foto

Tom Atkins

  • nar. 13.11.1935 (83 let)
    Pittsburgh, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 13. listopadu 1935 rodičům Dorothy E. Williemsové a George C. Atkinsovi. S hraním začínal v Pittsburgh Public Theatre, kde se proslavil ve one man show "The Chief". Objevil se na Broadway. Zde si zahrál ve hře Davida Storeyho "The Changing Room", za kterou v roce 1973 dostal cenu Drama Desk Award za nejslibnějšího herce.

Později se dostal ke hraní v méně známých filmech a seriálech. Zlomem se mu stal rok 1980, kdy ho John Carpenter obsadil do jedné z hlavních rolí svého filmu MLHA, kde si zahrál Nicka Castlea. Později ho Carpenter obsadil i do svého filmu ÚTĚK Z NEW YORKU. Objevil se i v neúspěšném filmu HALLOWEEN 3, který Carpenter produkoval. V hororech pokračoval. Hrál například ve filmu NOC HUSÍ KŮŽE. Zahrál si i v Romerově CREEPSHOW a Případu Pana Valdemara (část filmu DVĚ ĎÁBELSKÉ OČI). Dále hrál v sérii filmů THE ROCKFORD FILES, kde hrál Alexe Diehla.

Jeho slavnou rolí byl Michael Hunsaker ve filmu SMRTONOSNÁ ZBRAŇ. Později hraje i ve filmech BOB ROBERTS a NA DOSTŘEL. Dále už se objevuje hlavně v seriálech (např. XENA, PŘÍSAHAL JSEM POMSTU, ZÁKON A POŘÁDEK, OZ,...). V poslední době hrál v dalším filmu George A. Romera DRTIČ a v nedávném filmu Patricka Lussiera KRVAVÝ VALENTÝN 3D.

Petr "Goldbeater" Zumr

Herecká filmografie

Filmy

2018 Encounter
2014 Apocalypse Kiss
Judy's Dead
2011 Drive Angry
2009 Duha v srdci
Krvavý Valentýn
Trapped
2008 Small Time Crime
2002 Turn of Faith
2001 Pohřbené lži
2000 Drtič
1999 The Rockford Files: If It Bleeds... It Leads (TV film)
1996 Dokonalost za každou cenu (TV film)
The Rockford Files: If the Frame Fits... (TV film)
1993 Na dostřel
Přísahal jsem pomstu (TV film)
1992 Bob Roberts
What She Doesn't Know (TV film)
1991 Únos Peggy Ann (TV film)
1990 Dvě ďábelské oči
Kojak: Květiny pro Mattyho (TV film)
1989 Dead Man Out (TV film)
Loupež (TV film)
1988 Lemon Sky (TV film)
Maniac Cop
1987 Smrtonosná zbraň
Vražedné očekávání (TV film)
1986 Noc husí kůže
Slepá justice (TV film)
1985 Lunapark smrti
1983 Murder Me, Murder You (TV film)
1982 Creepshow
Desperate Lives (TV film)
Halloween 3
Velká zkouška (TV film)
1981 Sherlock Holmes (TV film)
Útěk z New Yorku
1980 Mlha
Power (TV film)
Skag (TV film)
The Ninth Configuration
1978 Death in Canaan, A (TV film)
1977 Tarantule (TV film)
1976 Serpico: The Deadly Game (TV film)
Special Delivery
1975 Miles to Go Before I Sleep (TV film)
1970 Básník a kočička
Where's Poppa?
1968 Detektiv

TV seriály

2003 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Filantrop (S02E17)
Oz (TV seriál)
Sonata da Oz (S06E03)
See No Evil, Hear No Evil, Smell No Evil (S06E02)
1996 Xena (TV seriál)
Pouta, která svazují (S01E20)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
1982 M*A*S*H (TV seriál)
Zub tě osvobodí (S10E15)
1976 Serpico (TV seriál)
1974 The Rockford Files (TV seriál)
1973 Harry O (TV seriál)

Dokumentární

2013 Fantasm
2008 Night James Brown Saved Boston, The (TV film)
2006 Halloween: 25 Years of Terror
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace