Reklama

Reklama

Obsahy(1)

64. udílení cen Asociace zahraničních hollywoodských novinářů Zlatý Glóbus pořádané za účasti předních filmových hvězd již od roku 1961 v luxusním prostředí kalifornského hotelu Beverly Hilton.
Nejlepším filmem v kategorii drama byl tentokrát vyhlášen BABEL, nejlepší komedií se staly DREAMGIRLS, cenu pro nejlepšího herce a herečku v hlavní dramatické roli získali Forest Whitaker jako POSLEDNÍ SKOTSKÝ KRÁL resp. Helen Mirren za roli ve filmu KRÁLOVNA. V komediích potom Sacha Cohen a jeho BORAT, mezi ženami zabodovala Meryl Streep s filmem ĎÁBEL NOSÍ PRADU. Ocenění nejlepšího režiséra převzal Martin Scorsese za film SKRYTÁ IDENTITA, mezi scénáristy uspěl Peter Morgan s filmem KRÁLOVNA. Animovaným filmem roku se stala AUTA, nejlepší filmovou hudbu složil Alexandre Desplat pro BAREVNÝ ZÁVOJ, nejlepším zahraničním filmem byly vyhlášeny DOPISY Z IWO JIMY. Hlavní hvězdou večera se však stal za několik týdnů sedmdesátiletý Warren Beatty, který z rukou Toma Hankse převzal speciální Cenu Cecila B. DeMillea udělovanou za výjimečný životní přínos filmovému průmyslu a zařadil se tak nesmazatelně po bok legend, jakými byly nebo jsou Walt Disney, Fredové Astaire a Sinatra nebo třeba Audrey Hepburn. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.7/10] | me: Ricky Gervais rulez! Ďakovačky a preberania glóbusov sú viacmenej každý rok o tom istom. Ale ako som už naznačil - Ricky Gervais ako moderátor večera odviedol (so svojim humorom) kus dobrej práce. Funny! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spousta znamých filmových ksichtů a docela sranda, ale musíte mít rád Ameriku. Někteří ocenění byli vtipní a skromní, někteří jenom vtipní, jiní předváděli falešnou skromnost a laciná teatrální gesta. Největším vtipálkem večera se stal asi Jeremy Irons, naopak monolog Toma Hankse před předáváním ceny Warrenu Beattymu mohl působit mírně obscénním dojmem. Hanks mimo jiné připomněl, že Warren Beatty se stal nejslibnějším nováčkem roku 1962, poté následoval rychlý posun v kariéře až do hollywoodského nebe, a to nejenom ve filmu Nebe počká. Zjevně dojatý Beatty na pódiu zavtipkoval, že od té doby každý jeho film je jen pokusem o comeback. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Ať žije Forest Whitaker. A oceněná Meyl Streep za The Devil Wears Prada. Dva body, které stojí za shlédnutí téhle show. ()

Reklama

Reklama