Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladá dívka, která se bojí opustit sůj domov, se setkává s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující dobrodružství, která navždy změní její život. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (71)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není zase tak špatné, když koukám na hodnocení, ale vzhledem k době (28.4, 17:28, 38%, a stále klesá), předpokládám, že hodnocení nejde za dětmi, ale za dospělými. Ale pokud mám hodnotit čistě jako film pro děti, a nehodnotit všechny zbytečné detaily kolem, tak jsou z mé strany tři hvězdy zasloužené. Natočené je to hezky, byť efekty jsou občas hodně mimo. Stále se něco děje, jenže to mě trochu unavovalo, protože není čas na postavy. A první polovina je trochu horší než ta první. Ale neberu to jako propadák. Je dobře, že to nešlo do kin? Velké platno by filmu neslušelo. Ale zase...kvůli dětem by se prodal lupen navíc pro rodiče. Takhle film nejspíš ohodnotí nejdřív rodič a následně rozhodne se, zda to dětem dovolí na základě svého přesvědčení... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Fajn nová adaptace známého příběhu, která neurazí, ale taky nijak extra nenadchne. Film natočil velmi šikovný a osobitý režisér David Lowery, který umí dělat opravdu zajímavé podívané. Bohužel pro nás to tady není tolik vidět. Lowery se snaží příběh alespoň trochu obohatit a rozšířit ho o určité motivace, případně dát větší roli některým postavám. A díky jeho režii jsou některé momenty parádní a dobře natočené, nicméně jsem se nemohl zbavit pocitu, že to Lowery dělá na zakázku, aby si pak mohl natočit něco svého. Faktem je, že je to místy nuda, a pokud jste viděli Petr Pan (2003) , tak vám tahle nová adaptace moc nového nedá. Naštěstí se z mého pohledu povedlo obsazení, tedy až na hlavního hrdinu. Jude Law se mi v této roli líbil, protože hraje přepáleně, ale zároveň se pokouší i něco jiného, a to něco jiného funguje. Ever Anderson tahle role sedla a je v ní dobrá, určitě prospělo, že má Wendy o trochu více prostoru a taky výrazněji zapojuje do akce. Alexander Molony mi vůbec do role Petera Pana nesedl. Vůbec jsem mu to nevěřil. Osobně jsem byl dost zklamaný z triků a ze spousty scén, které byli natočené před zeleným pozadím. Peter Pan a Wendy není špatný film, ale pokud ho neuvidíte, tak se nic nestane. ()

Reklama

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nový Petr Pan rozhodně zaujme ty, co nikdy žádnou verzi téhle pohádky neviděli, ale ti ostatní si nejspíš řeknou, že to nebylo úplně špatný, ale dobrý to taky nějak extra není. Co bych pochválil, tak rozhodně Jude Law je v roli Hooka hodně dobrý, Yara Shahidi v roli Zvonilky a mladou Ever Andreson, která roli Wendy taky zahrála dobře. Pak bych zmínil digitální efekty,  ty vypadají hodně dobře a hudba je taky dobrá, ale tím chvála končí. Co se mi nelíbilo byla Země Nezemně, ta vypadala jako nějaká louka, kterou mám za barákem, když jsi vzpomenu jak vypadala v Petru Panovi z roku 2003 nebo ve Spielbergově 30 let starým Hookovi tak to je nesrovnatelný, pak tu jsou souboje, který jsou strašný, a jako poslední řeknu zbytek hercu krou těch dvou které jsem už zmínil. No na závěr jsem to po těch ukázkách čekal horší, ale žádná sláva to taky není a opravdu radši zůstanu u původního Petra Pana jak toho kresleného tak i toho z roku 2003 a Hooka od Spielberga to byly aspoň dobrý filmy pro celou rodinu, tohle je za 40%. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč Disney má stále snahu oživovat staré legendární pohádky. Už v roce 03 jsem remake nepochopil, přesto se povedl a rád na něj vzpomínám. A v porovnání s tímto novým počinem se jedná skoro o oscarové dílo. Problémem jsou nesympatiční herci, nelogické detaily (ztracení chlapci už nejsou jen chlapci, protože tam jsou i holky, ale stále se jim říká ztracení chlapci!?) a hlavně to je jednotvárné, nezajímavé, nudné, šedé, plné CGI. Pro malé děti asi dobré, ale jinak nerozumím, jak toto mohlo vyjít ven. Jinak Jude Law stojí za tu hvězdu navíc. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Príbeh o chlapcovi, ktorý odmietal dospieť a jeho zradenom kamarátovi, ktorý zas dospel až moc rýchlo. Niekde na pozadí je tam ešte banda detí, ktoré nemajú upresnený význam. Herecké obsadenie: Mechcem sa moc k tejto téme vyjadrovať aby som zas a znova nevyzeral ako xenofób. Ale poviem to takto Disney ide v presne zabehnutých šľapajách rasovej korektnosti, ktorú ja neakceptujem o čom svedčí aj moje hodnotenie. Jude Law sa z toho biedneho scenára snaží aspoň vykresať emóciu ale je na to sám. Prevedenie: Chovanie postáv je nelogické a vybudovať si k niektorej z nich vzťah je prakticky nemožné. Aj preto sú vám osudy postáv totálne u riti a ak k tomu pridáme skopírovaný scenár z kreslenéj predlohy, divák sa dokáže oprieť už iba o vizuálne efekty, ktoré tento nezmysélný počin zachránili od odpadu. Pridaná hodnota: Odmietam sa pozerať na Indického Petra Pana a idem si pozrieť film z 2003, ktorý formoval moje detstvo. 17% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Režisér a scenárista Lowery uviedol, že prioritou číslo jedna bolo pre neho správne zostavenie scenára. Filmár spresnil, že projekt je preňho osobný, keďže je fanúšikom originálu, pričom uznal, že každý pozmenený i malý detail bol pre neho bolestivý. Potvrdil, že v modernej adaptácii musel zmeniť prvky, aby sa vyhla rasovým stereotypom prítomným v pôvodnom filme. (Arsenal83)
  • David Lowery opísal film ako „najosobnejší“, „najdospelejší“ a "najlepší" film, aký kedy natočil. (Arsenal83)
  • Jude Law daroval zmrzlinu všetkým deťom, ktoré hrali vo filme v posledný deň natáčania, ako ospravedlnenie za to, že mnohé z nich vystrašil, keď stvárnil kapitána Hooka v kostýme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama