Na tyto televizní bonbonky pak tvůrci navázali až v H6. Přesto šlo o suverénně nejslabší Halloween - do doby, než se objevil Zombie. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto filmu není to, že je v členěn do série Halloween, přestože s ní nemá tématicky nic společného, ani to, že tu není žádný Michael Myers, ale to, že se v tomhle filmu v podstatě vůbec nic nestane a docela dost nudí. Dubing byl otřesný. ty děti, co mluví jako dospělý, co se snaží mluvit jako děti, to bylo skoro až nechutný. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tento horor není taková katastrofa, aby si zasloužil 19%, jen, jak už tu píšou jiní, má tu smůlu, že se považuje za pokračování Halloweenu. Což jsem teda naprosto nechápal, až zajímavosti mi to vysvětlily. Postavy nejsou nijak sympatické, Tom Atkins se vůbec nehodil na roli doktora a celkově to je celkem tragéd, ale na druhou stranu ta melodie měla opět v sobě něco magického a děsivého. Takže jako celek 40% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film je v "černým" naprosto nezaslouženě. Počkal jsem si tak desítku let, abych překousl, že tam není Michael a bral to tak, jak tvůrci podali. A náhodou na svoji dobu to vůbec není špatný! Už samotný zpracování filmu je hodně fajn, zejména kamera, vizual, atmosféra a špičkový gore scény, i když jich je málo. Jinak se jedná o totální psycho-úlet, kterej prostě divákovi "vrtá díru do palice" svoji ujetou, všudypřítomnou znělkou a na starých počítačích zpracovanou TV upoutávkou na Halloweenský svátky. Už to je docela zábava, protože divák docela kroutí hlavou, docela wtf film. Za úplný závěr zvedám ze 3*** na 4****, protože ten masakr s holkou je fakt úžasnej, nečekanej a dokonale provedenej. Je třeba to brát, jaký to je a já jsem moc rád, že jsem dohnal snad svůj největší rest v hororovým světě. Uznávám, že vidět to jako děcko nebo teenager, tak jsem nasranej protože chybí Michael a asi by se mi to proto nelíbilo už z principu. Dnes si naopak myslím, že film je kvalitnější, než některý pozdější díly s vraždícím maniakem ... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 45. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Seznam hostů v motelu, který prohlíží Daniel Challis (Tom Atkins), obsahuje jména štábu. (HellFire)
  • Všechny masky použité ve filmu vyráběla firma Don Post Studios. Poté byly coby podpora filmu prodávány i v obchodech. (Mikel LetsGo)

Reklama

Reklama