Reklama

Reklama

Země

Trailer 1

Žena zdrcená osobní tragédií se uchýlí do odlehlého srubu, zjišťuje ale, že přežít v divočině není jen tak. Najde s pomocí místního lovce sílu vyléčit svoje rány? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Až moc průhledná story, navíc to celý nepůsobí úplně přesvědčivě a chybí tam nějaká hlubší myšlenka. Varovat by vás měla už úvodní titulková ukolébavka... Přesto jsem věřil, že se z toho vyklube něco trochu dospělejšího. Vše plyne, tak jak byste čekali, Edee si najde opuštěnej srub a jak by se dalo čekat, trochu to nezvládá a bojuje o přežití. Doplňují to parádní scenérie a dobrá kamera - to je jeden z mála důvodů, proč je film koukatelnej. V týhle fázi vlastně nevím kde je problém, úplně nemyslím, že by to R. Wright nedokázala uhrát, ale něco tam prostě nehraje, není to dostatečně přirozený a film se podivně táhne. Jak by se dalo čekat, film rozpůlí samaritán Miguel, který Edee naučí pár tipů, triků k přežití. Od příchodu Miguela jde sice kvalita nahoru, ale stále je to těžce průměrná podívaná, která nakonec končí tak trochu kýčovitě. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Paní prezidentová z House of Cards si natočila komorní film, kde si střihla i hlavní roli. Herecky to dává s přehledem a režijně s tím taky nemám problém, navíc je to celý natočený v naprosto překrásné přírodě, to prostředí samo o sobě přidává body. A pak je tady ta myšlenka ohledně žalu, samoty a životního restartu i za cenu toho, že u toho můžete umřít. Na jedné straně člověk, kterej odmítá pomoc, brání se tomu a chce si to "vyžrat" celý sám. Na druhé straně člověk, kterej podá pomocnou ruku i za cenu odmítnutí, protože mu to není jedno a nechce to nechat jen tak být. Za mě milý překvapení, i když hodně smutný... připravte si kapesník. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Malý, přesto neuvěřitelně silný film. O bolesti a ztrátě, se kterou smířit nejde se, ale také o naději a síle života, to vše zasazené do nadpozemsky krásných přírodních kulis. Přes pomalé tempo strhující osobní drama, plné emocí a smutku, kterým je film pohlcen stejně jako Edeeina duše. Nestydím se za slzy, protože jen málokterý film mě letos dostal tak moc. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé vidieť Robin Wright, ktorá pred 27 rokmi hrala vo Forrest Gumpovi a dnes má dvakrát toľko rokov. Na šarme jej to ale pred kamerami neubralo a vlastne sa prvýkrát objavuje aj za kamerou. Film je o smútiacej žene, ktorá hľadá nový život v horách, niekde v izolácii. Príbeh sa rozpletá len pomaly, pretože netušíte, prečo sa na tomto mieste zjavila, čo tam hľadá, čo sa jej v minulosti stalo a aké sú jej zámery. Pre film treba mať cit, chuť, naladenie. Pretože nemá príliš veľa dialógov a niekedy môže byť únavné sledovať dvoch zálesákov spievať si pri ohníku. Hlavnou pointou je zmierenie sa s bolesťou a minulosťou. Príbeh sa oficiálne odohráva vo Wyomingu, ale natáčaný bol v kanadskej Alberte. Neviem, aký je v tom rozdiel, že to museli meniť. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Doráňané srdce túži nájsť pokoj uprostred divočiny ďaleko od civilizácie... Prvý režisérsky pokus Robin Wright skvelým spôsobom využíva námet, ponúka množstvo prekrásnych záberov na neskrotnú prírodu a prekvapuje veľmi silným záverom, ktorý z neho robí film nie len na jedno pozretie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Robin Wright (Edee) hraje ženu opouštějící civilizaci, aby žila sama v přírodě. Její bývalý manžel Sean Penn režíroval životopisný film Útěk do divočiny (2007) o muži, který opustil civilizaci, aby žil sám v přírodě. (sator)
  • Natáčení probíhalo ve Skalistých horách západně od Calgary v kanadské provincii Alberta. (sator)

Reklama

Reklama