Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (442)

902 10 

všechny recenze uživatele

pohodovka, misty docela vtipna a moooc hezky se nato vsechno kouka (poprvy me pripadaly ryby sexy :). samozdrejme ze dabovana verze stoji za hovno, kdo proboha vybira pro 2 hlavni role "herce", ktery maji uplne stejny hlasy? a nebo chteli usetrit a delal to jeden? original je o necem jinym, a prave ten hodnotim za ***. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jsem hluboce zklamána. Příběh žraloka není ani vtipný, ani dramatický, natož inteligentní. Staví hlavně na vizáži a projevech celebrit (Will Smith a jeho gesta a-lá raper), na znalosti amerických reálií (a taky kultuře), a samozřejmě na velmi proslulých a za mořem oblíbených filmech (postřehla jsem Titanik, Kmotra, Matrix ....). Problém je však v tom, že ani na jedné straně nenacházím nadhled, ironii, satiru. Příběh žraloka je jen prázdná parodie našroubovaná na banální příběh v co nejvíce moderním a cool hávu a s nechutnou pop, hip-hop a r'n'b hudbou k tomu. A ani přijatelná grafická stránka filmu nedokáže nic z toho pozvednou ze své ubohosti. (Přiznávám, že já jsem srazila ze dvou hvězd na jednu, protože chovám nepřekonatelnou averzi k americké komerční hip-hopové kultuře). ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Poněkud hyperkativní a barevně přepísklá podívaná, jejíž stylizace a animace je mnohem výraznější než příběh a dialogy. Podmořský svět je sice plný nápaditých detailů (nejvíc asi pobavila sushi restaurace), s humorem už je to však slabší. K zasmání nedošlo, místa, kde by se člověk alespoň usmál by se dala na prstech jedné ruky spočítat a ani děti z něj nebyly nijak zvlášť nadšené. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Veselá oddychovka, skvělá zábava a výborná příležitost, když chce člověk vypnout. Tento animovaný film je u mě asi nejlepší povedený film spolu s Úžasňáky a Dobou ledovou II. Tento film se mi líbil více než Hledá se Nemo, který byl točen na podobný podmořský život. Skvěle podmořský děj doplňuje pohodová hudba a řada podmořských vtípků. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Don Lino s gesichtem Roberta se Nira i s pihou byl dobrý. Jinak na mě celý film působil dost zpovykaným dojmem. A musím říct, že terno, tenhle film zrovna dvakrát není. A veledůležití pomocníci při hodnocení tohoto filmu (mí synové) se v půlce filmu odešli otráveně věnovat svém nejmilejší zábavě a tou rozšiření jejich hřbitovu hraček... A tak si říkám, že když je ten film určen zejména dětem, tak to asi nebude tak košér, že? Technicky vynikající, to je tak vše ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Skladatel Hans Zimmer se k filmu dostal poté, co řekl producentu Jeffreymu Katzenbergovi, že už nemůže pracovat na dalších epických filmech, ale chce složit hudbu k zábavnému animovanému filmu. (imro)
  • Filmu předcházela negativní reklama v podobě prohlášení několika italských organizací, podle kterých zobrazení postav mafiánů ve filmu jako Italů, vytváří negativní obraz tohoto národa ve světě. (imro)
  • Animační studio se snažilo dosáhnout toho, aby se animované postavy podobaly hercům, kteří je v původním znění namlouvají. Postava Dona Lina má např. na tváři stejnou pihu jako Robert De Niro, který jí propůjčil svůj hlas. (Broxigar)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama