Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Ferrell (Mládí v trapu, Elf) hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hovadinka s několika vtipnými scénkami a nějakou tou vydařenou hláškou. Pobavilo mě třeba hned úvodní upozornění. ,,Následující příběh je založen na skutečných událostech. Byla změněna jen jména, místa a události." To si myslím, že muselo pobavit každého. Dále je k vidění pár fekálností a ten nejjednodušší humor, jaký si dovedete představit. Přiznám se, že Ferrella moc nemusím, ale zde je nutno uznat, že táhnul prakticky celý film sám. Netáhnul ho z ničeho jiného než ze sraček. Christina Applegate je docela hnusná a vůbec celkově je to obsazeno herci, které lze vídat v právě podobných poslabších komediích. Tahle je o trošku lepší než ty ostatní. Ale takového toho béčkového závanu se přesto nezbavila. Moc nemusím romantické komedie. Tady bylo romantiky skromně, ale přesto mě tam rušila. Na 3* mi tam trošičku něčeho chybělo. Zklamán nejsem, ale nevidím snad žádný důvod, díky kterému by bylo dobré film doporučit dále. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +občas to je vtipné, najde se tu dobrá herecká sestava, přičtěte k tomu několik malích rolí pro další známé herce (Wilson, Black, Stiller), v závěru to graduje -ovšem sposuta vtipů a narážek je průměrných, po herecké stránce radeji nic neočekávejte, ani hudba není moc výrazná/// Bohužel jen mírně nadprůměrná komedie, která občas pobaví a občas ne. Protože jsem však od ní moc neočekávál, tak tento průměr příjímám. Film, který mírně pobaví a neurazí./// Celekem 55%/// ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžko najít film, v němž jsou chlapi za větší hovada. A ještě těžší najít snímek, ve kterém by mě to hovadství a totálně neseriózní feministický podtón tak bavily. Zprávař je o Willu Ferrellovi, jenž tu předvádí asi svůj nejpřestřelenější a nejvtipnější výkon - a víc ani vědět nepotřebujete. Občas trochu trapné a dramaturgicky nesladěné, ale zatraceně zábavné a narvané nápady a cameo rolemi, které vás srazí do kolen (vede Ben Stiller ve svém Vybíjená módu). Být skutečné zprávy takhle odvázané, tak se na ně i dívám. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Humor Willa Ferrella, potažmo celého Frat packu mě zatím nikdy vyloženě nezklamal, naopak vždy jsem se u něj příjemně pobavil (a Zprávař samozřejmě není výjimkou), jenže s finálním ohodnocením je to vždy trochu na šťíru, protože blbůstka, ať velmi pohodová a úsměvná totiž vždy zůstane jen blbůstkou... Will Ferrell i s celou svou bandou se předvádí pěkně a dokážou naservírovat pár vskutku podařených vtípků (hysterický telefonát, hromadná bitka atd.), ale na konci si člověk uvědomí, že celý film jím projel jako včerejší párek v rohlíku - bez následků. Standardní, odpočinkový příběh, u kterého se nevyplatí zapínat mozek a slušná zábava, co nezklame, ani nepřekvapí, toť vše. 610 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprávař mě absolutně minul a všiml jsem si ho až po uvedení druhého dílu a vůbec jsem nevěděl do čeho jdu. Tak trošku jsem čekal, že se bude jednat o nějakou odlehčenou komedii o přednášení zpráv, ale takovouto crazy komedii jsem fakt nečekal a jsem poměrně, i jako nezaujatý divák, potěšen. Ferrela mám rád dlouhodobě, ale v tomhle filmu je pro mě hlavní hvězda Steve Karel. Ačkoli ho zrovna nemusim, v tomto filmu mě absolutně dostal a několikrát rozesmál, což se nikomu jinému z obsazení nepodařilo...70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Když Ron (Will Ferrell) telefonuje do studia o incidentu s motorkářem, je před Brianem (Paul Rudd) vidět Rubikova kostka. Příběh se odehrává v roce 1970, kostka byla vynalezena až v roce 1974. (kriplozoik)
  • Tvůrci natočili tolik scén, že jim i po sestříhání prodloužené verze, stále zbývala dobře polovina stejně kvalitního materiálu. Vzhledem k velkému komerčnímu ohlasu filmu byla z těchto vystřižených scén sestavena "alternativní" verze snímku. Ta vyšla pod názvem Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie. (DaViD´82)
  • Mexický restaurant, který navštíví Veronica se jmenuje "Escupimos en su Alimento". Což ve španělštině znamená "Pliveme do vašeho jídla". (DaViD´82)

Související novinky

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Han, Leia a Luke jsou zpátky

Han, Leia a Luke jsou zpátky

08.03.2013

A s původními představiteli. Spekulovalo se o tom už od ohlášení Star Wars: Epizody VII, jejíž premiéra je stanovena na léto 2015. Mark Hamill a Harrison Ford přiznali, že mluvili s Georgem Lucasem o… (více)

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

03.04.2012

Zprávař se u nás nikdy nedostal do kin. Ostatně, šlo o čistě americký hit – z 90 milionů dolarů, které utržil, bylo 85 z kin ve Státech. Kult, který se kolem něj postupně rozbujel, ale zasáhl… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama