Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zklamání. Renée s Ewanem potřebovali asi nutně na nájem, jinak si nedovedu vysvětlit jejich účast v této taškařici. Nenápadité, nevtipné, tvůrci si dali záležet pouze na dobových interiérech, kostýmech a vizážích. A to byl také jediný důvod proč můj palec, připravený od dvou třetin filmu na tlačítku "power", otálel až do konce. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

S retrofilmy, odehrávajícími se v 60. letech, mám trochu problém. Protože (bohužel) patřím k těm, kteří měli možnost (i když jako děti) báječná 60. léta zažít, myslím si, že vím něco o tom, čím lidé v té době žili, jak se oblékali, česali, upravovali, chovali, tancovali atd. Jsem tedy extrémně choulostivá na chyby, které se v těchto filmech obvykle v hojné míře vyskytují. Vždyť přece dnes není problém vyhledat si kvantum dobových materiálů a atmosféru 60. let nasát! V tomto ohledu mě velmi mile překvapil právě film Kašlu na lásku, od kterého jsem původně nečekala víc než prvoplánovou romantickou zábavu. Tady není co vytknout. Za modely Rennée Zellweger by se nemusela stydět ani Jacqueline Kennedyová, brýle Ewana McGregora by si klidně mohl nasadit Roy Orbison a to je jen to, co nejvíc bije do očí. I ve všech ostatních aspektech byl duch doby věrně zobrazen. Prostě nebýt těch provařených tváří hlavních představitelů, věřila bych, že se dívám na originál z poloviny šedesátých let. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Hlavní nápad excelentní a dost scén opravdu výborných a zábavných. Vše je však zabaleno až do muzikálovitě fraškovitého hávu, který jsem dost dlouho snášel a bral ho jako jednu velkou parodii na romantické srágorky. Bohužel tohle všechno film ve své poslední půlhodině popře, kdy skončí přesně v duchu oněch romantických komedií, ze kterých so původně utahoval. Tímto krokem moje pachuť k oné muzikálovité fraškovitosti opět vystoupla a vrhla stín i na první půlku, která mě víceméně hodně bavila. Takže já říkám zatracená škoda - z tématu šla vytěžit krásná absurdní, místy třeba i mírně načernalá komedie, ale tvůrci nejspíš dostali strach, aby se jim film zaplatil.... ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Reneé zbožňuji pro její herectví, mimiku a schopnost vytvořit a dobře zahrát jakoukoliv roli do které vloží většinu svého já, ale zde jsem se moc nechytal. Seděl jsem opodál a nebyl vpuštěn do děje. Komedie v každém případě stojí na parodii oněch let. Tomu napovídají, no přímo vás nakopnou kostýmy, kulisy, dialogy. Zároveň jsem bohužel viděl originál, titulky byly opravdu dosti strnulé, takže by mě určitě ještě zajímal dobrý dabing, ale v poslední době ho je jak šafránu............ ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

tak předně, tohle není klasická romantická komedie, což je u mě plus hned na začátku :o) Jedná se víceméně o parodii na klasické romantické komedie. Je to ale hodně nevyvážené dílko, které si v některých částech říká i o 5*, člověk se dobře baví, potom jsou tam ale i pasáže, kdy se člověk nudí. Renée Zellweger i Ewan McGregor si se svými rolemi poradili parádně a více než zdatně jim sekundoval David Hyde Pierce! Je to ale záležitost na jedno zkouknutí, které ale rychle vyšumí do ztracena.... Už ale za ten netradiční pohled na téma musím poctivé 3* dát! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Píseň Down with Love", což je anglický název celého filmu, je z repertoáru Judy Garlandové. (Elisebah)
  • Po závěrečných titulcích následuje vtipný epilog s pěveckým duetem ústředního páru. (cariada)
  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama