foto

Chris Brown

  • nar. 5.5.1989 (27 let)
    Tappahannock, Virginia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chris Brown je americký zpěvák a herec. Narodil se v roce 1989 dne 5. května v Tappahannock ve státě Virginia jako Christopher Maurice Brown. Jeho otec Clinton Brown pracoval jako důstojník ve věznici a jeho matka Joyce Brown (roz. Hawkins) byla ředitelka školy. Hudbu si zamiloval už od dětství, když poslouchal desky svých rodičů. Jeho vzorem se stal Michael Jackson. Naučil se tancovat a zpívat. Dostal se do místního kostelního sboru. Jeho matka poznala, že má talent, když zazpíval My Way od Ushera a právě tehdy začla hledat nahrávací smlouvu. V 13 letech ho objevili producenti na benzínové pumpě, když hledali nové talenty. V té době tam shodou náhod pracoval i jeho otec. Později se přestěhoval do New Yorku. V roce 2004 ho kontaktovala manažerka Tina Davis, která ho okamžitě představila bývalému prezidentovi společnosti Island Def Jam Music Group Antoniovi ¨L.A.¨ Reidovi, který mu okamžitě nabídl smlouvu. Brown nakonec uzavřel smlouvu s Jive Records, tato společnost spolupracovala i s Britney Spears a Justinem Timberlakem.
Své první album vydal v roce 2005 v šestnácti letech pod názvem Chris Brown. Následovala pak alba: Exclusive (2007), Graffiti (2009), F.A.M.E. (2011) a Fortune (2012).
Diváci ho mohli vidět ve filmech jako jsou: SPOLEČNÉ VÁNOCE (2007), DIVOKÝ STOMP (2007) nebo GANGSTEŘI (2010). Hrál v seriálu O.C., kde si zahrál Willa Tutta celkem ve třech epizodách. Objevil se i v televizních pořadech jako jsou: TODAY, ENTERTAINMENT TONIGHT, AMERICAN IDOL, LARRY KING LIVE, JIMMI KIMMEL LIVE! nebo BILBOARD MUSIC AWARDS.
V roce 2009 byl Chris Brown zatčen za domácí násilí, kdy jeho přítelkyně, zpěvačka Rihanna na něj zavolala policii. Dne 20. července se prostřednictvím internetové stránky Youtube.com omluvil jak fanouškům, tak i Rihanně. Brownům romantický vztah s Rihannou začal v roce 2008 a následně o rok později za domácí násilí skončil. Od roku 2011 chodil s modelkou Karrueche Tran. Tento vztah ovšem trval do října 2012, kdy se rozešli.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

2015 Phenom
2013 Battle of the Year: The Dream Team
2012 Mysli jako on
2010 Gangsteři
2009 Blood Rogues
Caramel
2008 Into the Woods
2007 Divoký Stomp
Společné Vánoce
2003 O.C. (TV seriál)

Dokumentární

2012 Michael Jackson: Bad 25

TV pořady

2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2012 BET Awards 2012 (TV pořad)
Billboard Music Awards 2012 (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2005 2005 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2003 Australian Idol (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2001 Star Academy (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Nicki Minaj ft. Drake, Lil Wayne, Chris Brown - Only (hudební videoklip)
2012 Nicki Minaj ft. Chris Brown - Right By My Side (Explicit) (hudební videoklip)
2011 Pitbull featuring Chris Brown - International Love (hudební videoklip)
The Game - Pot Of Gold ft. Chris Brown (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace