foto

Hoyte van Hoytema

  • nar. 4.10.1971 (48 let)
    Horgen, Švýcarsko

Biografie

Hoyte van Hoytema vyhrál dvakrát cenu Guldbagge pro nejlepšího kameramana. Natočil několik uznávaných celovečerních filmů a TV seriálů (vybraných do festivalových soutěží) – Fighter (2010, r. David O. Russell), Ond tro (2010, r. Kristian Petri), Dívka (2009, r. Fredrik Edfeldt) nebo Ať vejde ten pravý (2008, r. Tomas Alfredson), za který získal řadu ocenění.

Film Europe

Kameramanská filmografie

Filmy

2020 Tenet
2019 Ad Astra
2017 Dunkerk
2015 Spectre
2014 Interstellar
2013 Ona
2012 Call Girl
2011 Jeden musí z kola ven
2010 Fighter
Ond tro
2009 Dívka
2008 Ať vejde ten pravý
2004 Salto, salmiakk og kaffe
2003 Černý Laponec

TV seriály

2007 Upp till kamp (TV seriál)
2005 Lasermannen (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2004 Danslärarens återkomst (TV seriál)

Dokumentární

2003 Tarifa Traffic: Death in the Straits of Gibraltar

Herecká filmografie

Dokumentární

2014 Bezejmenný projekt Ricka Howarda

Skladatelská filmografie

Dokumentární

1994 Moze to grzech, ze sie modle

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(659)