Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (822)

plakát

Armageddon (1998) 

Základní nápad Armabetonu je vypůjčený z Lemovy 50 let staré knihy Astronauti. Je tu pár opravdu dobrých momentů (proto ty dvě hvězdičky) a plno velice nepřehledných a chaotických scén, kde pořád něco vybuchuje a lítá vzduchem. Aby to bylo ještě zamotanější, tak se hrdinové neustále hádají, bijou a škrtí navzájem, i když by na to vlastně neměli mít vůbec čas. Přitom se stejně mají všichni rádi, a taky musejí zachránit ten svět, no ne? Hlavně že se něco děje. Ale co vlastně? Fakt nevím. Navíc to nebylo vůbec srandovní (kleopatro), a mezi řádky jsem našel leda tak hovno (KevSpo), takže jsem u toho nakonec hlavně vyl zoufalstvím. To mám za tu svou mírnou slabost pro chladnou, vysokou, černovlasou, patrně i blbou, ale zato extrémně vzrušující Liv T. [PS: Message pro jejího fotra a jeho partu: Ten slaďák od Diane Warren se vám fakt nepovedl. I když vám vydělal asi milionkrát víc, než taková dokonalost jako (dejme tomu) Reefer Head Woman.]

plakát

Arthur a Minimojové (2006) 

Nejsem nadšeným oslavovatelem animovaných filmů - celá tahle vlna mě nechává vcelku chladným, občas jenom prudí, a máloco z ní v mém případě padlo na úrodnou půdu. Ale tohle je pěkná dětská fantasy. Vstupování do jiných světů mě vždycky bralo, podobná dobrodružství mám rád. Být tam trochu víc bojových scén, jenom trochu víc přitlačit na pilu - neváhám dát čtyři hvězdičky. Jsou tu jasně pootevřená vrátka pro druhé pokračování, a já si umím představit, že by mohlo být hodně dobré. Jenže, držme se při zemi. Jestli nějaká dvojka bude, pak bude nejspíš stát za starou belu. Ale kdyby měl náhodou tenhle Arthur úspěch, pokračování by dělal zase Besson, a trochu víc se odvázal... Ne, tak to v téhle branži obvykle nechodí.

plakát

Astronautova žena (1999) 

Astronautova žena je ze stejného rodu vysoce kvalitních temných sci fi jako Horizont událostí. Jen je z nepochopitelných důvodů ještě podceňovanější.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Švéd vyleze z paneláku na mráz a jde do hospody. Trvá mu to proklatě seversky dlouho. Švéd něco říká. Slovo... nekonečná pauza, pak další slovo... A Rubikova kostka jako bonus. Takže... Čekal jsem něco úplně, ale úplně jiného. Ach, ti seveřani. Jak oni to jen se mnou vždycky dělají.

plakát

Ať žije Django! (1968) 

K tomu, aby si člověk uvědomil, jaký je originální Django klenot, si stačí pustit tento o dva roky mladší "prequel". O tom, že Terence Hill je tou nejlepší možnou náhradou za Franca Nera, není pochyb. Téměř všechno ostatní je ale strašné. Pokud si nechcete kazit chuť celým tímto (značně nepovedeným) snímkem, pusťte si to zhruba v čase od 1:14 do 1:17. Toto je jediná skutečně povedená scéna z celého filmu. Jediná, která dělá původnímu Djangovi čest. Zbytek nestojí za nic.

plakát

Baader Meinhof Komplex (2008) 

Pročítal jsem komenty a zaujal mě ten od Sundance.cz. Stojí v něm doslova tohle: "Zdálo se mi to nebo v každé scéně fakt hulili cígo?". ... Fakt! Hulili! Cígo! ... Rozhodl jsem se, že svůj komentář věnuji právě jemu, tomu zblblému dítku politické korektnosti a antikuřáckého džihádu. Až seženu stroj času, narvu do něj i Sundance, a letíme do roku 1975. Řek bych, že dostane rakovinu dřív, než já stihnu zapít návrat do lepších časů. A než vystřízlivím, Sundance bude už nejspíš na pravdě boží. Pochybuju totiž, že při návštěvě nemocnice unese fakt, že všichni kouří i tam... Jinak výborný film o událostech, o nichž jsem čítával v tisku coby školák. Klidně bych snesl i čtvrthodinku navíc, věnovanou akcím, které zde byly jen letmo zmíněny. K ostatním komentářům: proč pořád tak anonymně "Němci, ti Němci", když přece Uli Edel, ten starý pardál z Hollywoodu?

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Hlavním důvodem, proč si na tenhle film přece jen občas vzpomenu, je zřejmě Vladimír "vyndejte si tu hlavu z prdele" Javorský.

plakát

Balada o Busteru Scruggsovi (2018) 

Po tomhle bych věřil, že Coeni jsou schopni natočit zcela vážný výpravný western s výborně zvládnutýma akčníma scénama. Což  je něco, co v dnešní době úplně chybí. Škoda, že přesně to, co by (pro jistotu ještě společně s nějakým hodně dobrým scénáristou) zvládli na jedničku, nikdy dělat nebudou, protože by to už holt nebyli oni a nejspíš ani nemají tyto ambice. Věčná škoda! Ale kdo to teda udělá? Kevin Costner? Ten sice něco velkého westernového chystá, ale u něj zase pochybuju, že to dokáže. Ambice i prostředky na to má, ale schopnosti a mladický elán už asi moc ne (to první vlastně moc neměl nikdy). Nejvíce se u toho jeho megalomanského projektu bojím, že to bude tak politicky korektní, až to bude místy bolet. Protože kdo chce dneska s vlky v Hollywoodu výti... //// Povídky: The Ballad of Buster Scruggs aneb Limonádový Joe naruby (3/5), Near Algodones aneb James Franco si zvyká na oprátku (5/5), Meal Ticket aneb Osekaný Dudlík z HP ve Wild West freak show (3/5), All Gold Canyon aneb Starý zlatokop Tom Waits v zaslíbeném údolí (4/5), The Gal Who Got Rattled aneb Druhý nejlepší příběh (mimochodem, skvělé scény bojů s rudokožci, stejně jako v Near Algodones) (5/5), The Mortal Remains aneb Jak jsem tvrdě usnul (1/5). //// Bohužel, poslední povídka, která to celé stáhne do pekel, zajistila, že jinak dobrému filmu prostě nemohu dát víc než tři hvězdičky ani kdybych se rozkrájel. Sorry, Omnibusi.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Třetí nejlepší fantasy film všech dob.