Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (442)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vyloženě nezklamal, ale ani neoslnil. Jednou k tomu holt muselo dojít, nebylo možné donekonečna točit samé počítačově tvořené hity. A není daleko doba, kdy i na tyto filmy budeme nahlížet jako na klasicky hrané, kdy i tyhle animáky budou mít svá béčka a céčka. Příběh žraloka by vpodstatě byl jen takovým lepším béčkem, ale na jeho tvorbě se podílela taková řada celebrit, že patří do té áčkové kategorie, ale spíše do její dolní poloviny. Ani tady nehodlám rozvíjet spekulace o tom, zda je či není tento film určen více dětem nebo dospělým, to si asi udělá obrázek každý sám, ale jedno říct musím - očekávání do něj vložená (ne mnou, ale diváky jako celkem) Příběh žraloka nesplnil ani omylem. Kdyby šlo aspoň o nějakou legrační parodii na mafiánské filmy, ale nejde. Humoru je zde poskrovnu, Oscar je místy spíše trapný tou svou "rozverností" či jak to nazvat, de facto jediné světlé chvilky obstarává (jak podotkl Sepp) krab Crazy Joe. Nu, škoda, je to teprve první "neproměněná penalta", tak věřme, že jich nebude v brzké době přibývat geometrickou řadou... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

N.u., n.u., n.u., n.u., n.u., ouldskůl, n.u., n.u., jou, niga, mý bý mega genksta repa, n.u., n.u.d.ááááááááááá. A mý zase bý ár-end-bý stár, tak co s tim, hele jako? Smícháme dvě tři tuctové zápletky, které by uživily možná tak epizodu nějakého sitcomu, zparodujeme (a ne právě vtipně) pár mafiánských filmů a do toho nafrkáme nějakou tu líbivou muziku, která teda není zrovna originální, ale upřímně, co tady originální je, že jo. A výsledek? Pro kohokoliv, kdo žádá pro pobavení víc než pěknou animaci (kterou oplývá každý film tohohle podžánru, snad s výjimkou Kar-cool-ky či jak se ta hrůza jmenovala) je Příběh Žraloka ztráta času. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem to čekal daleko horší... Nevím, nějak jsem neměl "potřebu" se na to koukat... Nicméně překvapilo... Dobré postavy, se kterými si tvůrci pohráli a dabérům byli dosti podobný, zajímavý děj, vtípky atd... I závěrečná písnička byla dobrá, daleko lepší než např. ve Shrekovi, kde jsou hrozné.. Celkově použité písně byli dobře vybrané... Jedinou výtku bych měl a to v celkem táhnoucím se ději... Nicméně garnáti byli úžasní... :) ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Dějová linie je u Příběhu žraloka hodně nevýrazná a možná až v pozadí, ale řekl bych, že o příběhu snad tyhle animované filmy ani nejsou. Jde hlavně o to srandu a vtip, ten Příběh žraloka rozhodně nepostrádá. Velmi mě překvapilo hvězdné obsazení. Takže dávám se zavřenýma očima 3,5* a zaokrouhlim nahoru ;o) Velmi jsem se totiž bavil. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý animovaný film s různorodými mořskými živočichy. Bohužel je to jen dobré a tak film ničím nevybočuje z průměru. Příběh je na animák obstojný, zábava je slušná a některé hlášky stojí za to. Tato rodinná komedie si jisto jistě své příznivce najde a určitě vás poprvé bude dobře bavit. 60% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Někteří herci namlouvali své scény společně, což u animovaných filmů není běžné. (Elisebah)
  • Animační studio se snažilo dosáhnout toho, aby se animované postavy podobaly hercům, kteří je v původním znění namlouvají. Postava Dona Lina má např. na tváři stejnou pihu jako Robert De Niro, který jí propůjčil svůj hlas. (Broxigar)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama