Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snad už si nikdy nevybavím Tima Rotha v jiné roli, než jako svérázného doktora Lightmana. 1) Fantastický 48letý Tim Roth předvádí skvělou pohybovou stylizaci a dává průchod svému nekonečnému charismatu. Musíte ho milovat nebo nesnášet, ale určitě k němu nezůstanete lhostejní._____ 2) 33letý Brendan Hines (vyšetřovatel Loker) vypadá jako milý kluk. A ještě k tomu hraje na kytaru a zpívá (zatím 3 alba)._____ 3) Jednotlivé limonádové příběhy mají různou kvalitu, což při 29 scénáristech a dalších 29 režisérech na 48 epizod není ani příliš divu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně! Floutkovský "rozpustilý" Psych ani hezounský Mentalista mi neseděli. Prostě musel přijít Pan Herec, aby sociální inženýrství a (pseudo)věda zvítězily a donutily mne sledovat pokud možno každý díl. Dodávání zdání (a občas nejen zdání) stoprocentní reálnosti používáním skutečných osobností tomu dává ještě o trochu víc šťávy, a narozdíl od mnoha jiných seriálů mám pocit, že - alespoň hlavní - postavy žijí. Kontroverze je tu sice taková umírněná, ale je to prostě sympatické. A co na tom, že bez House by to pravděpodobně nikdy nevzniklo;) Skvělá "seriózní" zábava. 80% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Konečně seriál, který je do určité míry založen na častém používání detailů tváří v televizi. Netuše, kolik se toho dá z jednoho šklebu vyčíst, není pro mne sledování jen zábavné, ale též poučné. Tim Roth plní úlohu učitele na výbornou. Zcela v souladu se stávajícím trendem (nebo to ještě není trend?) seriálových postav nesnesitelných (pro ostatní postavy) a zároveň neodolatelných (pro diváky). Již po několika epizodách jsem po Lightmanově vzoru začal luštit tváře druhých. Zásadní komplikace Anatomie lži tkví v tom, že všichni herci lžou. Neustále. Odstínit lež postavy od lží vlastní – herecké jistě není hračkou ani pro absolventy těch nejrenomovanějších hereckých škol. Proto se nám namísto souvislých záběrů dostává „nápovědných“ velkých detailů a zpomaleného přehrávání dříve proneseného (asi nejsem dost paranoidní, ale vážně nevěřím, že by v USA měli každý kamrlík ošetřený kamerami). Když už tak není postavený celý seriál, rád bych viděl alespoň speciální „a teď si to zkuste sami“ díl, kdy budeme muset odhalit lži sami pečlivým pozorováním. Teprve potom by Anatomie lži měla nárok přidávat si k zařazení „seriál“ adjektivum „revoluční“. I tak jde o moderní a svěží kriminálku, který jako bonus – na rozdíl od svých kolegyň, jež za onu prvotní lež zpravidla nevidí – není smířená se stavem světa (autentický dojem vylepšuje práce s reálnými zahraničními zeměmi a reálnými tvářemi státníků). Všichni lžou, tak proč si to konečně nepřiznat. 75% Zajímavé komentáře: Subjektiv, anderson, dextrush ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Musím upřímně říct, že jsem naprosto závislá na tomto seriálu. A vážně mě mrzí, že jsou pouze tři série. Tenhle film je jeden z mála, který si zaslouží mnohem víc sérií. Díky němu jsem zjistila pár příznaků lži, začala jsem se zajímat o mimiku člověka a a celkově mě tento obor fascinuje. Náměty, příběhy, herci, úvodní znělka, prostě famózní. Tim Roth je skvělý, je tak zvláštní, až jsme si ho zamilovala. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Popri všetkých tých CSI, Bones a im podobných seriáloch, ktoré sa venujú exaktnému dokazovaniu spáchania trestných činov, je Lie to Me nevšedný, ale o to príjemnejší seriál. Tim Roth so svojou večne na bok uklonenou hlavou mi nie je dva krát sympatický, ale dá sa to prežiť, keďže seriál má okrem zaujímavého námetu aj istý potenciál do budúcnosti (sem-tam sa poodhalia tajomstvá niektorého z hlavných hrdinov, no nikdy nie natoľko, aby sa divák dozvedel všetko...). Zatiaľ 70 % ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)

Reklama

Reklama