Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

InJo 

všechny recenze uživatele

Fantastická akce plná orgastických zpomalovaček (byť v první půli jí je bohužel poskrovnu), perfektní záporáci (Henriksen a Vosloo jsou skvěle sehraná dvojice, mezi níž panuje jakýsi až otcovsko-synovský vztah) a Van Damme využitý do posledního úderu. Mít Woo k dispozici alespoň o něco "bohatší" příběh, byl by i jeho hollywoodský debut pětihvězdičkovou záležitostí... 80 % ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdysi byl člověk na lovu životně závislý, ale v poslední době se z něj stala už jen zábava pro několik šílenců. Jenže když už máte doma trofej ze slona, tygra a medvěda, tak vám zbývá skalp jediného predátora... John Woo se svého prvního Hollywoodského filmu zhostil i přes silné zásahy producentů ve velkém stylu. Jedná se hlavně o perfektní choreografii, které snad podléhaly i Van Dammovy kadeře a kapky krve vylétající z padouchů. Navíc se Woo mazlí s každým záběrem a dokáže tak z vizuálně zajímavého New Orleansu vytřískat úplne maximum (hřbitov, sklad cirkusových kulis). Každý druhý záběr je Woova klasická zpomalovačka, ve které Van Damme efektně pohazuje vlasy jako největší drsňák pod sluncem. K tomu je tady fajn hudba a super záporáci Vosloo a Henriksen a jako třesničku na dort dostane pěstí i jeden had:-) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Woo natočil efektný film s dychberúcou akciou, ale pozabudlo sa na zmysluplnejší scenár. Príbeh je až príliš jednoduchý a z jeho honkongských čias tu ostali akurát rozhodujúce spomaľovačky a holubice. O hereckých schopnostiach Van Damma je zbytočné niečo písať, ale treba mu uznať snahu o pritiahnutie honkogských režisérov do Hollywoodu. Ukážkoví záporáci v podaní Lance Henriksen a Arnolda Vosloo sú mňamózni. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Určite v rámco Van Dammovej tvorby nadpriemer, zatiaľ čo v rámci Woo-ovej priemer. Ja som mal taký pocit, že sa John v Hollywoode iba rozkukáva. Chance je zobrazený ako hrdina najťahšieho kalibru (podobne ako bývaval Yun-Fat), bez akéhokoľvek náznaku že by mohol byť poraziteľny. Spomalené zábey abčas pôsobili rušivo a pát krát pateticky, ale to je asi jedniné čo môžem vytknúť. Tento film je krásny príklad toho keď sa béčka ujme šikovný režisér. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Van Dammovi dlouhé vlasy odvedli lepší herecký výkon než samotný Jean-Claude za celou svou kariéru. Ovšem toto není jediné plus tohoto filmu. Koukat se totiž na choreograficky skvěle nasnímané akční scény je stejná pochoutka jako svíčková od mé babičky. Právě akce dělá z tohoto filmu mírně nadprůměrnou záležitost. Navíc se mě líbí i ten námět. Představa, že si vyberu českého poslance a pak ho naháním s bouchačkou v ruce není vůbec špatná. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Film byl prostříhán o 20 minut poté, co John Woo nedokázal snížit počet mrtvol tak, aby film zbavil ratingu "nepřístupno do 17 let". [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Z celkového rozpočtu 23 milionů amerických dolarů činil Van Dammův honorář 3,5 milionu. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama