Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejspíš je toto nejlepší Van Damma film, to si každý musí rozebrat po svém, ale určitě je to film, ve kterém se Van Damme objeví s nejdelšími vlasy vůbec a že mu v akčních scénách řádně plandaly ze strany na stranu, jakoby chvíli připomínal asijské bojovníky, ale nejen vzhledem ale i patřičným umem, který on předvedl sice párkrát zato zase hutně a velice pěkně.. Ohromné ovace za úspěch může samozřejmě John Woo, režisér, který se tímto filmem dostal do podvědomí amerických diváků a dokázal, že s Van Dammem se dají točit i ty lepší a akčnější scény při kterých on vypadá skvěle. Nečekejte nic inteligentního, příběh je vcelku slabý, ale akční scény jsou na opravdu vysoké úrovni, nezmizel ani neduch z jiných Woovských filmů "proč nabíjet když se kolem tebe střílí, na to budeš mít čas až bude klid" a tak do toho mydlí hlava nehlava až do skonání. Dále z Van Dammeho protivníků, které hrál Lance Henriksen a objevený Arnold Vosloo, šel opravdu strach a to je právě další plus na tomto filmu. Sice je to velká blbost, Van Damme bije například i do hadů a kouše chřestýšům chřestidlo, ale i tak je to zábava, při které se rozhodně nudit nebudete. --- Nejsou tu aligátoři nebo jiná zvířata? - Jestli tě to uklidní tak...jsou ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +dobrá akce, příběh, záporáci -nereálná akce (Van Damme je neporazitelný a má přesnou mušku)/// Trošku starší, ale pořád slušná akce. Ale může za to především mistr John Woo. Nebýt jeho, tak je to klasické béčko. I když ono je to vlastně klasické béčko. Tak dobře, je to aspoň zábavný výplach./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zloději nasedají na autobus, lovci lidí se stávají kořistí, chřestýš nechřestí a hurikán Katrina řadí zpátečku - Chance Boudreaux, vybíječ s účesem divizního fotbalisty Motorletu Praha z počátku 90.let, je zase ve městě! Woo mě se svou efektní neefektivností a bezednými zásobníky nikdy nebral, obzvláště když vidím, že absentuje jakékoliv vědomí pitomosti toho všeho. Jinak se ukázalo, že zemřít ve zpomaleném záběru je z hlediska hlasového projevu velmi náročné.. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Fantastická akce plná orgastických zpomalovaček (byť v první půli jí je bohužel poskrovnu), perfektní záporáci (Henriksen a Vosloo jsou skvěle sehraná dvojice, mezi níž panuje jakýsi až otcovsko-synovský vztah) a Van Damme využitý do posledního úderu. Mít Woo k dispozici alespoň o něco "bohatší" příběh, byl by i jeho hollywoodský debut pětihvězdičkovou záležitostí... 80 % ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s toporným belgickým karatistou a zároveň první americký zářez velmistra krvavého baletu Johna Woo. Do heroic bloodshed má tento kousek dost daleko, ale ke cti režiséra lze říct, že vzhledem k míře vměšování producenta Sama Raimiho do jeho práce a agilním střihačovým nůžkám, výsledek není vůbec špatný. Ba ne, některé akční momenty a zpomalovačky jsou geniální. V paměti mi utkvěla zejména scéna se zabijákem Pikem, jeho brokovnicí, hlavou podvodného náboráře, předním sklem auta a následným vylétnutím nábojnice ze závěru. Vůbec Piko v podání Arnolda Vosloo van Dammova geroje zastiňuje. Lance Henriksen si též ostudu nedělá, až na ten afektovaný výstup na konci. Van Damme je tu narozdíl od některých svých fláků snesitelný. Scénář je tradičně u vandammovek blbý. Tento není vyjímkou, ale naštěstí ho zrealizoval John Woo a ne pan Golan. Dříve jsem tento akčňák hodně žral (nebyl jsem sám, v Cinemě dostal 100%). Teď je sice oproti svým moderním bratříčkům trochu dýchavyčný, ale u mně mu to na ty 4 hvězdy stále stačí. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (20)

  • Filmem si Van Damme vysloužil na MTV Movie Awards svou druhou nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Ve scéně, kdy Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme) zlomí jednomu ze zločinců rameno, je možné jasně vidět, že se jedná o gumovou náhradu. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama