Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 2

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (124)

JayZak 

všechny recenze uživatele

Postava Ripleyho mi byla tak nesympatická, že mi už v druhém zpracování (Po Talentovaném panu Ripleym) akorát lezla krkem, a nemohl to zachránit ani slušný Delon. A když jsem věděl, co přesně se stane, nebylo už moc se na co těšit, byť závěr překvapil. Je pravda, že v Minghellově podání jsem s Ripleym měl větší slitování a soucit, tady mi přišel hlavně v druhé polovině prostě jen zlý. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle je ten první film o Talentovaném panu Ripleym. Tom dorazí do malého italského městečka, kde potká kromě Phillipa, který je povoláním syn, také jistého Kearnse. Nejvíce se mi líbilo jak se shodli na tom, že ani jeden z nich se nemusí nijak snažit o své živobytí a nikdo nic nedělá a že vlastně žijí z cizího. Tom má taky dostat 5000 dolarů od Phillipova otce za dovezení rozmařilého synka do San Francisca. K tomu však nikdy nedojde. Vidíme mezi nimi jisté napětí kvůli jistým třídním rozdílům a částečně také kvůli Phillipově přítelkyni Marge. Vydají se společně sice do Říma, ale tam už společně nedorazí. Na lodi si užijí spoustu srandy se člunem, následně Marge vysadí na břehu a pak Tom otevřeně říká Phillipovi o svých plánech, které do puntíku splní a ten nůž do něj prostě zabodne. A pak je to o jeho talentu, schopnosti se vydávat za Phillipa, falšování dokladů, podpisů atd. a to vše v žáru silného italského Slunce. Delon byl v největší formě a s takovým vzhledem se o něj musely ženské prát jako o poslední kabelku od Gucciho se slevou 95%. Konec je samozřejmě dost nejistý a otevřený. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Původní verze Talentovaného pana Ripleyho. 1) Ti, kteří shlédli obě filmové verze románu Patricie Highsmithové The Talented Mr. Ripley, se neshodnou v názorech, který film je lepší. Já si myslím, že jednoznačně vyhrává remake. Pravda, knihu jsem nečetl a neumím se vyjádřit k tomu, jak dalece který film odpovídá své knižní předloze, avšak z čistě diváckého pohledu je to pro mne jasné. 2) Grázlovský hajzl Tom Ripley s falešným, pro někoho podmanivým úsměvem, ztělesněný zde velmi přímočaře Alainem Delonem, nemůže v mých očích ustát srovnání se sofistikovanou přeměnou slušňáka v ďábla v podání Matta Damona. 3) I celkové akčně - thrillerové pojetí francouzské verze neobstojí porovnání s jemnou psychologickou až hororovou kresbou remaku. 4) Celkový dojem velmi kazil necitlivý český dabing z roku 1994. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak může být stejný příběh vyprávěn tak odlišně. Na rozdíl od pozdější americké adaptace není o charakteru Toma Ripleyho žádný pochyb. Je to systematický manipulátorský psychopat, který si jde tvrdě za svým cílem. Bohužel se tímhle přístupem příběh omezil na přímočarý nemorální thriller, kterému by špetka rafinovanosti a nejistoty jen prospěla. Tentokrát ovšem pointu nepochválím. Je příliš laciná, než aby byla uvěřitelná, nebo vysvobozující. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Napínavě rozehraná hra Alaina Delona na italské riviéře. Dokonalé francouzské charisma dýchá i po letech z filmu o lásce k penězím a zločinu takřka bez chybičky a jen díky němu se dá filmu odpustit téměř dvouhodinová stopáž. Kdo si kdy myslel, že Delona může nahradit nějaký Matt Damon v americké verzi Talentovaný pan Ripley. Z tohoto pohledu si myslím, že americký remake francouzskou předlohu nijak neobohatil, a v historii světové kinematografie je naprosto zbytečný a neopodstatněný... Amíci prostě zkopírovali všechno, co mohli. Viva la France! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se na italském ostrovu Ischia a v Římě. (Cucina_Rc)
  • Díky snímku vzrostla neuvěřitelně Delonova cena a jeho účinkování stálo místo přibližně 2 až 35 milionů franků. (theSaint)
  • Plein Soleil je rovněž název francouzského televizního filmu v hlavní roli s Florence Pernel a Vaniem Vilersem natočeného v roce 1973. (Cucina_Rc)

Související novinky

Reklama

Reklama