Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Teda, moc jsem od tohoto filmu neočekával, o to více jsem od něj získal. Skvěle vystižená 60. léta, místy pro někoho možná kýčovitá a až "barbínská", mě pohladila na srdci stejně tak, jako výkony Renée a Ewana. Co mě však zarazilo, tak byl rychlý spád úvodu, takže mi chvíli trvalo, než jsem se zorientoval. Poté však následovala více jak hodina samých vtípků, naschválů a odhalování. Nejvíce oceňuji původně zcela jasnou, později již menší předpovídatelnost konce, nebo spíše jeho skvělou složitost. Kašlu na lásku je více než romantická, opravdu jen komedie, a kdo ví, třeba se na ni někdy podívám. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

40% - Jako parodie příliš upracované, a jako komedie příliš infantilní. Tato podívaná potěší nejvíc ty diváky, co si jsou schopni užít roztomilou romantiku výstředního vztahu dvou hlavních postav na kýčovitě růžovém retro pozadí New Yorku 60.let, aniž by je rušila nepovedená zápletka, nevkusné náladové zvraty, nepřesvědčivost postav, a lacině užitá hudba. Dlouhá, a na první přečtení nesrozumitelná věta... Nic lepšího tu ale nevymyslím. Jedna hvězda za McGregora, a druhá za kombinované záběry telefonních hovorů, kde jsem selhal uhádnout zamýšlenou cílovou věkovou skupinu adresátů :o) ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Skvělá retro komedie, plná vtipných dialogů s komickými prvky. Mnohé komedie by si s tohoto filmu měly vzít příklad, jak se dá vytvořit kvalitní a zábavný film, jen bych nemusel mít v každé větě "kašlu na lásku" .. Film si každopádně získal mou pozornost debilním a slizkým úsměvem Ewana McGregora a jeho strašnými černými podkolenkami a také samozřejmě plnou pusou čokolády Renée Zellweger a jejím závěrečným monologem, který bych si nikdy nezapamatoval. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kedy slovo buzík bolo ešte považované za vtipné a mohlo sa normálne povedať bez toho, aby vás okoloidúci bradatý pán ubil kabelkou. Ale film je aj malým sci-fi. Renée s dlhým aj krátkym e je považovaná za krásavicu? Ako samozrejme, dnes po plastike sa už na seba nepodobá, podobá sa skôr na figuríny pri skúšobných kabinkách, ale ani predtým to teda žiadna parádnica nebola, maximálne tak ploštica. Inak pohodová romantická komédia bez chémie v tu vytvorenom páre. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na prvý krát tak zhruba za tri, takže som rád, že som dal tomuto hyper štylizovanému príjemnému filmu ešte jednu šancu. Množstvo pekných detailov, vyplývajúcich zo sadadenia príbehu do 60tych rokov a jedna z najlepšie zostavených ústredných dvojíc v histórii romantických komédií. Aspoň v súčasnej klišé romantickej kinematografii sú v mojom rebríčku Ewan s Reneé veľmi vysoko. A možno sa jedná aj o ich najlepšie úlohy. Venoval som im svoj komentár číslo 2000. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Píseň Down with Love", což je anglický název celého filmu, je z repertoáru Judy Garlandové. (Elisebah)
  • Daniel Orlandi navrhl pro tento film více než 100 kostýmů, včetně klobouků, košil a kravat. (Amplifier)
  • Vystoupení Judy Garlandové je zaznamenáno i ve filmu. (Elisebah)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama