Reklama

Reklama

Milada Vnuková

Milada Vnuková

nar. 08.10.1956 (67 let)
Praha, Československo

Diskuze

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Milada Vnuková,  Danuška Vávrová, Renata Mašková to byly dětské lásky jak hrom :)

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

McKing

Moc díky,  je neuvěřitený, že spousty herců co dnes jsou už mimo obor se podařilo vypátrat a zrovna o této dámě nic, vůbec nic, moc by mě zajímal její osud, byla nádherná. BTW Údolí krásných žab je nedako jiného filmového místa Smrt krásných srnců, nádherný místo. Uvidíme zda se ještě někdy něco podaří o ní zjistit, případně udělat rozhovor.

McKing

McKing (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Sympatická blondýnka s jemnými rysy okouzlila mladé diváky jako trošku umíněná Jana Málková ve filmové adaptaci románu Stanislava Rudolfa ÚDOLÍ KRÁSNÝCH ŽAB (1973). Její představitelka Milada Vnuková zanechala v českém filmu výraznou stopu v průběhu 70. a částečně i 80. let. Pak ale o ní již filmové materiály mlčí...

Milada Vnuková se narodila v Praze dne 8. října roku 1956. Mladou dívku zřejmě svět filmu okouzlil a herectví podřídila i své kroky v době studentských let. Ještě v době základní školní docházky se objevila před kamerou jako Cilka v dvoudílné adaptaci díla B. Němcové BABIČKA (1971) pod režijním vedením Antonína Moskalyka. Šikovné děvče jevilo velký herecký talent, přihlásila se tedy na Státní konzervatoř a začala studovat hudebně – dramatické oddělení. O studentku Miladu jevili filmaři zájem i nadále. Byla jí např. svěřena role Bertičky ve snímku SVĚT OTEVŘENÝ NÁHODÁM (1971), skutečnou popularitu jí však přinesla až postava Jany ve zmíněném snímku ÚDOLÍ KRÁSNÝCH ŽAB (režie Jiří Hanibal), kde objevila také v menší úloze Madly, dívenky z dětského domova, Zuzana Fišerová, již mají milovníci komediálního filmu VRCHNÍ, PRCHNI (1980) nerozlučně spojenou s postavou knihkupecké asistentky Libušky Douchové.

V průběhu 70. let se před kamerou objevila Milada Vnuková ještě několikrát. Viděli jsme ji např. jako dívku Hanku ve filmu NA STARTU JE DELFÍN (1974), malou roličku dívky z Alfy vytvořila ve filmu LVI SALÓNŮ (1978). Hrála také pod režijním vedením Karla Kachyni v jeho dvou filmech. V komedii SETKÁNÍ V ČERVENCI (1978) vytvořila postavu studentky Oliny, o rok později ztvárnila úlohu číšnice v hořké komedii LÁSKY MEZI KAPKAMI DEŠTĚ. Milada Vnuková v průběhu 70. let spolupracovala také s televizí. Objevila se např. v díle s názvem „Muž ze Salcburku“ v seriálovém cyklu TŘICET PŘÍPADŮ MAJORA ZEMANA, kde vytvořila postavu Zuzany. Dívčí roli vytvořila též v televizním dramatu MATKA z roku 1975. Mihla se také v televizní pohádce O STATEČNÉ PRINCEZNĚ JANĚ (1978).

Hrála ještě několik epizodních rolí až do roku 1983. Tehdy se objevila před filmovou kamerou naposledy v úloze Vrabečka v komedii ANDĚL S ĎÁBLEM V TĚLE. O jejích dalších osudech bohužel vůbec nic nevíme. Z dostupných zdrojů je znám pouze fakt, že dnes by měla být provdaná jako Milada Zímová. Věděl by snad o ní někdo něco víc? Za informace předem děkujeme.

Zdroj: FIKEJZ, M.: Český film – Herci a herečky, III. díl, Praha, 2008

 

Mě se moc líbila, ta když se usmála, tak se i celý svět kolem  hned zdál lepší. A byla i pěkně vyvinutá, prostě holky, jak jsme je kdysi zažili.. Krásná doba.

na příspěvěk reagoval Enšpígl

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Nezná někdo co se s ní stalo ? Čím se živí v současnosti ? Proč opustila hereckou kariéru ?

na příspěvěk reagoval McKing

Herečka

Reklama

Reklama