Reklama

Reklama

Kurz manželské touhy

  • Česko Teorie touhy (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Páry, toužící po návratu vášně a touhy do svého partnerství, přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla (Vojta Kotek), který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, škrcení v udušení, terapie v touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena (Lenka Vlasáková) tak dlouho čelí výčitkám svého manžela (Stanislav Majer), že jej tiskne málo, až ho jednou obejme příliš pevně. Udělala to schválně? Nebo jen podvědomě? Nebo to byla nešťastná náhoda? Zpočátku to možná neví ani ona sama. Může někdo někomu při vroucím objímání držet tepnu tři minuty omylem? A kdo je tady vinen? Helena? Sama oběť? Nebo jen ta blbá objímací metoda? Kolem sympatické hrdinky se stahuje smyčka, střet světa partnerských vztahů s logickou vyšetřovací mašinérií vyznívá komicky, ale pro hrdinku nemusí dopadnout dobře. Snad jedině, kdyby se zjistilo, že i kriminalisti jsou jenom lidi… Tomu pitomci, co si o to koledoval, už původní život nikdo nevrátí, ale prozřít můžou ostatní čtyři páry, které si sem původně přijely upevnit manželství. Možná pochopí, že udržovat si prostor, svobodu a kyslík může paradoxně znamenat být si blíž. A toužit po sobě. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Není to romantický film, jak by asi divák podle názvu čekal. A není to jenom komedie. Je to velkou měrou detektivka. Detektivka na úrovni Strážmistr Topinka jenom ne tak vtipná. I když zrovna u Plodkové si člověk musí vybavit Barboru Tachecí a přemýšlet, jestli to byl opravdu záměr ztvárnit tímto způsobem aroganci a přesvědčení o své genialitě. Česká televize je v současnosti nepochybně nejlepší z tuzemských televizí na výrobu filmů a seriálů. Bohužel ale i ona se řadí mezi ty, co ženou spíše televizně laděné filmy do kin. Návštěvnost konec konců mluví za vše. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Touha může poškodit zdraví…"  Několik párů v "manželské polepšovně". Na komedii je to slaboduché, na drama plytké. A dva policisté na scéně detektivku nedělají. Z hereckého hlediska mě zaujala asi nejvíc Ivana Uhlířová jako autistická recepční "Patrika Matrika". Ale ani její vcelku roztomilé sbližování s policistou Radkem Holubem a pár bonmotů Jiřího Bartošky na víc než dvě hvězdičky za mě nestačí. ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Na první pohled typická česká romantika, co se během chvíle zvrtne do typické české detektivky. Po Teorii tygra jsem od Radka Bajgara čekal podstatně víc. Bohužel jsem dostal film s dobrým obsazením, hezkým hotelem ale s tím i předvídatelným koncem, a ne až tak zajímavým vyšetřováním. Chválu si zasluhuje Ivana Uhlířová za její z davu vyčnívající herectví a Jiří Bartoška, který si i na opravdu málem prostoru krade zář reflektorů pro sebe. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v poslední době mnoho špatných českých filmů a proto jsem se na tento počin díval jen s malým očekáváním. A možná to tak bylo dobře. Vlastně to byla docela dobře strávená hodina a půl. Příběh originální, ne nijak skvělý, ale zajímavý. Herecké výkony odpovídající dnešnímu průměru a na závěr docela hezká atmosféra. Takže dá se, není to zlé. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Teorii tygra mám moc rád, ale Teroristku jsem už protrpěl. To jsem ale ještě nevěděl, že mě Bajgar vezme na kurz manželské touhy. Do naprosto nefunkčního filmu, kde fakt není NIC. Šílený detektivní případ se střídá se vztahovými problémy lidí, který chce člověk za 10 minut zastřelit. Co z toho pak může vyjít? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v resortu Svatá Kateřina u Počátek. (SONY_)
  • „Po prvním filmu (Teorie tygra, 2016) lidé říkali, že odcházeli s tím, že jak je to komedie, tak si mohli své problémy rozvykládat v dobrým a v určitým humoru. Takže chci, aby po tomto filmu odcházeli z kina uvolnění a mohli si říct, jak to spolu chtějí mít, aby to nedopadlo jak ve filmu,“ uvedl režisér Radek Bajgar. (SONY_)

Reklama

Reklama