Reklama

Reklama

Americký inženýr Peter Bowman pomáhá se stavbou přehrady v jihoamerické Tecale, kde žije s manželkou Alicí, poznamenanou potratem, který prodělala v Africe. Po jedné z četných hádek se Peter stane obětí únosu. Vyjednáváním o jeho propuštění je pověřen zkušený vyjednávač Terry Thorne. Vysvětlí Alici a její švagrové Janis, že za únosem stojí osvobozenecká armáda, které jde jen o peníze. Šokovaná Alice zjistí, že společnost Quad Carbon, pro niž manžel pracuje, je před krachem a neplatila za své zaměstnance pojištění. Protože si služby Terryho agentury nemůže dovolit, je muž odvolán a případ převezme místní vyjednávač Fernandez. Zatímco Peter je s několika dalšími zajatci hnán do hor, snaží se Alice s pomocí Janis sehnat peníze na výkupné. Terry je znechucen přístupem nadřízených, a tak se nakonec vrátí. S pomocí bývalého kolegy Dina se zbaví Fernandeze a znovu se pustí do namáhavého vyjednávání. Peter se v jednom z partyzánských táborů spojí s Němcem Kesslerem a společně plánují útěk. Dino začne Terryho přemlouvat k radikální osvobozovací akci, protože podle něj už ví Peter o partyzánech příliš mnoho, aby ho nechali žít. Terry se musí rozhodnout, zda pokračovat ve vyjednávání, nebo se pokusit o riskantní osvobozovací akci. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Včera dopoledne jsem tisknul letenky, odpoledne se válel nad mapami horských treků a večer si pustil film. Nó, moc se tam těším, takhle bezva reklamu na cílovou destinaci jsem dlouho neviděl. Aspoň že je mi jedno, kdo do koho a při čem se tady mezitím zamiluje. Meg u mě sice není ani jednička, ani dvojka, ale chápu Russella, že při jeho práci se zamiluje i do pěkně stavěného smetáku, když taky jednou uvidí něco jiného než vojenský maskáč. Ovšem třeba finální půlhodinka, ta byla naopak na jedničku podtrženou a já jenom doufám, že by se pro mě takhle taky někdo obtěžoval. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nevybavuji si, kdy naposledy jsem viděl dramatický hollywoodský vysokorozpočtový film s tolika známými tvůrci zapojenými do různých aspektů produkce, který by totálně selhával po všech stránkách. Začínáme scénou někde z Ruska, kdy si Russell Crowe hraje na zachránce rukojmích a musí přitom obelstít ruskou armádu. Z handheld kamery se mi dělá zle, střih jakoby měl na svědomí student gymnázia, titulky zase školák druhého stupně, který přičuchnul ke grafice. Najednou to celé končí a sledujeme Meg Ryan a Davida Morse kdesi v džungli, kde se snaží vybudovat přehradu. Jenže jediné co dostaneme je depresivní hádka, ze které mě bolí hlava. Kameraman a střihač opět řádí a já si chystám kýbl. Všichni neustále řvou a já už se předkláním. Až po dvaceti minutách je jasné, že tohle bude další z těch „vyjednavačských“ thrillerů a mě se se dělá fakt nevolno. A když si představím, že budu muset sledovat přehrávající Meg Ryan, jakožto se snaží předstírat, že ji účast na tomhle projektu baví, vrhám svůj oběd obloukem přesně do cíle. Mé pocity sdílelo hodně diváků, protože při nabobtnalém rozpočtu 65 milionů USD (někde uvádí 80) film prodělal trenky i s gumou. Z kin dal taktak 62 milionů. Meg Ryan dostala dokonce na ruku 15 milionů! Při pohledu na její filmografii po roce 2000 mohl být tohle poslední film, kde jí někdo odklepl tak šílený honorář. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Inženýr, kterého hraje David Morse, pracuje ve fiktivní jihoamerické zemi na výstavbě přehrady. Jednoho dne je však během cesty do práce přepaden místními povstalci a unesen. Jeho zaměstnavatel není ochoten za něj zaplatit vysoké výkupné, a proto jeho manželka Meg Ryan vyhledá profesionálního vyjednavače Russella Crowa a přesvědčí ho, aby se případu ujal. Expert specializující se na únosy se inženýra rozhodne osvobodit s pomocí několika žoldáků a zároveň se do manželky zamiluje. Je to průměrné a je to poměrně koukatelné hlavně díky atraktivnímu zpracování. Mezi Crowem a Ryanovou překvapivě nepanovala skoro žádná chemie navzdory jejich milostnému románku kdy se na natáčení sblížili. 60% ()

Zombo 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, jsem dost zklamán. Nečekal jsem žádnou větší akci, ačkoliv to malinko mohla vynahradit ta kvalitní na konci, ale více toho, co chceme od thrilleru - napětí. Každý musel vědět, že rukojmí přežije a že to nepůjde po "dobrém". Naštěstí Životní zkoušku (pěkný překlad "Proof of Life") udržovala při životě dvojice Ryan a Crowe (zvlášť když hrál bývalého příslušníka SAS) spolu s Morsem a překvapivě velice dobrým Carusem, ale ruku na srdce, herecké zázraky se také nekonaly. Co mě vadilo nejvíc, tak trapná romantická zápletka, bez které by se film klidně obešel (já tedy určitě). PoF je zkrátka lehký nadprůměr, ze kterého si máloco odnesete. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prečo tam nie je tých hviezdičiek viac? Sa neviem rozhodnúť. Ale ťahá to viac ku štyrom ako ku trom. Prečo? Ten scenár nie je zase až taký otrepaný a Russell sa mi ako herec vždy páčil. Ale celkovo trochu nadpriemerná akčná dráma. Psychologické črty postáv sú vykreslené akurát, už aj tak bol film dosť dlhý. A záver? Nie je to až taký čistý happy-end, takže určite poteší. 80%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • David Morse natáčení na pár dní opustil, aby mohl naposledy navštívit svého umírajícího otčíma. Této smutné záležitosti může děkovat za svůj život, protože během jeho nepřítomnosti se natáčela scéna, ve které je jeho postava přesouvána z jednoho nákladního auta do druhého, a to potom odjíždí. Místo Davida Morse použil režisér kaskadéra. Nákladní vůz bohužel řídil nezkušený řidič, který nezvládl řízení a nákladní vůz se šesti lidmi na palubě spadl do srázu. Nikdo nepřežil. (Wishkah)
  • Během natáčení v internátní škole ve Stowe se Russel Crowe (Terry Thorne) setkal s šestnáctiletým mladíkem, který mu položil pár otázek ohledně herectví. Tent mladík se jmenoval Henry Cavill a v současné době je hereckou hvězdou a mezi jinými je i představitelem Supermana z filmu Muž z oceli (2013). (Wishkah)

Reklama

Reklama