Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyler tvrdí, že pokud něco Lepší Zítřek překonává, tak jedině jeho druhý díl, a to ještě jen v některých ohledech. (Já to nemůžu potvrdit ani vyvrátit, dvojka mě minula:(((( ) Ale nějak se mi nechce tomu věřit, protože lepší hongkongskou akci jsem opravdu neviděl. Mistrovské dílo, opravdu neváhám použít slovo epos. O čem? O přátelství, o hrdinství, o rodině....a taky o Chow Yun-Fatovi, Berettách a květináčích. Prostě skvost... ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jak zítřek, ale dnešek by byl určitě mnohem lepší, kdybych se dívala na něco s menším množstvím výkalů, třeba do čističky odpadních vod. Tohle je jedno hnusné velké klišé, extrémně špatně zahrané a s neskutečnou dávkou patosu. Celý film jsem se opájela myšlenkou, jak moc se museli bavit herci při dabingu hromadných bojových scén, to hekání, funění a vzdychání musela být velká sranda. Tohle je jediný světlý bod filmu, za který však původní snímek nemúže. A závěrečná dojemná scéna bratrů v objetí byla už opravdu jen a jen k smíchu. John Woo nalezl způsob, jak dát stupiditě filmovou podobu, gratuluji. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jako odchovanec čisté hollywoodské Arnoldovsko/Slyovské akce jsem se k prvnímu setkání s Hongkongským Johnem Woo dlouho odhodlával. Sice jsem se těšil, ale nebyl jsem si jistý, jak moc mi tenhle styl sedne a taky jestli té akce nebude na mě trochu málo;). Moje obavy se vyplnili tak napůl. První půlka filmu a vesměs všechny ty neakční scény jsou opravdu děs a hrůza. Celou dobu na sebe řvou nějací Číňani a řeší rodinné problémy, přičemž u toho šíleně přehrávají a ty jejich kecy vás vůbec zajímat nebudou. Tvůrci filmu navíc neměli v castingu moc šťastnou ruku a skoro všichni hlavní (mužští;)) hrdinové jsou neuvěřitelně oškliví a ještě k tomu nosí takové ty nadýchané 8O´s svetry a neustále u toho kouří, takže si velice dobře dokážete představit, jak ty svetry musely pak asi smrdět. Výjimku ale naštěstí představuje do vedlejší role!!! odsunutý Chow Yun-Fat. Ten jediný totiž nic neřeší a když už ano, tak pomocí bouchaček a to tak neuvěřitelně cool způsobem, že hned po jeho prvním krvavém vystoupení se začnete modlit, aby se ve filmu už nic jiného ani neobjevilo. Kdykoliv totiž dojde na akci, stává se z Wooa filmový umělec, krev stříká po hektolitrech a bodycount roste takovým způsobem, že se pod Arnoldem skoro třese jeho guvernérské křeslo. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kdybych tak mohl nějak seřídit zvuk u TV,aby se vždy před nějakým tím dialogem vypnul a na konci hovorů zas zapnul.Vypnout zvuk úplně nemůžu,to bych zas neslyšel praskání kostí. Jo,je to nešvar že v těhle výbornej HK akčňárnách mluvjej,to se fakt nedá poslouchat.A je jedno kdo to režíruje,protože dialogy do scénářů určitě psal pro všechny HK filmy od roku sedmdesát do teď,jeden magor. A tím mi dost skazil zážitek.Už zase.- 65% - ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvý Wooov mafiánsky film a hneď najlepší aký natočil, keďže sa do veľkej miery sústredí na príbeh a prestrelky sú ešte len doplnkom. V tomto filme najintenzívnejšie pôsobí môj obľúbený motív kamarátskeho vzťahu medzi dvoma mafiánmi, keďže ich priateľstvo trvá už roky a majú za sebou dosť spoločných zážitkov. U jedného z nich je celý čas tento vzťah porovnávaný so vzťahom k skutočnému bratovi. Akokeby to nebolo málo, tak je tu ďalší konflikt, keďže jeden z bratov je mafián a druhý policajt. Ďalej tu máme líniu o mafiánovi, ktorý výjde z basy a chce žiť čestne, ale okolnosti mu to nedovolia. A možno som ešte na nejaké ďalšie línie zabudol. Proste je to film nabitý mnohými líniami a napriek tomu sú všetky zvládnuté perfektne. Herecké obsadenie je špičkové. Chow Yun-fat ako energicky Mark si ma naplno získal práve týmto filmom a scéna v ktorej sa po rokoch stretne Mark s Tse-Hom ma zakaždým dojme. Hviezda sedemdesiatkových kung-fu Ti Lung tiež prekvapil kvalitným dramatickým výkonom a aj keď jeho postava nie je tak cool ako Chowova, tak je pre film je rovnako dôležitá. A vzhľadom na jeho vzťah k bratovi snáď ešte dôležitejšia. Leslie Cheung ako jeho brat má nevďačnú úlohu urazeného a nasraného brata, ale zvládol ju podať natoľko dobre, aby nezačala liezť na nervy a celý čas si želáte, aby sa bratia konečne pomerili. Úlisný záporák v podaní môjho obľúbenca Waise Lee tu nemá zase tak veľký priestor. Predsalen je v tomto filme dôležitejší vzťah ústrednej trojice ako konflikt so záporákom. Ale na tom malom priestore ani Waise Lee nesklame a ukazuje, že vie zahrať jak sympaťáka, tak zloducha, ktorému prajete bolestivú smrť. Absentuje tu len Wooov tradičný záporákov zabiják so svojimi vlastným kódexom cti. Vo vedľajších úlohách sa nestratia ani Kenneth Tsang ako dobrácky majiteľ taxislužby alebo John Woo ako spravodlivý policajt. Poteší aj zábavne cameo Tsui Harka. No a akcia? Nie je jej tu veľa a veľkoleposťou sa nemôže rovnať s neskoršími opusmi Johna Woo. Ale rozhodne nesklame a scéna v ktorej Chow Yun-fat ukrýva pištole do kvetináčov a následne so zápalkou v hube vystrieľa všetkých záporákov sa stala natoľko kultovou, že ju mnohokrát citovali alebo parodovali. Za všetky odporúčam komédiu z rovnakého roku Romancing Star, v ktorej ju sparodoval samotný Chow Yun-fat. Finále je kvalitné, ale viac ako samotné killshoty nepriateľov si viac vychutnávam napríklad scénu v ktorej sa Chow Yun-fat veľkolepo vráti do boja, čím dá najavo, že priateľa nenechá nikdy v núdzi. A všetkým týmto scénam dodáva eľte viac emotívnosti fantasticky soundtrack. Takže pre mňa je to top Wooov film s dokonalým záverom. V nedávno vydanom remastere konečne dobre vyzerajú všetky tie výbuchy, ktoré doteraz boli tak prežiarené, že sa v nich strácali všetky detaily. 10/10. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Přestože je dnes všeobecně známý jako akční hrdina, jedním z hlavních důvodů, proč chtěl John Woo obsadit Chow Yun-Fata (Mark), bylo, že tak nevypadal. (tequilla)
  • John Woo si jako hrdiny vybral gangstery, protože cítil, že v hongkongském lidovém povědomí neexistují žádní jiní životaschopní „muži činu“. (tequilla)
  • Chow Yun-Fat (Mark) nosil ve filmu sluneční brýle značky Alain Delon. Po premiéře byly brýle teto značky po celém Hong Kongu vyprodány. Delon později poslal Chow Yun-Fatovi dopis s osobním poděkováním. (tequilla)

Reklama

Reklama