Astronautova žena
Sci-Fi / Thriller
USA, 1999, 109 min
Rand RavichHudba:
George S. ClintonPlakáty
Spencer Armacost je skúsený astronaut, žijúci v šťastnom manželstve s pôvabnou učiteľkou Jillian. Pri novej rutinnej misii, kde spoločne s kolegom Alexom Streckom opravuje poškodenú družicu, dôjde k podivnému výbuchu a riadiace stredisko s astronautmi stratí na dve minúty spojenie. Keď sa Spencer preberie v nemocnici, zdá sa, že je v poriadku. Krátko na to oznámi Jillian, že odchádza z NASA, pretože dostal v New Yorku veľmi lákavú ponuku na miesto manažéra veľkej firmy. V priebehu rozlúčkovej párty dostane Alex nevysvetliteľný záchvat a zomrie. Jeho žena Natalie sa po pohrebe zdôverí Jillian, že sa jej manžel správal v poslednom období veľmi čudne a vzápätí spácha samovraždu.
Jillian začne prepadať depresiám, ktoré prežívala po smrti rodičov. Zistí, že je tehotná. Pri vyšetrovaní ultrazvukom sa ukáže, že čaká dvojičky. V nákupnom cenrtre ju prekvapí zanedbaný Sherman Reese, bývalý zamestnanec NASA, ktorý žene tvrdí, že pre ňu má závažné informácie. Vyhodili ho, pretože sa až priveľmi zaujímal o Spencerovu nehodu. Prezradí jej, že Natalie bola tehotná, Jillian mu však neverí. Neskôr však pochopí, že muž neklamal... (oficiální text distributora)
KevSpa
Zajímavý námět, nápaditá režie a několik opravdu infarktových scén. Tvůrci ale zůstali pouze v půli cesty. Vynikající Charlize Theron se ve variaci na postavu z Ďáblova advokáta skutečně vyžívá.(31.5.2002)
Radyo
Od této sci-fi jsem čekal něco víc, než jen psychologicky depresivní atmosféru, kdy nikdo neví, co je skutečné a co ne.(25.7.2002)
Djkoma
Nuda... velká a nekonečná.....vlastně až na pár bušení srdce... až do titulků :)(19.6.2004)
Superpero
Zajímavý nápad s ufonama cestujícíma v podobě signálu zabíjí rutinní zpracování. Herecky nejvíc září nervózní černoch z Terminátora 2.(22.5.2010)
║Rozpočet $75miliónov║Tržby USA $10,672,566║Tržby Celosvetovo $19,598,588║ Okrem zopár lakačiek strašná prázdnota, ktorú nezachránia ani herci formátu Charlize Theron a Johnny Deep, dokonca Deep ešte prispieva k nejakej tej nezáživnosti. Už sa nečudujem že to tak prepadlo a na také kde nič tu nič, je aj rozpočet dosť premrštený. /20%/(31.8.2008)
mandes
rozpočet : $75 million tržby celosvetovo : $19,598,588(21.12.2006)
tron
"S mužmi je to ako s miestami na parkovanie; tie dobré sú obsadené a ostatné sú pre mrzákov". Klišé na entú, ale poctivo, veľmi profesionálne a bez chýb režírované (tak či tak, tajomne neznámy Rand Ravich odvtedy nič nenakrútil). Johnny Depp je tentokrát vzácne odťažitý, zato jeho filmová manželka Charlize Theronová svojim solídne hodnoverným výkonom prekvapila, kým vo väčšine filmov len dobre ukazuje prsia. Nechýba povinný "otvorený" záver a zaujímavé herecké obsadenie podporných roličiek (Clea DuVallová z FAKULTY, Joe Morton z TERMINÁTORA 2: DŇA ZÚČTOVANIA). 60% je možno veľa, ale mňa toto klišé na entú bavilo. Sám som zaskočený. DODATOK 21. 5. 2010: Tak síce je to i s odstupom času voľajako dajako čudný film, ale atmosféru má a Ravich odvtedy ako "duchovný otca" stál za výborným dvoj-sezónným seriálom "Life - najbohatší policajt" so skvelým Damianom Lewisom.(1.11.2004)
movie
Naprosto vynikající režie, Johny Depp a Joe Morton jsou navíc opravdu dobří-ale ten scénář, který mohu s klidným svědomým označit za ojetý sci-fi blábol to všechno schazuje jen a jen na pouhé tři hvězdičky!(22.7.2002)
Mr.Apache
Astronautova žena je ze stejného rodu vysoce kvalitních temných sci fi jako Horizont událostí. Jen je z nepochopitelných důvodů ještě podceňovanější.(21.10.2008)
Le_Chuck
Skutočne nadupaná atmosféra. Dobrý Depp a krásna Theron. Celkovo, ale koniec filmu tak nejak vypršal a nechal ma chladným.(27.5.2004)
Hunt
HUDBA: George S. Clinton(22.9.2006)
Boogeyman
Má to velice silnou tajemnou atmosféru a hrajou tam Viciousovu verzi My way. Taky je tam Charlize Theron s nádherným účesem a Johnny Depp. To je asi všechno co si z filmu pamatuju a to jsem ho viděl…no to si taky nepamatuju, ale nebylo to moc dávno! Je to pouze lehce nadprůměrná podívaná.(5.2.2006)
paascha
Pěkný kosmopsycho :-)) Jak je na tom asi paní Remková?(21.5.2010)
Winnfield
Je pravda, že Johnnyho Deppa a Charlize Theron som v takomto slabom filme ešte nevidel. Jasné, že sú tisíce horších filmov a Astronautova žena sa určite bude niekomu páčiť, ale ja som sa pri sledovaní nudil, teda, keď na scéne nebole Charlize Theron. Na tú by som sa dokázal dívať hodiny.(25.7.2007)
k212
Ono slovo divné se sem opravdu hodí ... těžko se o tom filmu mluví, těžko je uchopitelný, těžko pochopitelný, tajuplný a strašidelný bez diskuze, přesto mu něco chybí ... ale co???(12.2.2005)
HoneyBunny
Velmi zábavný film pro páteční večer, když nemáte nic jiného na práci. Dost napínavý i dobře natočený. Johny Depp v dost neobvyklé úloze svou roli docela zvládá. Bohuže ten film má jeden problém - laciný konec.(13.2.2003)
klerik
DIABLOV ADVOKÁT+DOKONALÁ VRAŽDA Super. Scenár jednoduchý ako politika Georga Busha, ale herci sú skvelí a strašidelná atmosféra je tak gradovaná, že ujovia Hitchcock a Shyamalan musia čumieť...(9.3.2006)
Flego
Priemerný film so slušnými výkonmi Deppa a Theronovej. Tento príbeh mohol mať na viac...(15.2.2007)
Richie666
Ten film je celou dobu skvělý, nebo alespoň mě bavil - dělá drama i z vyhození diktafonu do koše a já mu to prostě žeru. Jenomže po jeho skončení a zamyšlení se nad ním jako celkem člověk bohužel přichází na to, že byl o ničem... Respektive divákovi se nedostane patřičného vysvětlení celé skutečnosti... No, chtěl bych dát za tři, ale nakonec pro tu ultra hustou atmosféru dávám zaujatě víc. Kdyby to natočil Lynch, půlka z vás by dala za pět :-P(15.7.2007)
Shaqualyck
Johnny Depp se (podezřele) sladce usmívá, Charlize Theron hysterčí a režisér se snaží sám sebe přesvědčit, že z něj jednou bude druhý Alfred Hitchcock. Plíživě gradující hororová historka o latentní emzácké invazi zpočátku sice dost drhne, avšak nepříjemně houstnoucí atmosféra jistě spolehlivě rozechvěje nejeden kruhový svěrač a v samotném závěru by možná poklesla čelist i agentu Mulderovi (o Scullyové nemluvě).(10.7.2009)