Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise se vrací jako Ethan Hunt, agent přísně tajné vládní agentury IMF (Impossible Missions Force). Jeho kolega Sean Ambrose (Dougray Scott) se dal na cestu zločinu a ukradl vzorek smrtícího syntetického viru s názvem Chiméra, který by mohl vážně ohrozit celé lidstvo. Ambrose plánuje Chiméru prodat tomu, kdo nabídne nejvíce, výměnou za většinový podíl ve vítězově farmaceutické firmě. Ethana si předvolá nový šéf IMF (Anthony Hopkins) a pověří ho úkolem povolat na pomoc Ambroseho bývalou milenku Nyah Nordoff-Hallovou (Thandie Newtonová), nádhernou ženu, která zlotřilému agentovi zlomila srdce a má tedy šanci znovu získat jeho důvěru. Když se však Ethan s Nyah setká a stráví s ní noc, okamžitě se do ní zamiluje. Oba nyní musí dopadnout Ambroseho a udržet Nyah naživu poté, co se jí podaří proniknout do hnízda zmijí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (667)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Fantasticky natočený akčňák od mistra nad mistry Johna Woo. Děj není podstatný a zápletka sama o sobě je prakticky vycucaná z prstu a to se všemi nelogičnostmi a scénáristickými kiksy, co k tomu patří. Akce je ovšem natočená tak dokonale, že se nedá jinak, než všechny negativa odpustit. Woo má neuvěřitelný cit pro obraz a barvy (Sevilla, záběry v poušti, přestřelka v BioCyte). Neujde mu žádný detail a dává si záležet způsobem nevídaným. Ukázkou precizně provedeného řemesla je pak přestřelka v patrové budově, která je jednoduše dechberoucí. A to nejen svou dynamikou, ale vůbec celkovým vizuálním pojetím (jiskry, nasvícení, kamera). V tomhle je Woo skutečně nejlepší a to je hlavní lákadlo filmu. Jako druhá a třetí věc, kvůli které dávám plný počet, je jednak geniální atmosferická hudba a dost možná jedna z nejkrásnějších žen jakou jsem kdy viděl. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Překombinovaný děj z první části se nám zde tošku pozměnil přeakčnělý děj,ale tohle mě nikdy vadit nebude. Přeci jen zaběry tance strříbrné Audi / myslím TT/ a černého porsche, nebo skvělý finálový fight s nožem u oka, či jízda na motorce a některé další akční záběry z tohoto filmu pro mě dělají akční zážitek . ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pozlátko a pozlátko. Brutálny hype, ktoprý so okolo toho filmu spustil bol skôr na škodu a nedivím sa celkovému hodnoteniu, ktoré tu vidíte. Predsa len by človek od Woo-a čakal niečo trošku iné. Aj keď to v globále nieje zlý film, ale darmo keď sa sľubuje a sľubuje a slutek utek. A tu utek mrte ďaleko. Škoda preškoda, ja som k trojke dosť skeptický. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem akci akci a taky akci, jenže ta se poděla bůhví kam a zbyl jen debilní scénář s nulovým záporákem. Záporák číslo 2 Richard Roxburgh by byl mnohem lepším záporákem číslo 1 ale proč plakat nad rozlitým mlékem. Tom Cruise podává velice podprůměrný výkon, asi ho bolela hlava nebo co, protože jindy se mi ve filmech většinou zamlouvá. Zato Thandie Newton je opravdu skvělá (a taky fakt hezká) a je to nejlepší z celýho filmu. Když už se nějaká akční scéna objeví tak je dobrá přece jen John Woo je John Woo, ale radil bych mu točit radši další nářezy typu Hard Boiled, protože De Palmova jednička byla tisíckrát lepší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá Mise je zcela jiná. John Woo neponechal kámen na kameni, dovezl si sebou holuby, natáhl akční scény o zpomalovačky a z Tomáše udělal bitkaře a motorkáře. Druhý díl se mě kdysi nelíbil, pak zase líbil a dnes jej považuju opět za nejslabší dílek série. Špionážní atmosféra se vytratila, záporák je velmi slabý a Hopkinsova výpomoc je úplně zbytečná. Alespoň že soundtrack se povedl. 60% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (45)

  • Původně angažovaný střihač Tony Ciccone se cestou do práce vážně zranil při pádu na motorce. Téměř rok pak absolvoval terapii a teprve pak byl schopen znovu plně používat ruce. (HellFire)
  • Kameraman Andrew Lesnie opustil štáb měsíc před začátkem natáčení. Neshodl se se záměry a představami režiséra Johna Woo. (HellFire)
  • Tom Cruise (Ethan Hunt) projížděl na motorce plameny bez protipožární ochrany. (griph)

Související novinky

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama