Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který je úhelným kamenem akčního žánru, Tsui Hark a John Woo všem ukázali co dovedou. Nové pojetí akce, kamerové práce. Skvělé herecké obsazení - Leslie Cheung, Yun-Fat Chow, pro oba tyto herce začala éra jejich slávy. Uvidíte silný příběh mnoho emocí, které však působí tak jak mají. A památných momentů je zde spoustu. Poprvé jsem viděl a zažil Heroic bloodshed tímto filmem. Styl Johna Woo mě svého času uchvátil, asi jeden z prvních asijských filmů, které jsem v 90. letech viděl. Dnes jsem si udělal radost koupí dvd. Film, který je na druhém místě v žebříčku sto nejlepších čínských filmů a neměl by ve vaší sbírce chybět. Pro mě osobně snímek, který musíte vidět, než zemřete... ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

přistoupil jsem na určitou míru teatrality, infantility, na zbrklou dynamiku, dramatickou doslovnost a pominul fakt, že Woo není moc vtipný...výsledek jsem si docela užil.......Woo je dobrý vypravěč se zajímavě melodickou střihovou skladbou - nejen že stříhá po asijsku rychle, ale jeho tvrdé střihy přicházejí rytmicky o chlup dřív, než bych čekal na základě své západní divácké zkušenosti....dá se na to zvyknout a dá se s tím divácky srůst tak, že film dobře plyne.....forma je tu ještě dost neučesaná....Woo si z prostorovými vztahy taky hlavu příliš neláme.....ale spíš jde o onu hudebnost a agresivitu střihové skladby, než o perfekcionismus v rámci orientace v mizanscéně.......zpomalovaček není tolik, akčních scén je tu taky pomálu a nemají tu pověstnou baletní choreografii....to ale nevadí, protože akce dík tomu přirozeně zapadá do celkové dynamiky vyprávění.....spíš než o akční film jde o dynamické, tvrdé drama s několika akčními výboji....má to v sobě určitou špinavost a brakovost... v určitých ohledech se to dost blíží francouzské kriminálce ( pojetí postav a vztahů, nekompromisnost v násilí, hudební doprovod atd.).... ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jako odchovanec čisté hollywoodské Arnoldovsko/Slyovské akce jsem se k prvnímu setkání s Hongkongským Johnem Woo dlouho odhodlával. Sice jsem se těšil, ale nebyl jsem si jistý, jak moc mi tenhle styl sedne a taky jestli té akce nebude na mě trochu málo;). Moje obavy se vyplnili tak napůl. První půlka filmu a vesměs všechny ty neakční scény jsou opravdu děs a hrůza. Celou dobu na sebe řvou nějací Číňani a řeší rodinné problémy, přičemž u toho šíleně přehrávají a ty jejich kecy vás vůbec zajímat nebudou. Tvůrci filmu navíc neměli v castingu moc šťastnou ruku a skoro všichni hlavní (mužští;)) hrdinové jsou neuvěřitelně oškliví a ještě k tomu nosí takové ty nadýchané 8O´s svetry a neustále u toho kouří, takže si velice dobře dokážete představit, jak ty svetry musely pak asi smrdět. Výjimku ale naštěstí představuje do vedlejší role!!! odsunutý Chow Yun-Fat. Ten jediný totiž nic neřeší a když už ano, tak pomocí bouchaček a to tak neuvěřitelně cool způsobem, že hned po jeho prvním krvavém vystoupení se začnete modlit, aby se ve filmu už nic jiného ani neobjevilo. Kdykoliv totiž dojde na akci, stává se z Wooa filmový umělec, krev stříká po hektolitrech a bodycount roste takovým způsobem, že se pod Arnoldem skoro třese jeho guvernérské křeslo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark presents --- A John Woo Film --- Starring Chow Yun-Fat. Miluju filmy Johna Woo jako každý a jsem si dobře vědom toho, že LEPŠÍM ZÍTŘKEM Mistr odstartoval vlastní famózní subžánr heroic bloodshed, objevil Chow Yun-Fata, ovlivnil kde koho a kde co včetně módy, zařadil se na druhé místo v Best 100 Chinese Motion Pictures a v neposlední řadě vydělal (při malém rozpočtu a prakticky bez reklamy) balík peněz. V mém osobním žebříčku jde ale o jednu z jeho slabších epik. Wooovský přepálený melodram o dvou bratrech na opačných stranách barikády, přátelství a nemožnosti začít po návratu z vězení nový život sice nešetří limonádovitým patosem, ale co se akčních scén týče, Woo se teprve nadechuje a servíruje jen parádní kraťoučkou přestřelku v klubu (s pistolemi schovanými v květináčích) a pár záběrů hrdinů kropících samopalem padouchy ve velkém ve finále. Ale herci jsou výborní a sledování si můžete zpestřit hrou na hledání Wooových přítomných (střelba obouruč, střelba z vozíku, hození zbraně, mexican stand-off, kontrast jímavé hudby a brutálního násilí) i zatím nepřítomných trademarků (holubice) a cameo roliček (Woo jako policejní šéf procházející zakrvácenou chodbou, Hark jako brýlatý člen hudební komise). ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kdybych tak mohl nějak seřídit zvuk u TV,aby se vždy před nějakým tím dialogem vypnul a na konci hovorů zas zapnul.Vypnout zvuk úplně nemůžu,to bych zas neslyšel praskání kostí. Jo,je to nešvar že v těhle výbornej HK akčňárnách mluvjej,to se fakt nedá poslouchat.A je jedno kdo to režíruje,protože dialogy do scénářů určitě psal pro všechny HK filmy od roku sedmdesát do teď,jeden magor. A tím mi dost skazil zážitek.Už zase.- 65% - ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Chow Yun-Fat (Mark) nosil ve filmu sluneční brýle značky Alain Delon. Po premiéře byly brýle teto značky po celém Hong Kongu vyprodány. Delon později poslal Chow Yun-Fatovi dopis s osobním poděkováním. (tequilla)
  • Postava, kterou hraje Chow Yun-Fat, se ve skutečnosti jmenuje Mark Lee, nikoli Mark Gor jak je všude uvedeno. Jedná se o chybný překlad do angličtiny pro verze mimo hongkongský trh. Gor znamená v kantonštině „bratr“. Některé postavy ve filmu ho tedy oslovují bratře Marku (v Asii se takhle oslovuje, když je osoba starší). (tequilla)
  • Postava Marka Gora (Chow Yun-Fat) se ukázala být tak populární, že mnoho mladistvých v Hong Kongu přijalo jeho styl (černý trenčkot, sluneční brýle, sirka v ústech). Obchody po celém městě byly vyprodány včetně slunečních brýlí značky Ray-Ban za necelý týden po premiéře filmu. To vše vedlo k tomu, že filmoví kritici a vládní úředníci obvinili režiséra Johna Woo, že glorifikuje životní styl triád. (tequilla)

Reklama

Reklama